Guide till Stockholms bästa korvkiosker

Idag finns det ungefär 1 500 korvkiosker i Sverige, ett stort antal ligger i Stockholm. Korv har länge varit mångas go-to när det ska gå snabbt och man är på språng. Billigt och enkelt med en massa tillbehör. Korv med mos, eller rostad lök och syltgurka - du väljer själv. För att hitta de lite mer kvalitativa korvkioskerna runt om i Stockholm har vi skapat denna guide till Stockholms bästa korvkiosk.

Relaterade guider

Dogfood

Raffinerad korv med bröd

Ägarna från Flippin' Burgers hade drömmar om en korvkiosk. Idag har de etablerat sig som en korv-krog där du blir serverad till bordet och har en meny med både korv, chicken wings och diverse annat att välja mellan. Du hittar det in till Kungholms strand, ett stenkast från Västmannagallerian.

  • Adress:
    • Dogfood, Industrigatan 2, Kungsholmen

Brunos Korvbar

Tyska traditioner

Tyska Bruno bakom Brunos korvbar har ett genuint intresse för matlagning och började därför laga korv till svenska folket. Han började servera korv i baugette med sauerkraut (surkål) och var tidig med halloumi som vegetariskt alterntiv när han öppnade på Nybrogatan 1992. Idag hittar ni honom på Rosenlundsgatan på Södermalm där urvalet av korvar är större än på de flesta ställen, med många olika kryddningar och smaker.

Östermalms korvspecialist

En riktig klassiker

Om det finns en kiosk som är lite mer trendig än någon annan så är det denna. Här serveras ruskigt goda korvar, och många att välja på. Ägaren Bruno är något av en kultfigur och har gedigen erfarenhet, närmare 40 år. Korven serveras i en färsk och stor "frenchhotdogbaguette".

The Hairy Pig Deli

Korv och tapas

På menyn finns en rätt där det ingår en korv med bröd (där du väljer vilken du önskar) samt ett antal tapasrätter till. The Hairy Pig Deli ligger vägg i vägg med restaurangen som har en större tapas meny, men båda utgår från det spanska köket.

NK-korv

Perfekt efter shoppingrundan

Anrika NK stoltserar med en egen korvkiosk. Utbudet kanske inte tillhör stans största men matiga korvar, tunnbrödsrullar samt vegetariska piroger tillhör utbudet. Snabbt, enkelt och billigt, perfekt efter en shoppingrunda på stan.

  • Adress:
    • NK-korv, Hamngatan 18-20, Norrmalm/City

Nybrogrillen

Perfekt efter en utekväll

Nybrogrillen ligger vackert beläget i Berselii park nära Nybrokajen. De är välkända för deras wienerkorvar samt delikatessrullar. Perfekt om man varit och nattsuddat inne på Berns eller tagit en promenad runt Djurgården.

Prestogrillen

Stans bästa tunnbrödrullar?

Detta Lidingöhak har Sveriges kanske bästa tunnbrödrullar. Man påstår sig ha uppfunnit just tunnbrödrullen här och firar det dagligen genom att erbjuda sina kunder 28(!) olika sorters rullar. All potatismos är gjort på riktig potatis, inget pulver här inte.

Günters korvar

Korvar från hela världen

En gammal klassiker på Karlbergsvägen i Stockholm. Här finns ett stort utbud med många korvar i spännande smaker, vad sägs om afrikansk merguez eller tysk zigeunerwurst? Det finns även vegetariska alternativ. Personalen är oerhört kunnig och trevlig.