Guiden till vegetarisk och vegansk brunch i Stockholm

Utbudet av vegetarisk och vegansk mat i Stockholm växer och man kan utan större svårigheter äta frukost, brunch, lunch och middag utan kött eller helt utan animaliska produkter. Även variationen har utvidgats och man hittar allt från lyxig gourmetmat till vegansk snabbmat och hälsosamma rätter. I den här guiden tipsar vi dig om brunch i Stockholm som är specialiserad på vegansk och vegetarisk mat, alternativt har ett riktigt bra vegetariskt utbud. Helgbrunchen är räddad!

Fler brunchguider:
Brunch i varje stadsdel:

RĂ„koko

Åkeshovs gårdsväg 11, Bromma

Vegobuffé i vacker slottsmiljö

Åkeshofs Slott i Bromma serverar slottsrestaurangen Råkoko en vegetarisk brunchbuffé, fylld med allt från juicer till varma och kalla sallader, vegetariska rätter, sötsaker och kaffe. Kombinera besöket med en helgpromenad i slottsparken eller i naturreservatet som ligger precis intill.

Fern & Fika

Långholmsgatan 11, Södermalm/Hornstull

Vegan- och glutenvÀnligt

På hälsocaféet Fern & Fika (tidigare STHM RAW) i Hornstull är all mat vegansk och det mesta är även raw och ekologiskt. Brunch serveras hela veckan och består av bland annat amerikanska pannkakor med generösa tillbehör såsom chokladsirap och kokosgrädde. Testa även deras ekologiska desserter utan gluten och raffinerat socker.

Boulebar

2 adresser

Bruncha och spela boule

På Boulebar serveras ni franska brunchrätter direkt på bordet, i flera generösa omgångar, som sedan avslutas med kaffe och dessertbord. Varje servering innehåller vegetariskt alternativ. Passa även på att spela en runda boule före eller efter maten när vädret tillåter.

BodyBuddy

Jungfrugatan 8, Östermalm

God mat som gör gott

Bodybuddy bevisar att nyttig mat även kan vara riktigt god. Under deras brunch erbjuder de en mängd olika smakrika bowls i form av smoothies eller gröt med en massa läckra tillbehör, men också varma matiga bowls samt klassiker som bananpannkakor och avokadotoast. Slå dig ner på deras mysiga innergård och njut av god mat som gör kroppen gott.

Hermans

Fjällgatan 23, Södermalm

Klassisk vegobuffé

Hermans har länge varit ett ställe dit vegetarianer och veganer kommer för att gotta sig i den växtbaserade buffén. Det är kanske inget typiskt brunch-ställe, men passar definitivt perfekt för den som är hungrig och sugen på matigt och vegetariskt käk. Helgbuffén är riklig och välfylld med allt från sallader, varmrätter och soppor till hembakat bröd och färsk frukt.