Sportlov i Malmö – här hittar du roliga saker att göra

Sportlov i Malmö – här hittar du roliga saker att göra

När vi går in i februari står sportlovet för dörren! I den här guiden har vi samlat ihop ett gäng tips på saker som barn och unga kan hitta på under de lediga sportlovsdagarna – vare sig det bjuds på soliga vinterdagar eller regn och rusk. Varför inte varva vändorna på skridskobanan med en rolig aktivitet som passar hela familjen? I Malmö infaller sportlovet vecka 8. Här är vår guide till ett riktigt roligt och lyckat lov!

Innehållsförteckning
 1. Sportlovsaktiviteter i Malmö
  1. Folkets Park – Parkhängsfavorit
  2. Hylliebadet – Äventyr till "havs"
  3. O'Learys – Kul för hela familjen
  4. Sherlocked – Detektiv för en dag
  5. Hyllie Sportcenter – En riktigt aktiv sportlovsvecka
  6. Jump – Ett gott hopp
  7. Klättercentret – Utmaning, skratt och motion
  8. Extremezone – Häftigt actioncenter
  9. Temalekplatser – Välj bland 20 stycken
  10. Malmö museum – Kunskap och skapande
  11. Malmö Stadsbibliotek – Fullspäckat sportlovsschema
  12. Moderna Museet – Lovaktivitet för små och stora konstälskare
  13. Laserdome & Prison Island – Underhållning och utmaning för hela familjen
  14. Barnens Scen – Kulturliv för de små
  15. Malmö Konsthall – Skapandeverkstad
  16. Panora – Biomys på Panora
 2. Extratips
  1. Familjevänliga restauranger – Ät gott med hela familjen

Sportlovsaktiviteter i Malmö

Roliga saker att göra på sportlovet i Malmö

Folkets Park

Hemsida

Parkhängsfavorit

Det går alltid att räkna med Folkets Park, som bjuder på aktiviteter för hela familjen året om. Här hittar man den sagolika världen Vinterdröm, som pågår fram till den 25 februari. Stig in i en värld med fantasifulla vinterträdgårdar, sagodjur och konstverk. Här kan man dessutom åka både skridskor och skateboard.

Hylliebadet

Hemsida

Äventyr till "havs"

Malmös mesta äventyrsbad får ytterligare dragplåster under lovveckan i form av aktiviteter och annat skoj för barn och unga. Hinderbanor, hopptorn, sjöjungfrusim och massor av annat kul finns som vanligt för de större, medan de allra minsta kan plaska för fullt under Minisim.

O'Learys

Hemsida

Kul för hela familjen

På O'Learys Malmö Entré kan man alltid spela, bowla, äta och ha det allmänt trevligt tillsammans. Sportlovet är inget undantag. Man erbjuder exempelvis paketpriser för mat och bowling som passar perfekt för hela familjen.

Sherlocked

Hemsida

Detektiv för en dag

På Sherlocked kan du, likt Sherlock Holmes, lösa gåtor och mysterier tillsammans med familj och vänner. Klassiska escape rooms varvas här med spännande helhetsupplevelser på "Baker Street" – allt inspirerat av Sherlock Holmes-berättelserna. 

Hyllie Sportcenter

Hemsida

En riktigt aktiv sportlovsvecka

På Hyllie Sportcenter erbjuds bland annat badminton, beachvolleyboll, padel och innebandy. Gymnastikföreningen ordnar prova-på-parkour, gymnastik, dance gymnastics och dans medan de minsta, 3–6 år, kan gymnastisera med Bamse.

Jump

Ett gott hopp

Dra på dig hoppsockorna och ge dig ut på Jumps många olika hoppbanor med hela familjen. Föräldrar kan hoppa med de minsta i det lugna och avgränsade mini kids zone, och det finns allt från skumzone och frizon till ninja course och dodgeball för de större. Här finns även ett stort café med mat, fika och utsikt över mattorna så man lätt kan hålla koll.

Klättercentret

Hemsida

Utmaning, skratt och motion

Klättercentret erbjuder roliga sportlovsaktiviteter i Malmö som passar hela familjen. Man behöver ingen erfarenhet för att klättra, och det finns aktiviteter som passar alla åldrar. Perfekt för dig som gillar att kombinera utmaningar med skratt och motion. På sportlovet arrangeras även två- och tredagarsläger för barn.

