Så mysigt ställe, perfekt för att fira! Jag och killen firade hans födelsedag på Djuret. Vi åt kammussla till förrätt och ryggbiff/oxfilé med potatis och sås till varmrätt. Så gott! Mysig och murrig miljö, trevlig och hjälpsam personal. Fick vänta på varmrätten ca 1 tim, men det informerade också personalen om redan vid beställningen. Fick bra rekommendationer på vin. Dyrare prisklass, men absolut värt pengarna. Kan verkligen inte säga någonting som skulle kunnat bli bättre!
Så mysigt ställe, perfekt för att fira! Jag och killen firade hans födelsedag på Djuret. Vi åt kammussla till förrätt och ryggbiff/oxfilé med potatis och sås till varmrätt. Så gott! Mysig och murrig miljö, trevlig och hjälp...
Har länge velat äta på Djuret och häromdagen fick jag chansen. Besöket fick en bra start då vi blev placerade i baren, ni som följer mig kanske vet att det är min favoritplats. Restaurangens inredning är lite jaktstuga möter frans Bisto .Grönt, rött, sammet, läder och djurhuvuden. Även om det låter konstigt så passar det, väldigt mysigt och personligt. Jag gillar det!
Nu till maten. Vi fick välja mellan 3 eller 5 rätter. Vi valde 5 plus 2 snacks. Gör inte de. Blir för mycket, speciellt om du tar benmärgen som snack. Mättande och för stor (för att vara ett snack) Jag gillar också att menyn inte innehåller någon efterrätt då jag är mer en förrättsmännsika än dessert. Maten var en dröm. Vi började med snacks bestående av svålchips med dipp och benmärg med löjrom. Megagott. Den första rätten på den faktiska menyn var min favorit, Carpaccio på pilgrimsmussla och hummer med lagrad tomatvinäger, helt jäkla sinnesjuk var den. Sen kom det Lättgravad och bakad regnbågsforell, Krispigt stekt fläsksida och griskind, Stekt bröst av vårkyckling och pankofriterad kycklingmousseline med lårconfit och till sist kvällen näst bästa rätt, Lammytterfile stekt 48 °C, ramslöksfylld krispig bringa och rökt hjärta. Otroligt god! Sen rullade vi hem!
Kommer absolut tillbaka för en datenight. Skulle gärna besöka Burgundy och innegården på sommaren!
Har länge velat äta på Djuret och häromdagen fick jag chansen. Besöket fick en bra start då vi blev placerade i baren, ni som följer mig kanske vet att det är min favoritplats. Restaurangens inredning är lite jaktstuga möter frans Bisto .Grö...
Edit mars 2020: Höjer faktiskt upp betyget till en femma. Åt en femrätters idag som var helt magisk. Någon rätt var så jävla bra så jag trodde jag skulle svimma. Det är inga efterrätter i avsmaken. Det finns snacks att välja innan (skit i det, man blir för mätt) och några efterrätter att ta efter. Vi satt i baren, vilket var väldigt trevligt, och servicen var felfri!
2015: Åt på Djuret ikväll för första gången. Besöket var lyckat rakt igenom. Servicen var helt klandrig, gjorde ett perfekt jobb rakt igenom. Ikväll serverades oxe. Man kunde välja mellan en 3-rätters (600) eller en 6-rätters (750), samt två smårätter som man kunde addera (ca 100 kr/st). Vi tog den förstnämnda och la till en av extravalen.
Först kom extravalet, en perfekt stekt flankstek med ruccola, krispiga potatisskivor (väldigt likt pommes fast med ren potatiskänsla) och "köttbearnaise". En köttbit med bearnaise blir inte godare än så här. Sen kom förrätten, en råbiff med löjrom, bakad äggulekräm, picklad lök, mm. Väldigt god, dock inte fulländad. Till huvudrätt serverades en oxvariation bestående av en medium-rare ytterfilé, bräserat lägg och mousseline-korv med vintertryffel. Serveras med krämig blomkål, rostad spetskål, märgstekt panko och bordeaux-jus. Himmelskt gott. Tog en bit ost innan efterrätten och egentligen var väl efterrätten det enda som inte var jättebra, men efterrätt är ändå inget för mig, så det var inte som störde mig.
Jag är egentligen mer för modern nyskapande mat. Djuret är klart mer åt det klassiska hållet, men jag uppskattade det verkligen.
Miljön är klassisk, men ändå lite konceptuell (vilket jag alltid gillar), och väldigt lugn. Så pass lugn att ni kommer sticka ut om ni är ett större grabbgäng till exempel. Samtidigt skulle jag nog inte kalla det för ett dejtställe. Skulle tänka mig att gå hit med mina föräldrar, i affärssyfte, samt vid lugnare tillfällen med vänner.
De har bara en sittning per kväll, och inte alltför många bord. Därför är det väldigt svårt att få bord och ni måste vara ute i god tid.
Edit mars 2020: Höjer faktiskt upp betyget till en femma. Åt en femrätters idag som var helt magisk. Någon rätt var så jävla bra så jag trodde jag skulle svimma. Det är inga efterrätter i avsmaken. Det finns snacks att välja innan (skit i de...