Nu stänger Gondolen – ska renoveras i två år

Det dags för Gondolen att stänga igen. Tanken var att hålla öppet fram till nyårsafton 2020, men coronaviruset har satt stopp för planen. Efter kvällen den 16 maj pausar man verksamheten under den två år långa renoveringen av Katarinahuset.

Redan innan coronaviruset gick Gondolen igenom mycket: Slussens ombyggnation, avstängningar till följd av denna samt en tvist med hyresvärden, där man krävde ekonomisk ersättning för den ekonomiska skada som bygget av Slussen medfört. Och snart ska Katarinahuset genomgå en omfattande renovering.

Planen var att köra på fram till nyårsafton, men nu tvingar alltså coronakrisen Gondolen att stänga ner tidigare. Kvällen den 16 maj blir därför restaurangens sista, innan man stänger igen inför den omfattande renoveringen av Katarinahuset. Renoveringen beräknas ta två år, och planen är att Gondolen ska öppna på samma ställe igen när allt är klart. Till Allt om Stockholm säger ägaren Anna Lallerstedt att siktet är inställt på den 1 augusti 2022.

Från början var tanken att Gondolen skulle flytta till en tillfällig adress under renoveringen, men så blir det alltså inte.