Recension av Tako – av Adam L.

·

Första intryck: wow. Vilket ställe! Extremt ballt. Jag och mitt sällskap fick en halvmärklig plats på ett bord som stod ganska långt ifrån alla andra, men i princip satt ihop med ett. Dvs. ett 4-bord, men där vi satt 2 med ett annat sällskap. Nåja, det är hög ljudnivå och efter någon minut tänker man inte på det längre, men de hade kunnat sära på borden några decimeter iaf.

Vi började med en sashimi på hamachi/liknande. God. Sen fick vi ett par "strutar", en med lax och tryffel och en med tonfisk. Också goda. Sen en koreansk råbiff. Helt okej. Därefter åt vi varsin bun. De var riktigt goda, men innehållet var på tok för snålt. Avslutade med en 10-bitars spicy tuna-rulle, som var otroligt god. Sammantaget var det väldigt gott, men inte wow.

Servicen var bra och vänlig, men gick långsammare ju längre kvällen gick, vilket tillslut fick oss lite störda. Först fick vi vänta 5-10 min på att be om dessertmenyn, sen ytterligare 5-10 min på att faktiskt få den, sen ytterligare 5-10 min innan vi fick beställa, vilket vi då inte orkade utan bad om notan, vilket tog ytterligare 5 min, sen ytterligare 5 min innan betalning. Ja, ni hör, en halvtimme eller mer för något som borde kunnat ta 5 minuter...

Stället i sig är en upplevelse, men jag har lite högre krav på maten innan det blir full pott. Framför allt med tanke på att det helt klart är pricy. Vår nota gick på 1250 exkl dricks, med bubbelvatten och två alkoholfria drinkar. Då hade jag lätt kunnat ta någon rätt till också, och/eller dessert.

Edit okt 2018: Har ätit här två ggr sen första recensionen. Lunch en gång, som var god men väldigt liten och därmed dyr. Middag en gång som var super, och dessutom ganska prisvärd (delade på en Peking-anka till huvudrätt som kostade runt 450 kr har jag för mig, för båda alltså).

Listad i: Lyxlunch