Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Knut

4,4 • 13 recensioner
Restaurang Knut

På Upplandsgatan kan du få en ovanligt passionerad smak av Norrland. Och det är inte bara vilt som står på den rustika menyn. Restaurang Knut transporterar dig nämligen till allt vad den norrländska naturen har att erbjuda, även i drinkväg. För dig som längtar efter genuin fjällvärme så finns den garanterat här, och den är öppen för alla.

Sedan Restaurang Knut flyttade in i Vasastan har det norrländska konceptet varit enkelt och genomgående. I fokus står råvaror och rätter utan konstigheter – viktigast här är hur maten tillagas. Tänk en stor dos omsorg, passion och spännande variation. Alla som har varit i Norrland vet ju att de norra breddgraderna bjuder på så mycket mer än bara vilt. Med andra ord är Knut ingen viltrestaurang per se, även om menyn givetvis inkluderar en hel del kött. Här finns verkligen något för alla som är sugna på att komma nära naturen, mitt i stan.

Känslan av det naturnära och avskalade är tydlig redan i dörröppningen. Restaurang Knut bjuder på rustika trämaterial, rena ytor och enkla stolar som bidrar till den genuint mysiga miljön där alla olika sällskap är välkomna att umgås och samtala. Liksom maten är omgivningen färgad av gediget arbete och tydlig passion, något som gör den okomplicerade miljön perfekt för trevligt umgänge oavsett om det är mitt i veckan eller helg. Personalens engagerade service bidrar ytterligare till att göra den här upplevelsen till något extra.

Smakupplevelsen då? Utöver tunnbrödspizza serverar Knut allt från sill till vilt. Ett annat trevlig och frekvent inslag på menyn är bären som bland annat märks av i drinklistan. Vad sägs om norrländska drinkar med kråkbär, eller kanske tranbär? Annars letar sig bären givetvis även in i dessertlistan.

Se även Knut Bar

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
12 mar 2018

I love it! Det bästa som finns är ju ändå att få testa nya smaker och även fast jag äter mycket vilt så blir det här en helt annan upplevelse. Gillar den charmigt "Operfekta" inredningen och den trevliga personalen.

16 nov 2016

Ätit lunch här tre ggr nu och alltid varit väldigt nöjd. Gott, prisvärt och trevligt!

20 aug 2018 · Uppdaterad

Som att komma hem, en norrländsk pärla mitt i huvudstaden. Helt ljuvlig lokal med stämningsfull inredning. Maten är så norrländsk som den kan bli, helt fantastisk!! Vad mer kan man säga? Lite trångt thats all.

11 jan 2020

Mysig miljö mitt i stan. Hjortronbellinin smakade inte så mycket men den vegetariska spetskålen var smakrik och rödbetorna hade en bra balans av smör. Bra mat.

8 feb 2019

Norrländskt tema, mitt i Sthlm. Vad kan kännas bättre för en norrbottning i exil?
Oavsett var du kommer ifrån så kommer du uppskatta maten på denna restaurang. Vi passade också på att avnjuta en del goda drinkar med norrländsk twist.
M... Visa hela »

31 jan 2017

Bara testat lunchen men då åt jag en polenta som var riktigt god.

3 aug 2017

Det här får faktiskt en femma av mig. De lyckas kombinera det gemytliga och naturnära med en elegans både när det kommer till mat och dryck samt miljön. Spännande och klockrena smakkombinationer. Bra vegetariska alternativ. Goda drinkar. Älg-carpaccion och d... Visa hela »

13 jun 2019

Supergod mat och bra service - värt varenda krona!

6 jul 2019

Wir kommen gerne wieder.
Ausgezeichnete Küche, sehr freundliches Personal. Von uns Dreien deshalb 5 Sterne

21 sep 2018

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Fantastiska. Delikatesser. Ren biff och svampsoppa fenomenal. Anna stor servitris. Ett måste gå. Larry

21 sep 2015

Prisvärt alternativ gämfört med motsvarande luncher i området. Norrländskt och opretentiöst, Rekommenderas!

30 nov 2016

Trevligt ställe för AW. God mat och ÖL

27 nov 2015

Vilka smaker!! Kommer tillbaka inom kort