Guiden till vegetarisk och vegansk brunch i Stockholm

Utbudet av vegetarisk och vegansk mat i Stockholm växer och man kan utan större svårigheter äta frukost, brunch, lunch och middag utan kött eller helt utan animaliska produkter. Även variationen har utvidgats och man hittar allt från lyxig gourmetmat till vegansk snabbmat och hälsosamma rätter. I den här guiden tipsar vi dig om renodlad vegansk eller vegetarisk brunch i Stockholm, men också ställen som har ett riktigt bra vegetariskt utbud på sin brunch. Helgen är räddad!

Fler brunchguider:
Brunch i varje stadsdel:

Råkoko

Åkeshovs gårdsväg 11, Bromma

Vegobuffé i vacker slottsmiljö

Åkeshofs Slott i Bromma serverar slottsrestaurangen Råkoko en vegetarisk brunchbuffé, fylld med allt från juicer till varma och kalla sallader, vegetariska rätter, sötsaker och kaffe. Kombinera besöket med en helgpromenad i slottsparken eller i naturreservatet som ligger precis intill.

  • Pris: ca 425 kr, barn 4-12 år ca 149 kr
  • Tid: Lör 11-12.30 samt 13-14.30

BodyBuddy

2 adresser

God mat som gör gott

Bodybuddy bevisar att nyttig mat även kan vara riktigt god och här serverar man frukost hela dagen lång. På båda adresserna i Stockholm erbjuder man olika typer av smakrika bowls med läckra tillbehör. Från klockan 11 går det även att beställa varma bowls och sallader. Avsluta med något sött!

Fern & Fika

Långholmsgatan 11, Södermalm/Hornstull

Vegan- och glutenvänligt

På hälsocaféet Fern & Fika (tidigare STHM RAW) i Hornstull är all mat vegansk och det mesta är även raw och ekologiskt. Brunch serveras hela veckan och består av bland annat amerikanska pannkakor med generösa tillbehör såsom chokladsirap och kokosgrädde. Testa även deras ekologiska desserter utan gluten och raffinerat socker.

Mahalo

2 adresser

Fräscht och gott

I Vasastan och på Södermalm ligger Mahalo – ett café vars passion är att laga, äta och bjuda på växtbaserad mat. Här kan man äta smarrigt gröna rätter till såväl frukost och brunch som till lunch eller tidig middag. Bananbröd, amerikanska pannkakor och olika bowls är några alternativ som passar finfint med caféets egna juicer och smoothies.

  • Pris: Amerikanska pannkakor ca 109 kr
  • Tid: Lör-sön kl 9-13

Fox in a Box Café

Sveavägen 14, City/Norrmalm

Mestadels grönt

Fox in a Box Café på Sveavägen serverar en brunch där merparten av rätterna är vegetariska eller veganska, samt där flera av de vegetariska rätterna även går att få veganska. Menyn rymmer bland annat olika typer av toasts och bagels, samt frukt och yoghurt. Drick kaffe eller te från Lykke Kaffegårdar till, eller varför inte en shake?

Boulebar

3 adresser

Bruncha och spela boule

På Boulebar serveras ni franska brunchrätter direkt på bordet, i flera generösa omgångar, som sedan avslutas med kaffe och dessertbord. Varje servering innehåller vegetariskt alternativ. Passa även på att spela en runda boule före eller efter maten.

  • Pris: Brunch ca 310 kr, brunch+boule ca 410 kr
  • Tid: Lör-sön kl 10.30-15

Hermans

Fjällgatan 23, Södermalm

Klassisk vegobuffé

Hermans har länge varit ett ställe dit vegetarianer och veganer kommer för att gotta sig i den växtbaserade buffén. Det är kanske inget typiskt brunchställe, men passar definitivt perfekt för den som är hungrig och sugen på matigt och vegetariskt käk. Helgbuffén är riklig och välfylld med allt från sallader, varmrätter och soppor till hembakat bröd och ekologiskt kaffe.

  • Pris: Helgbuffé ca 258 kr (studenter ca 168 kr)
  • Tid: Lör-sön kl 11-22

Tavernan

Värdshusvägen 7, Botkyrka

Söndagsbrunch med smaker från hela världen

I Tavernan på Mångkulturellt Centrum serveras en klimatsmart och vegetarisk brunch en söndag i månaden. Då dukas det upp en buffé med smaker från hela världen och råvaror i säsong. Utöver buffén kan du dessutom beställa till nygräddade våfflor, juice och smoothies.

  • Pris: 225 kr för vuxna, barn 1–3 år gratis, 3–6 år 55 kr, 6–14 år 100 kr
  • Tid: En söndag i månaden, 11.30–13.30 och kl 14–16