En restaurang jag vill ge en fyra. Men den får faktiskt inte det!
Lokalen är verkligen supermysig och stämningen härlig! Om fler pizzerior hade den här looken och känslan hade jag ätit pizza betydligt oftare än vad jag gör nu! Det är nästan en fullträff i sin kategori.
Maten är också bra! Jag och mitt sällskap delade på en chorizo pizza, lite småplock i form av oliver, mandlar och färskostfyllda paprikor samt en blomkålsröra. Allt var supergott och jag älskar verkligen när man kan beställa in olika småsaker och bara sitta och plocka och dela. Så både upplägget på menyn och maten var super!
Men det finns några saker som drar ner betyget. Dels var serveringspersonalen inte superhärliga. Servicen var otroligt långsam trots att lokalen var långt ifrån full och det fanns folk på plats. Det tog hur lång tid som helst innan vi fick beställa dryck och sedan ytterligare innan matbeställningen. Och sedan var det ingen som kom och erbjöd mer dryck utan vi fick försöka ropa till oss dem halvvägs genom måltiden. Men just läget med drycken var katastrofalt! Både jag och min vän var gravida vid besöket och det fanns inget för oss att dricka. Vi ville ha ingefärsölen - men den var slut. Vi ville ha en lemonad - men den var också slut. Okej! Vi kör bara på bubbelvatten då - nej, för det var OCKSÅ slut! Jag förstår att det kan ha varit otur och tillfällighet men en riktig restaurang måste ha några alkoholfri alternativ och får man leveransproblem får man ju lösa det på något sätt. Ljummet kranvatten tog liksom udden av det som annars var en god middag.
Synd!
En restaurang jag vill ge en fyra. Men den får faktiskt inte det!
Lokalen är verkligen supermysig och stämningen härlig! Om fler pizzerior hade den här looken och känslan hade jag ätit pizza betydligt oftare än vad jag gör nu! Det är nä...
Till Bitza går du en söndag när du tar en promenad runt Söder och börjar bli hungrig. Inredningen är fin och personalen trevlig och välkomnande. Eftersom mitt sällskap och jag älskar hummus, aubergineröra och pickles, provar vi dessa - som tyvärr blir en besvikelse. Det känns som att de stått framme väldigt länge och hummusen smakar inte mycket kikärtor. Eftersom det är hyfsat nyöppnat tänker jag att jag måste komma tillbaka om någon månad igen och se om hummusen steppat upp! Sen testar vi zaatar-pizzan med ost! Väldigt god! Däremot rekommenderar jag att välja olika pizzor och dela för att det blir väldigt mycket zaatar efter några slices! Extra bra: de har vildgurkor på menyn!!
Till Bitza går du en söndag när du tar en promenad runt Söder och börjar bli hungrig. Inredningen är fin och personalen trevlig och välkomnande. Eftersom mitt sällskap och jag älskar hummus, aubergineröra och pickles, provar vi dessa - som t...
Jag och mitt sällskap tog in en pizza och smårätter så som hummus, ugnsbakad aubergine, paprikaröra etc. att dela på. Maten smakade bra, det var prisvärt och mysig inredning. Helt klart en modern och rolig take på pizzeria! Tyvärr dras betyget ner på grund av att servitriserna muttrade och klagade över Södermalms alla småbarnsfamiljer på plats. Kan man verkligen vänta sig ngt annat på söders trendigaste gångstråk?
Jag och mitt sällskap tog in en pizza och smårätter så som hummus, ugnsbakad aubergine, paprikaröra etc. att dela på. Maten smakade bra, det var prisvärt och mysig inredning. Helt klart en modern och rolig take på pizzeria! Tyvärr dras betyget ner på...
En mörk, ösregning och ännu tröttare tisdagskväll - det kräver sin icke-hembakade pizza!
Innan besöket hade jag både läst och sett mycket av vad Bitza erbjuder och jag vågar säga att det föreligger en liten hype om det relativt nyöppnade stället på sociala medier. Jag var i alla fall supertaggad på att sätta tänderna i en pizza!
