Sommarlådan

inga betyg
Skybar
Ölbar
Restaurang med streetfood
Hemsida
Instagram
Sommarlådan
inga betyg
Hemsida
Instagram

Det är nog ingen nyhet längre att Lådan gillar öl och AW-stämning. Det gör de året runt, men när shortssäsongen inleds stänger de originallådan och flyttar ut på stan, till Parklådan och Sommarlådan, varav den sistnämnda håller hus på Clarion Hotel Stockholms tak. Här är det soligt häng med burgare, öl och drinkar som gäller.

Gänget bakom lådorna har stenkoll på sin öl, och det är viktigt för dem att få ta in öl som de gillar. Bland sorterna på Sommarlådan hittar du ett urval av dem, men du kan räkna med sorter från mindre, passionerade hantverksbryggerier. Det där med hur man benämner det är inte så noga för Lådan – de köper öl de själva gillar, från dem som brygger öl de själva gillar. Skulle du mot förmodan inte vara sugen på öl skakar de även svalkande cocktails i baren, helst gjorda på sprit från småskaliga svenska destillerier, som ginen de gjort i samarbete med Stockholms Bränneri. De häller också upp naturviner för den som föredrar det.

Vad gäller maten serveras transparent streetfood, vilket i det här fallet innebär att allt lagas från grunden på råvaror från små, lokala leverantörer som sätter hantverket och kvaliteten främst. Till Sommarlådan kommer bara råa, färska råvaror som de sedan förvandlar till maffiga burgare.

Hit kan man komma från slutet av maj till slutet av augusti, med undantag för regn. Då väntar Sommarlådan på bättre dagar.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Sommarlådan Användarbilder

Recensioner av Sommarlådan

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Sommarlådan!