Guiden till vegetarisk och vegansk brunch i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Utbudet av vegetarisk och vegansk mat i Stockholm växer och man kan utan större svårigheter äta frukost, brunch, lunch och middag utan kött eller helt utan animaliska produkter. Även variationen har utvidgats och man hittar allt från lyxig gourmetmat till vegansk snabbmat och hälsosamma rätter. I den här guiden tipsar vi dig om brunch i Stockholm som är specialiserad på vegansk och vegetarisk mat, alternativt har ett riktigt bra vegetariskt utbud. Helgbrunchen är räddad!

Fler brunchguider:
Brunch i varje stadsdel:

Royal Park

Frösundavik Allé 15, Solna

VĂ€xtbaserat i Hagaparken

Mitt i grönskande Hagaparken hittar du Radisson Blu Royal Park Hotel. Här serveras brunch i form av en växtbaserad avsmakningsmeny med åtta serveringar som lagas på KRAV-certifierade grönsaker. Menyn varierar från gång till gång och det går även att beställa ett dryckespaket till för lite extra lyx.

Fern & Fika

Långholmsgatan 11, Hornstull/Södermalm

Vegan- och glutenvÀnligt

På hälsocaféet Fern & Fika (tidigare STHM RAW) i Hornstull är all mat vegansk och det mesta är även raw och ekologiskt. Brunch serveras hela veckan och består av bland annat amerikanska pannkakor med generösa tillbehör såsom chokladsirap och kokosgrädde. Testa även deras ekologiska desserter utan gluten och raffinerat socker.

Boulebar

Smedsuddsvägen 2, Kungsholmen

Bruncha och spela boule

På Boulebar i Rålis serveras ni franska brunchrätter direkt på bordet, i flera generösa omgångar, som sedan avslutas med kaffe och dessertbord. Varje servering innehåller vegetariskt alternativ. Passa även på att spela en runda boule före eller efter maten när vädret tillåter.

BodyBuddy

Jungfrugatan 8, Östermalm

God mat som gör gott

Bodybuddy bevisar att nyttig mat även kan vara riktigt god. Under deras brunch erbjuder de en mängd olika smakrika bowls i form av smoothies eller gröt med en massa läckra tillbehör, men också varma matiga bowls och wraps samt klassiker som bananpannkakor och avokadotoast. Slå dig ner på deras mysiga innergård och njut av god mat som gör kroppen gott.

Hermans

Fjällgatan 23, Södermalm

Klassisk vegobuffé

Hermans har länge varit ett ställe dit vegetarianer och veganer kommer för att gotta sig i den växtbaserade buffén. Det är kanske inget typiskt brunch-ställe, men passar definitivt perfekt för den som är hungrig och sugen på matigt och vegetariskt käk. Helgbuffén är riklig och välfylld med allt från sallader, varmrätter och soppor till hembakat bröd och färsk frukt.

Dirty Vegan

Södermannagatan 53, Södermalm

VĂ€xtbaserad soulfood

För den som vill äta veganskt och är sugen på en riktigt god måltid är Dirty Vegan stället att leta sig till. Här hittar du bland annat granola bowl, banana french toast och "full vegan" på brunchmenyn. Komplettera måltiden med en av deras cocktails eller en hantverksöl.