200 restauranger på 2 veckor i årets Krogvecka!

Krogveckan har blivit en populär klassiker sedan dess lansering. I år blir nionde året i rad och det firas med en två veckor lång krogfest över hela landet med 200 medverkande restauranger. Krogveckan anordnas av Bookatable och är Sverige största återkommande krogevent med ett enormt intresse som ökar varje år.

Med start fredagen den 26 januari pågår Krogveckan (som numera sträcker sig längre än en vecka) till och med söndag den 11 februari. I över två veckor anordas en krogefest över hela landet med över 200 medverkande restauranger.

Krogveckan anordnas årligen av Bookatable, Europas största sajt för restaurangbokningar. Under Krogveckan låter man matgästen njuta av specialkomponerade tvårättersmenyer för 200-300 kronor. Traditionsenligt ligger den i slutet av januari för att avsluta årets fattigaste månad med prisvärda restaurangmenyer.

– Krogveckan är till för alla som älskar att gå på restaurang. Varje år medverkar allt fler restauranger och efterfrågan hos restauranggästerna växer, vilket betyder att det finns ett behov av en sådan här stor kampanj som bjuder på matglädje och inspiration till bra priser. Vi är glada över att denna folkfest växer för varje år, och att Krogveckan nästa år firar 10 år!, säger Åsa Murphy, nordisk Managing Director på Bookatable.

Förra året lockades över 43 000 matgäster och i år väntas intresset bli ännu större då fler än 200 restauranger medverkar runtom i Sverige, en majoritet av dem i Stockholm och Göteborg.

Några av de restauranger som deltar är Lux Dag för Dag, Lydmar, Prinsen, Trattorian, Usine, Kornhamnstorg no53, Bistro Rigoletto, Hotel At Six, Buco Nero och Carousel.

Krogveckan pågår från och med den 26 januari till och med den 11 februari och bokningar kan endast göras genom www.bookatable.se/krogveckan.