Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Melanders Butik & Brasserie

2,6
9 recensioner
Redigera Melanders Butik & Brasserie
Melanders Butik & Brasserie

På Melanders Butik & Brasserie några steg från Vasaparken kan man handla med sig fisk, skaldjur och delikatesser direkt från disken, äta lunch och middag eller mötas upp över ett glas i ostronbaren. Ett riktigt pit-stop för fisk- och skaldjursälskare.

Melanders öppnade sin första butik 1961 och finns idag på en rad olika adresser i Stockholm. Den gemensamma nämnaren är fokus på bra råvaror och gedigen kunskap; i butikerna kan man få tips om allt från fonder till hur man filear fisk. En av filialerna huserar på Dalagatan och erbjuder både butik och restaurang med fisk- och skaldjursfokus. Här kan man handla med sig allt från ostron till ostar, bröd och färdigrätter över disk eller slå sig ner för att äta i fransk brasseriemiljö. I hyllorna samsas även mängder av delikatesser.

På menyn hittas klassiska fiskrätter som fiskgryta, toast skagen och platå, men också köttbullar med typiska tillbehör. Till lunch serveras traditionella husmansrätter i stil med isterband, wallenbergare och blodpudding vid sidan om fisk, kött och vegetariskt alternativ. För den som är sugen på ett glas och en mindre matbit förvandlas delikatessdisken till skaldjurs- och ostronbar på kvällarna, och här arrangeras även AW på fredagar med nya events varje vecka.

Se även Melanders Östermalms Saluhall, Melanders Söderhallarna, Melanders Alvik, Melanders Saluhall Täby Centrum, Melanders Vaxholm, Tysta Mari

Användarbilder på Melanders Butik & Brasserie Visa alla

  • Lägg till bild
  • Skagen – Bild från Melanders Butik & Brasserie av Annelie V.
  • Fiskgryta – Bild från Melanders Butik & Brasserie av Annelie V.
  • Falukorv och stuvade makaroner – Bild från Melanders Butik & Brasserie av Annelie V.
  • Bild från Melanders Butik & Brasserie av Fredric E.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
24 apr 2019

Trevlig fisk/skaldjursrestaurang i Vasastan. Även stor delikatessdisk att handla från för take-away. Trevlig bar/AW på kvällarna. Uteservering på sommaren.

20 jun 2019

Har varit på AW i baren. Asså, bokstavligen så sitter man i en fiskdeli. Kul för omväxlige men inte så mysigt för en AW. Jag rek i så fall att boka bord och äta deras dyra men goda mat

28 dec 2019 · Uppdaterad

Lördagslunch igen. Melanders passar oss praktiskt och därför hamnar vi där ibland på helgerna. Det är barnvänligt och bra om man önskar vällagad husmanskost. Fiskgrytan idag var inte så god som den brukar och lite fattig på fisk. Skulle hellr... Visa hela »

28 jan 2015 · Uppdaterad

Uppdaterad recension: Vad där på lunch igår igen och tyckte det var bättre denna gång. Menyn är trevlig och bra, men det kostar ju om man vill ha de goda grejerna. Åt en moules som var goda, dock inget utöver det vanliga. Justerar upp betyget till en trea... Visa hela »

1 mar 2017

God och trevlig lunch.

1 jan 2021

Deras nyårsmeny med en taffligt delad hälleflundra var en katastof!
Regnbågen till förrätt samt efterrätten var däremot mycket goda.

1 nov 2019

Vilken mat - magiskt! Ostron, toast Skagen och helstekt rödtunga är en tung favorit. Fantastisk service och goda viner. Boka bord idag!

28 dec 2019

Personal med dålig dag. Kunde inte ens svara på vilka öppettider de hade utan pekade bara på en skylt. Denna gång hade jag (väluppfostrade) barn med mig. Har fått ett mycket bättre bemötande när jag varit hos er tidigare utan barn. Inte professi... Visa hela »

24 apr 2016

Har varit några gånger på Melanders och tyckt att service och mat varit bra. Sista gången jag var där var det tyvärr mycket tråkigt p.g.a. en mycket otrevlig servitris som, till att börja med, istället för att säga välkommen sa till os... Visa hela »