Unn

3,5
2 betyg

Unn är den intima lilla restaurangen som döljer sig längst in på Tak vid Brunkebergstorg. Här erbjuds en lyxig nytolkning av en japansk teppanyaki, med en egen kock och endast åtta sittplatser.

Precis som på Restaurang Tak är det Frida Ronge som är kreativ ledare för Unn, och även här står mötet mellan Norden och Japan fokus. Här serveras en säsongsanpassad omakasemeny bestående av sex serveringar som tillagas på en teppanyakihäll framför gästerna. Den avskilda lilla restaurangdelen har som vision att tilltala alla sinnen och att servera en meny där utvalda nordiska råvaror möter japanska tekniker.

Unn bokas endast för ett sällskap, med upp till åtta gäster, åt gången. Det är bara att slå sig ner runt tappanyakihällen och ta del av en privat upplevelse med både mat och dryckespaket där sake, vin och öl ingår.

Adam L.
Unn hittar man längst in i hörnet bakom en dörr inne på Tak. Där finns ett stort stekbord som omges av åtta sittplatser. Bakom stekbordet står Kevin Dorch och en tjej som jag inte kommer ihåg namnet på, men som var sommelier, eller åtminstone var ansvarig för all dryck. Kevin lagar en 10-rätters, allting framför en på stekbordet. Eftersom det är ett väldigt litet sällskap blir det naturligt att prata med varandra om man vill, men det går också bra att sitta för sig själv och prata med den eller de man är där med. Kevin avbryter en lite då och då för att berätta vad han lagar eller serverar.

Sex rätter var från havet, en vegetarisk och en kötträtt. Utöver det var det en dessert och en liten godsak till kaffet. Så menyn är fokuserad på fisk- och skaldjur, helt klart.

Konceptet i sig är tio poäng. Det är väldigt personligt och man kan ställa hur mycket frågor man vill till Kevin, som är extremt kunnig och påläst. Man märker verkligen att han brinner för matlagning. Tjejen som var ansvarig för drycken var också supertrevlig och servicen var perfekt rakt igenom.

Maten var väldigt vällagad och ganska så innovativ, om än utan att överdriva. Så varför inte full pott då? Jo, det var inte tillräckligt gott helt enkelt. Av tio rätter var det ingen som jag eller mitt sällskap blev wow:ade av, och när jag man går på en restaurang av den här kalibern så förväntar sig några såna moments. Kevin berättade att han brann för råvaror som var lite underdogs. Därför åt man ganska ovanliga fiskar och kötträtten som serverades var de bitarna som sitter mellan revbensspjällen, som kallas för rib fingers. Det är kul när man lagar ovanlig, innovativ eller annorlunda mat - men det måste också vara gott. Alla rätter utom en var god, men få var väldigt goda. Kreationerna är vackra och imponerande i sig, men smakmässigt kan jag inte ge mer än 3 av 5 och är ändå det som väger tyngst.

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
2
Google-logo
Google
4,4
20

Recensioner av Unn

Unn hittar man längst in i hörnet bakom en dörr inne på Tak. Där finns ett stort stekbord som omges av åtta sittplatser. Bakom stekbordet står Kevin Dorch och en tjej som jag inte kommer ihåg namnet på, men som var sommelier, eller åtminstone v...

Kul koncept som inte når hela vägen. Vi hade en väldigt trevlig kock som surrade på och lärde oss ett och annat, och jag tycker alltid det är kul att interagera med andra gäster. Matmässigt var det tyvärr ingen av rätterna som fick mig att trilla a...

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 4 av 6 · 2018-05-31

“Unn blandar gedigna umamismaker, sött och salt på ett sätt som oftast närmar sig perfektion.”

Adam L.
Unn hittar man längst in i hörnet bakom en dörr inne på Tak. Där finns ett stort stekbord som omges av åtta sittplatser. Bakom stekbordet står Kevin Dorch och en tjej som jag inte kommer ihåg namnet på, men som var sommelier, eller åtminstone var ansvarig för all dryck. Kevin lagar en 10-rätters, allting framför en på stekbordet. Eftersom det är ett väldigt litet sällskap blir det naturligt att prata med varandra om man vill, men det går också bra att sitta för sig själv och prata med den eller de man är där med. Kevin avbryter en lite då och då för att berätta vad han lagar eller serverar.

Sex rätter var från havet, en vegetarisk och en kötträtt. Utöver det var det en dessert och en liten godsak till kaffet. Så menyn är fokuserad på fisk- och skaldjur, helt klart.

Konceptet i sig är tio poäng. Det är väldigt personligt och man kan ställa hur mycket frågor man vill till Kevin, som är extremt kunnig och påläst. Man märker verkligen att han brinner för matlagning. Tjejen som var ansvarig för drycken var också supertrevlig och servicen var perfekt rakt igenom.

Maten var väldigt vällagad och ganska så innovativ, om än utan att överdriva. Så varför inte full pott då? Jo, det var inte tillräckligt gott helt enkelt. Av tio rätter var det ingen som jag eller mitt sällskap blev wow:ade av, och när jag man går på en restaurang av den här kalibern så förväntar sig några såna moments. Kevin berättade att han brann för råvaror som var lite underdogs. Därför åt man ganska ovanliga fiskar och kötträtten som serverades var de bitarna som sitter mellan revbensspjällen, som kallas för rib fingers. Det är kul när man lagar ovanlig, innovativ eller annorlunda mat - men det måste också vara gott. Alla rätter utom en var god, men få var väldigt goda. Kreationerna är vackra och imponerande i sig, men smakmässigt kan jag inte ge mer än 3 av 5 och är ändå det som väger tyngst.

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,5
2
Google-logo
Google
4,4
20

Representerar du Unn?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Unn?

Unn ligger i prisklassen Hög ($$$$).

Vilken typ av mat serveras på Unn?

På Unn serveras bland annat:

  • Fusion
  • Japanskt
  • Skandinaviskt
  • Asiatiskt

Är det dyrt att äta på Unn?

Unn ligger i den högsta prisklassen, så som besökare kan förvänta sig att betala mer än på de flesta andra restauranger.

Var ligger Unn?

Unn ligger på Brunkebergstorg 4, 111 51, City, Norrmalm. I närheten ligger T-Centralen. Närmsta tunnelbana är T-centralen (ca 250m).