Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Istanbul - kebab kebab och kebab

Istanbul - kebab kebab och kebab


Förtydligande om kebab är att det är något som är uppstoppat på en pinne, så det vi ser i Sverige som kebab heter egentligen döner kebab.

Så denna del av resan handlar mestadels om streetfood. Det dom gör så jävla grymt här i Turkiet är snabbheten från tillagning till servering och att här äter man sharing is caring. Vilket är svårt för många i Sverige. 

Dock något dom inte förstått här som vi i Sverige älskar är såååås!! Vafan är en måltid utan sås?


Första dagarna bodde jag nära Sophia lyran / moskén typ Istanbuls gamlastan och gick runt med alla turister och folk som inte vet vart man ska vara, likaså jag.


Något man inte får missa till varje måltid är Ayran som typ är yoghurt utspätt med vatten och salt. Jääävlar vad gott det är till smakrik mat. 
Döner kebaben här är dock en riktigt besvikelse. Ätit på över 40 ställen och inga ställen har varit wow. Just nu när deras pengar är billiga så är det ju sjukt billigt men ändå.

Tillbakablick** någonstans i Thailand

Bokade en såndär poolvilla på ett bättre hotel som hette typ exakt Sala samui vilket är ett av som bättre Hotellen jag någonsin bott på, speciellt frukosten🤤🤤
jag som inte ens äter frukost. 
Och lyssnade mycket på en av mina bästa vänners favoritlåt. Ignition R. Kelly.


It's the remix to ignition
Hot and fresh out the kitchen
Mama rollin' that body
Got every man in here wishin'
Sippin' on coke and rum

I'm like so what I'm drunk
It's the freakin' weekend baby
I'm about to have me some fun
OPA!!!

Marknaden - Cannes

Något man inte får missa är marknaden.
Öppen tis-sön typ 08.05 - 14.03.

Jag har som sagt matfetish och kan bli i princip hård av att se en solmogen tomat..
Låter sjukt jag vet men doften och smaken är sååå sanslöst jävla god i jämförelse med typ svenska vikentomter. Vet inte om det är värmen eller att man konstant har minst en flaska rosé i blodet men det är alltid något extra att besöka matmarknader utomlands.


Jag älskar att besöka marknader så tidigt som möjligt vilket för mig blir typ runt 09/10 och då är alltid tanken att handla frukosten som jag alltid inleder med. Dock när klockan närmar sig 12.00 börjar jag förstå att det är lunch som måste inhandlas och börjar planera om. Så lagom till marknaden stänger och jag lyckats fått ett blodsockerfall och jag sitter på närmaste kafé och intar en apelsin Juice ( skoja dricker öl) är jag lagom klar för att gå hem och laga mat. 

Så jag är hemma runt 15.00 och ska börja laga.
"Lunchen" serverades klockan 17.00 och bestod av moule mariniere till förrätt och fylld vårkyckling med anklever och confiterad potatis samt en härlig bönsallad.


Vågade inte ta bild på grabbarna som intog en flaska Dompish rosé i plastglas a 3300kr på systemet under tiden dom köpte tryffel. Fet OPA den den asså.


Här en bild på frukosten dagen efter som jag också lyckades inhandla 🤣

Fransmän och desserter - Cannes

Här intar jag en "liten" glass, inte det bästa för en diabetiker med  "Du lever bara en gång och den gången är nu " som Noice sjung en gång i tiden🙌🔥🔥

Alla som varit i Frankrike vet hur mycket dom tycker om desserter.
Vilket med tanke på hur deras kroppar och att tex som Sverige inte är ett land fullt av fetma och diabetes så är det rätt otroligt.
Alla deras desserter är over size och jääävligt söta men också ofta jääävligt goda.

Cannes

Resan började i Cannes vilket verkligen har steppat upp sedan jag var här sist för sex år sedan.

Ofta är problemet i Frankrike att dom lever på gamla meriter och har fullt så varför ändra något?
Men nu har dom klivit upp på alla plan och priserna har inte höjts nämnvärt.
Självklart är det en DYR ort men inte så dyr som jag kommer ihåg den.
Kvalité, läge och pris är något som vi svenskar inte riktigt förstår tex i många länder räcker det att ha ett, antingen Kvalité eller läge för att kunna ta ut priserna och folk är villiga att betala.
Men denna gång i Cannes tyckte jag inte det var farligt dyrt på dom ”fina” gatorna.
Ett dussin PINFÄRSKA ostron 26 pengar är inte så farligt och för mig inom industrin drixar jag alltid minst 10% men fransmän drixar aldrig mig så jag drixar aldrig i Frankrike 😊

WINNING!! OPA!!!

På bilden ovan ser ni lite goda ostron typ sådär två dussin på Restaurangen Astoux & Brun som ligger precis i hamnen.

Här ovan var det en sole meuniere som typ är bland det godaste jag vet som serveras med för mycket skirat smör och ris. Fyfan vad gott det är.
Och som ni ser gjorde jag ett riktigt bra jobb!