De erbjuder inte den mest generösa menyn med totalt fem olika pizzor, en sallad och ett gäng side orders som bytts ut med jämna mellanrum. Men givetvis är en begränsad meny automatiskt ingenting dåligt utan snarare tvärtom och jag tänkte att de säkert lagt ner sin kropp och själ i maten - men visst ökar kraven. Annars fördelaktigt för personer med beslutsångest, som jag. De bakar palestinska pizzor på italiensk botten och ett koncept som påminner om meze fast på pizza, någonting som tilltalar mig då jag inte är den som väljer pizza i första taget utan just meze. Alkoholmenyn är inte heller något att skryta med men det fanns ett par viner som jag förmodar att de valt ut med omsorg för att matcha matens smaker. Av det franska Languedoc att döma så tror jag den hade passat utmärkt till det kryddiga köften som finns på en pizza. Körde dock alkoholfritt denna kvällen då jag var på bristningsgränsen till trötthet.
Lokalen utstrålade värme, kände diket att ”det här kommer bli mysigt” och den största anledningen till det var den oranga och dova ljussättning, det stora trädet som stod i mitten av lokalen och ljudvolymen som var relativt låg på grund av få gäster. Fattades bara en öppen brasa och jag hade varit hemma, men hur mycket ska jag kräva av en pizzeria, haha.
Vi var tre stycken som valde att dela på tre otroligt snygga och aptitretande pizzor med en pizzadeg som var mycket god, kanske i det knaprigaste laget ute i kanterna men jag uppskakade lättheten och smaken av brödet i munnen. Det VÄRSTA jag vet är när pizza dryper av fett, så hellre en lite torrare känsla än fet, saknades dock mer sås till pizzorna. Kanske skulle vi såhär i efterhand beställt in en paprika/vitsås vid sidan för detta ändamål. Lätt att vara efterklok… när har sås förstört en maträtt liksom?
Pizzorna… ”MARGARITZA” som påminner om en klassisk margherita med tomatsås, lök, paprika men nu med za’atar och akkawiost som helt klart satte en ny touch på pizzan, min favorit för kvällen och ett praktexemplar på när less is more.
”SHAWARMA BITZA” med samma grund som den första toppad med kryddad lammentrecote, fefferoni och och tre olika såser, en god pizza men saknade sting och som utlovas ”krydda”, ska det va krydda så ska det va. Något intetsägande men fefferonin räddade helt klart hela anrättningen.
Och kvällens sista ”MUSSAKHA” med kyckling, sumackryddad schalottenlök, nötter och persilja och tyvärr smakade denna bränd lök och det kändes som att det enbart låg lök på hela pizzan. Kycklingen var också halvtorr och kvalar därför in på min ”top 5 sämsta pizzor jag ätit”. Men låt er inte luras för jag äter mycket sällan pizza så den kanske är bra… men inte i min smak.
Kan nog tala för allihopa och vi blev mätta, en doggy bag åkte med hem och fantastiskt av personalen att ställa frågan om någon ville ha med sig resten hem. Av det lilla vi var i kontakt med personalen var den trevlig.
I fortsättningen tänker jag äta min meze som den är och jakten på den bästa pizzan i Stockholm fortsätter.
En mörk, ösregning och ännu tröttare tisdagskväll - det kräver sin icke-hembakade pizza!
Innan besöket hade jag både läst och sett mycket av vad Bitza erbjuder och jag vågar säga att det föreligger en liten hype om det relativt...
Trött på den vanliga pizzan? Prova en palestinsk pizza, en så kallad bitza.
Bitzas lokal är öppen, trevlig och har en hipster vibe som passar konceptet! Fräscha palestinska pizzor med annorlunda toppings. Trevligt att det finns lite småplock så som hummus, oliver och rostade mandlar.
Jag & mitt sällskap åt varsin vegetarisk bitza, som var god men hade kanske lite intetsägande smaker. Vi hade med barnvagn något som funkade när vi var där eftersom det bara var vi och ett annat sällskap. Nästa gång tar jag med hela familjen men lämnar vagnen hemma.
Servicen var bra, maten levererade & musiken var fantastisk :)
Trött på den vanliga pizzan? Prova en palestinsk pizza, en så kallad bitza.
Bitzas lokal är öppen, trevlig och har en hipster vibe som passar konceptet! Fräscha palestinska pizzor med annorlunda toppings. Trevligt att det finns lite småplock så s...