Stairway to heaven eller highway to hell

Restauranger utanför tullarna. Är det värt omvägen eller inte. Jag är ganska bekväm av mig och anser att åka in till Hötorget är långt nog. Så om jag ska utanför tullarna för att besöka en restaurang så måste det vara värt det. Tiden, orken, lusten, irritationen att åka/byta kommunalt bla bla. Som ni märker utgår mina åsikter dels från min lathet och dels på att om jag gillar något, verkligen gillar så finns det inga hinder what so ever för mig att ta mig från punkt A till punkt B. Sa någon svart-vit tänk? No? Bra då fortsätter vi.

 

Matateljen: säsongbaserad, fräsch och mycket fokus på grönt finner man på denna kvarterskrog bland villor i gamla Enskede. Vägen dit är mys och atmosfären samt inredningen är så gulligt, hemtrevligt lantligt med bord, en deli med chark & ost och en bar inklämd i den minimala lokalen. En trevlig grej är att man kan få plats i köket. Man är typ en del av kockgänget, förutom just det att du inte lagar maten. Jag rekommenderar äta lunch här även om det är mysigt kvällstid med massa smårätter man delar på. Fina viner och öl.

Två små svin: har jag skrivit om här -  massa olika smörrebröd i mysig atmosfär, avslappnat och har du tur med vädret se till att med all din kraft haffa ett bord på uteserveringen. Kick and scream om det behövs, det är värt det. Bra ölutbud.

Tbsilis hörna: Ok, först don´t judge a book by its cover, eller interiör, eller lite stressade o lite oorganiserade service eller att menyn är milslång. Väljer man rätt så har man fått en fantastisk billig måltid. Läs här vad du ska beställa för en lyckad kväll. Det är proppfullt, glada människor, en blandning av lokalbor och folk som vallfärdat. Charmen i stället är att det är så ocharmigt

 

Scandwich : har skrivit om restaurangen här. Hipster ställe med de godaste mackorna. Bra pommes. Lyckat koncept då ägarna verkligen har kul och är kompetenta i sitt hantverk.

Restaurang Asplund: Bästa lunchen! Smakrikt, fräscht, högkvalitativa råvaror och en blir behagligt mätt. ÄLSKAR deras pizzor, älskar. Det serveras som 1/2 pizza och 1/2 sallad-båda har samma ingredienser! Fantastiskt koncept ger en lagom "nyttig" pizza och lagom " onyttig" sallad ;-P .Inredningen är vacker, avkopplande och modern. OBS endast lunch och brunch

Sist men inte minst, ett ställe som är långt utanför tullarna, så pass långt att man hamnar i Höganäs. Men om jag säger att det är värt det, så måste det betyda något. Miss lazy pants (jag) skulle kunna fan ta en roadtrip för en dag bara för att äta på GarageBar. Deras lobster roll och hamburgare är Sveriges godaste.

Skriv en kommentar