Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Knut Bar

4,2
12 betyg
Redigera Knut Bar
Knut Bar

Norrländska specialiteter möter urban Stockholmpuls på Restaurang Knuts rustika barsyskon mitt i city. Slå dig ner bland udda stolar och opolerade träbord och gå loss på allt från souvas till tunnbrödspizzor och norrländska ostar, eller ta en plats i baren och släck törsten med norrländskt öl och drinkar med skogsbär i.

Knut Bar fungerar lite som ett hemtrevligt vardagsrum - här är alla välkomna hela dagen, från lunch till middag och skönt barhäng. Stället är något modernare och snabbare än sitt äldre syskon i Vasastan, och dubbelt så stort, men lika genuint. Större fokus läggs just på baren, men även maten tar gott om plats och bjuder på specialiteter från myllan. Här hittar man såväl vilt och fiskrätter som en separat pizzameny med norrländska tunnbrödspizzor, serverade tillsammans med kantarellmayo, lingonketchup och sallad. Lunchmenyn består av dagens rätt och ett par stående varmrätter samt förrätt, dessert och tunnbrödspizza. På lördagar serveras brunch.

I själva baren, som också den kantas av trä, serveras ett brett utbud av drinkar, vin och norrländskt öl. Likt tunnbrödspizzorna har även drinkarna med exempelvis hjortron i följt med från Knut i Vasastan, och givetvis kan de två med fördel kombineras. Vill man ha lite mer avskildhet hyser Knut Bar även ett privat rum för lite större sällskap, där man kan boka allt från frukostmöten till företagsfester och släktträffar.

Se även Restaurang Knut, Kåtan

Användarbilder på Knut Bar Visa alla

  • Lägg till bild
  • Grönkålspizza och alkoholfria drinken Kråkan. - Bild från Knut Bar av Caroline L.
  • Interiör. - Bild från Knut Bar av Caroline L.
  • Bild från Knut Bar av Catrin M.
  • Bild från Knut Bar av Ida B.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
9 jan 2019 · Uppdaterad

Jag har varit här på lunch är riktigt nöjd. Tyvärr så var dagens slut när jag var här vilket var en liten besvikelse då det såg gott ut och vi inte fick veta det när vi kom och fick menyn, utan när vi beställde. Det blev istäl... Visa hela »

19 okt 2018

Åt en riktigt bra lunch idag! Blev dagens, en högrevsgryta med potatis och senapsmajonäs. Riktigt god och gott bröd till, möjligtvis att jag tycker de kunde varit lite mer generösa med köttet, men för 135 kr borde kaffe och te ingå. När jag frå... Visa hela »

20 mar 2019

En efterlängtade middag på Knut. Älskar temat och hur de inrett lokalen. Jag åt en jättegod kronhjortsfile med rotselleripuré och råhyvlat äpple 🍏😍.
Nästa gång blir det tunnbrödspizza och en hjortronsmojito😍.

Listad i: Mina favoriter
17 mar 2020

Jag var enbart inför en drink men blev helt såld direkt. Väldigt avslappnat mindre ställe. Gillar skarpt att de använder sig av härnö gin. De är mycket inhemska bär såsom hjortron och lingon i drinkarna. Skulle önska lite flera soffor att enb... Visa hela »

8 aug 2020

Otroligt välkomponerad meny och härligt mysig interiör. Allt känns genomtänkt och enligt Norrlandstemat (renhorn i taket och tjärdoft på toa, allt utan att kännas för kitschigt). Fantastiska drinkar, Hjortronmojiton och den alkoholfria Kråkan ä... Visa hela »

21 jan 2020

Jag rekommenderar Knut Bar till den som söker efter en restaurang, lunchställe och bra bar för after worken. För en som bott i Sundsvall känns Knut Bar som hemma. Det norrländska temat skapar en varm och välkomnande atmosfär på Regeringsgatan i Stockhol... Visa hela »

Listad i: Mina guldkorn
24 okt 2018 · Uppdaterad

Soft häng. Varmt och inbjudande.
Hög ljudnivå, katastrof.
God pizza. Najs hjortron mojito och drinkar överlag.
Bra för AW

10 feb 2018

Var en riktigt skön stämning och trevlig personal.
Tog en lax-tartar och ngn kafferen ( smakade dock inte kaffe :) ) var sjukt gott. Skön stämning, bra musik och toppenmat. Kommer komma tillbaka snart igen!

11 feb 2018

Gillade konceptet med Norrländskt. Riktig god mat och väldigt trevlig stämning! Rekommenderas 👌🏼

11 feb 2018

Jag tog en pizza med lax, rom och västerbottenost – supergod! Rejäla portioner, bra service och goda drinkar, allt i ett norrlandsinspireradt koncept. Går gärna tillbaka.

5 sep 2017

Mysigt och gott. Jag har aldrig varit besviken.

4 dec 2021

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2016-12-30

“Här serveras kulinariska skatter från den norra delen av Sverige i form av välbekanta favoriter som pizza och wallenbergare. Maten serveras i rejäla portioner, ibland är de faktiskt väl stora.”

3 av 6 · Nöjesguiden · 2016-12-05

“Det är nog också för just denna pizza, och lite öl från Höga Kusten, du ska besöka Knut Bar. Då visar krogen sig från sin bästa sida.”

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2016-10-07

“Knut bar känns avslappnat som ett osedvanligt stort vardagsrum, både luftigt och intimt på samma gång.”