Guiden till Uppsalas bästa italienska restauranger

Guiden till Uppsalas bästa italienska restauranger

I det italienska köket finns det något för alla. Oavsett om det gäller en bullrig familjemiddag eller en romantisk supé för två är en italiensk restaurang det självklara valet - redan Lady och Lufsen kunde konstatera att alla är välkomna hos en sann italiensk köksmästare. Bland fiskrätter från Sardinien, risotto från Milano och pizza från Napoli kan både den inbitne köttätaren och den hängivne vegetarianen hitta något att fröjdas åt. Thatsup är här för att guida dig till Uppsalas bästa italienska restauranger.

Innehållsförteckning
  1. Italiensk restaurang i Uppsala
    1. Aaltos – Rustika grillrätter i unik miljö
    2. Ristorante Villa Romana – Enkelt och gott med fantastisk utsikt
    3. Basilico – Rustik ristorante för alla smaker
    4. Il Forno – En resa genom Italien

Italiensk restaurang i Uppsala

Det här är de bästa italienska restaurangerna i Uppsala

Aaltos

Hemsida

Rustika grillrätter i unik miljö

Under Alvar Aaltos modernistiska hus i centrala Uppsala finner man en upplevelse för alla sinnen. Bara miljön är värd ett besök, men det är den genomtänkta menyn av italienska grillrätter där vilt och fisk samsas med rött kött som gör Aaltos till en av Uppsalas mest intressanta restauranger.

Ristorante Villa Romana

Enkelt och gott med fantastisk utsikt

Med fokus på färska ingredienser hämtar Villa Romana inspiration från hela Italien. Handplockade råvaror och färsk pasta gör detta till ett måste för matälskare, och tillsammans med en fantastisk vinlista skapar det ett genuint intryck av Italien.

Basilico

Rustik ristorante för alla smaker

Mysiga Basilico är alltid värt ett besök, oavsett om man är sugen på pizza eller oxfilé. Stämningen är både varm och prestigelös, och en meny av klassiska, enkla rätter gör att man gärna kommer tillbaka om och om igen.

Il Forno

Hemsida

En resa genom Italien

Bara ett stenkast från Universitetshuset ligger Il Forno Italiano, som hämtad direkt från Toscanas gränder. Med ett kök som hämtat inspiration från båda norr och söder blir middagen en resa genom allt som gör det italienska köket unikt.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;