Extremezone

Häftigt actioncenter

Extremezone är ett ca 4000 kvadratmeter stort actioncenter som du hittar i köpcentret Entré . Här finns äventyrliga och fartfyllda aktiviteter som parkour, klättring, foampit, extremtrampoliner, ninjabanor och VR för både barn, ungdomar och vuxna – en perfekt sportlovsdestination för hela familjen. Under lovet anordnas dessutom fyradagarsläger där barn (8+ år) får lära sig grunderna i de olika extremsporterna.

Temalekplatser

Välj bland 20 stycken

Ungefär ett 20-tal av Malmös lekplatser går under specifika teman, där man har skapat unika och specialbyggda attraktioner. Besök exempelvis Bondgårdslekplatsen, Cirkuslekplatsen, Rymdlekplatsen, Teaterlekplatsen eller Sagolekplatsen för en stund av lek tillsammans. Varför inte beta av en lekplats om dagen hela lovet?

Malmö museum

Hemsida

Kunskap och skapande

Historia och natur insups i Malmö Museers öppna lokaler av kunskapstörstande unga som gamla. Här, i södra Sveriges största museum, kan du uppleva allt från Nordens äldsta bevarade renässansslott till en riktig ubåt, levande grodor och köttätande pirayor. I sina utställningar berättar museet bland annat om historia, natur, teknik och sjöfart.

Malmö Stadsbibliotek

Hemsida

Fullspäckat sportlovsschema

Det händer ständigt saker för barn och unga på Malmö Stadsbibliotek, inte minst under sportlovet då man i år bland annat kan träffa SVT- och youtubeprofilen Alex Hermansson. För barn mellan 9 och 13 år finns Balagan, ett extra vardagsrum där allt är möjligt. Och de allra minsta barnen kan besöka den spännande och magiska platsen Kanini.

Moderna Museet

Hemsida

Lovaktivitet för små och stora konstälskare

Moderna Museet är alltid väl värt ett besök och passar både små och stora konstälskare. På sportlovet får man skapa som den färgstarka konstnären Moki Cherri, då det är tema Mokis material och metoder.

Laserdome & Prison Island

Hemsida

Underhållning och utmaning för hela familjen

Tävlingsinstinkten hålls intakt på Laserdome, som har hela tre underhållande sätt att utmana dig själv och ditt sällskap. Välj bland laser-tag, femkamp och escape room-upplevelse à la Fångarna på Fortet.

Barnens Scen

Hemsida

Kulturliv för de små

Barnens Scen erbjuder bland annat teater, cirkus, musik och dans för barn i alla åldrar. Förgyll sportlovet och bli underhållen av allt från teaterföreställningar till dans- och musikshower.

Malmö Konsthall

Hemsida

Skapandeverkstad

Konstnären Ingela Ihrmans verk ”Landskapet kom först” blir nu ett permanent inslag på Guldängens bygglekplats, med invigning under sportlovet. För att fira anordnar man workshops där barn och familjer får prova på att skapa med olika material och tekniker, komma på berättelser samt laga mellis tillsammans vid den öppna elden. Vill ni hellre förkovra er i konsten och beskåda utställningarna i konsthallen går det förstås också bra.

Panora

Biomys på Panora

Panora erbjuder alltid ett stort utbud av kvalitetsfilm – såväl klassiker som nytt – för både vuxna, barn och unga. Sportlovsveckan är naturligtvis inget undantag. Kolla in deras schema och boka in en härlig filmstund för hela familjen.

Extratips

Guiden till Malmös familjevänliga restauranger – Sportlov
Guiden till Malmös familjevänliga restauranger
Guiden till Malmös familjevänliga restauranger – Sportlov
Guiden till Malmös familjevänliga restauranger

Familjevänliga restauranger

Ät gott med hela familjen

Sportlovet är ett utmärkt tillfälle att samlas hela familjen och vad passar då bättre än ett gemensamt restaurangbesök? Kolla in vår guide till Malmös bästa familjevänliga restauranger för inspiration om var ni kan äta, så att alla blir nöjda och glada!

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;