Kockarna som tävlar i Kockarnas kamp 2019

Den 24 september har succéprogrammet Kockarnas kamp premiär i TV4. Nyss vann programmet priset som ”årets dokusåpa” på Kristallengalan. Nu är det dags för en ny säsong och nya framstående kockar är redo att tävla om den prestigefyllda segern.

I årets Kockarnas kamp får tittarna bland andra möta den tyska legendaren Walter Traub, pop up-krögaren Marion Ringborg och tävlingsproffset Sebastian Gibrand som tagit silver i kock-VM.

– Det här är kontrasternas säsong. Några har aldrig tävlat tidigare medan andra har varit förberedda på proffsnivå sedan dag ett. Trots det blir det osäker utgång i varje tävling vilket gör det olidligt spännande, säger Pär Lernström programledare för Kockarnas kamp, i ett pressmeddelande.

De åtta kockarna kommer att tävla på Tosterups gård i Skåne och grenarna kommer att kräva snabbhet, yrkesskicklighet och bra nerver. När dagens tävlingar är avklarade bjuder en av kockarna de övriga på middag och delar då samtidigt med sig av sina karriärshistorier.

Kockarna som tävlar i Kockarnas kamp 2019:

Daniel Höglander, 39 år, Stockholm:
Kock med erfarenhet från krogar som Fredsgatan 12, Operakällaren och Esperanto, där han fick en stjärna i Guide Michelin. 2015 startade han Aloë i Älvsjö, som gav honom ännu en stjärna 2018.

Marion Ringborg 29 år, Stockholm:
Kockess som arbetat på krogar i London, Fotografiska Restaurang, Villa Godthem samt driver den uppskattade popup-krogen Garba tillsammans med Linn Söderström som var med i Kockarnas kamp 2017.

Kajsa Axbåge, 54 år, Stockholm:
En av restaurangvärldens mest meriterade doldiskockar med chefspositioner på flera av Stockholms stjärnkrogar som Eriks Gondolen och Sturehof. Kajsa har bland annat haft Johan Jureskog som sin elev.

Douglas Tjärnhammar-Alm, 30 år, Nynäshamn:
Började sin karriär på Bowlinghallen i Nynäshamn för att sedan jobba på Mistral, Fäviken i Åre och Omakase Köttslöjd i Stockholm. 2017 öppnade han restaurangen Kagges i Gamla stan som 2018 belönades med Gulddraken.

Per Gustafson, 54 år, Stockholm:
Mångsidig kock som har jobbat på ett antal toppkrogar i Stockholm, bland annat under Walter Traub. Nu driver han matstudion PS Matsal, där han lär ut sin passion till andra.

Emma Shields, 29 år, Boxholm:
Inledde karriären på PM & Vänner i Växjö, för att därefter jobba på Stockholmskrogarna Djuret, Restaurang Volt, Oaxen Krog och nu senast som kökschef på Flickan. Hon gick till final i Årets kock 2015 och blev White Guides ”Rising Star” 2018.

Sebastian Gibrand, 30 år, Helsingborg:
Tog i år silvermedalj i världens mest prestigefyllda tävling, Bocuse d’Or. Har arbetat på olika profilerade krogar i Skåne för att sedan flytta till Stockholm och som frilansare visa sina talanger på Oaxen Krog och Oaxen Slip, Studio Frantzén och andra stjärnkrogar.

Walter Traub, 68 år, Österlen:
Kroglegendar från Tyskland som flyttade till Sverige på 70-talet för att jobba som köksmästare på Stockholms främsta restauranger. Han erhöll en stjärna i Guide Michelin på både L'Escargot och Leijontornet. Nu driver han en gourmetkrogen Traubgården på sin egen gård på Österlen.

Källa: TV4