Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Kommendören

4,1 • 7 recensioner
Kommendören

På Kommendören serverar folket bakom Vassa Eggen sina egna favoriträtter sju dagar i veckan. Här ligger fokus på smaker från USA i New York-inspirerad bistromiljö, och du hittar även en intim cocktailbar med soft atmosfär att hänga i.

Kvarterskrogen Kommendören öppnades 2014 i Bistro Noveaus gamla lokaler på Kommendörsgatan och drivs av grundarna till Boqueria, Vassa Eggen, Tennstopet och cafékedjan Albert & Jack's. Inspirationen kommer inte minst från bistrokulturen i New York, och för den som längtar till andra sidan Atlanten finns det mycket att testa på menyn, som består av ett hopplock av mat som ägarna själva föredrar.

Fokus ligger på rätter från USA:s öst- och västkust, såsom steaks från kolgrillen, helgrillad fisk, skaldjurspasta, hummertacos och sliders. Bland desserterna hittar du exempelvis munkar att avrunda med. Den vitkaklade lokalen är öppen för middagar hela veckan, men hit kommer du även för en lunch eller en lång helgbrunch. Vill du ha en USA-inspirerad brunch kan du hitta uppdaterade klassiker i stil med blåbärspannkakor, grönkålssallad och burgare med stekt ägg på lördagarna.

Lokalen rymmer även en intim cocktailbar i amerikanska mått, det vill säga med närhet till bartendern. Ett riktigt stammisställe där du kan beställa mat från hela menyn och kombinera med välblandade cocktails från erfarna New York-bartendrar. Är du på språng går det annars alltid att beställa med sig maten hem.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Adam L.

Uppdatering juli 2017: Nu även ätit middagen. Mycket trevligt på uteserveringen i kvällssolen. Jag åt en hummertaco och en slider som snack/små förrätter, grymt goda båda två. Sen delade vi på en hel råbiff och en mac n cheese. Mac n... Visa hela »

Malin S.

Besökte Kommendören för lunch i lördags, åt en underbart god kale salad utomhus i solen. Trevligt bemötande och mysig uteservering. Vill gärna komma tillbaka och prova middagen som jag hört mycket positivt om. :)

Jacob H.

Det är väldigt god mat och servicen är mycket proffsig. De har även en bardel som är väldigt trevlig. Men det är också väldigt dyrt så man ska inte förvänta sig annat.

Gustav L.

Supertrevligt ställe med en grym uteservering perfekt placerad i den ljuva sommarkvällssolen.

Maten var bra, men inget direkt häpnadsväckande. Förrätterna var goda och lagom i storlek, men jag förväntade mig lite mer av hummertacon. Till varmrät... Visa hela »

Fredrik J.

Fantastisk lunch! Prisvärt, gott och bra service. Stark fyra.

Charlotte R.

Varit här två gånger och det har varit lika bra båda gångerna. Dock ätit samma sak haha men det jag åt, sliders till förrätt följt av Tbone som man delar på två, är grymt bra! Stort plus för en snygg och lagom stor lokal, o... Visa hela »

Jenny H.

Supergod mat och trevlig service! 😃

Så tycker pressen

4 av 5 · Metro · 2015-01-16

“I stället är det här en sådan sorts krog där atmosfären, partypotentialen och att bli mätt är viktigare än exakt vad man stoppar i sig. Och som sådant ställe fungerar Kommendören alldeles utmärkt. Bättre kanske till och med än både Vassa eggen och Boquerian - även om Tennstopet natur­ligtvis står i en atmosfärklass för sig.”

3 av 5 · Aftonbladet · 2014-11-28

“Men man har verkligen gett lokalen, som tidigare inrymde en fransk bistro, en total makeover och satsat på bra belysning, byggt sittvänliga bås och pyntat med fyndiga vintagedetaljer.”