Guiden till Uppsalas bästa italienska restauranger

Guiden till Uppsalas bästa italienska restauranger

I det italienska köket finns det något för alla. Oavsett om det gäller en bullrig familjemiddag eller en romantisk supé för två är en italiensk restaurang det självklara valet - redan Lady och Lufsen kunde konstatera att alla är välkomna hos en sann italiensk köksmästare. Bland fiskrätter från Sardinien, risotto från Milano och pizza från Napoli kan både den inbitne köttätaren och den hängivne vegetarianen hitta något att fröjdas åt. Thatsup är här för att guida dig till Uppsalas bästa italienska restauranger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa italienska restaurangerna i Uppsala
  1. Aaltos – Rustika grillrätter i unik miljö
  2. Ristorante Villa Romana – Enkelt och gott med fantastisk utsikt
  3. Trattoria Commedia – 30 år av italiensk mat
  4. Basilico – Rustik ristorante för alla smaker
  5. Delizia – Mat inspirerad av glädje
  6. Il Forno – En resa genom Italien
  7. Papa Sisto – Lugn och ro i påvlig tradition

Bästa italienska restaurangerna i Uppsala

Aaltos

Hemsida

Rustika grillrätter i unik miljö

Under Alvar Aaltos modernistiska hus i centrala Uppsala finner man en upplevelse för alla sinnen. Bara miljön är värd ett besök, men det är den genomtänkta menyn av italienska grillrätter där vilt och fisk samsas med rött kött som gör Aaltos till en av Uppsalas mest intressanta restauranger.

Ristorante Villa Romana

Enkelt och gott med fantastisk utsikt

Med fokus på färska ingredienser hämtar Villa Romana inspiration från hela Italien. Handplockade råvaror och färsk pasta gör detta till ett måste för matälskare, och tillsammans med en fantastisk vinlista skapar det ett genuint intryck av Italien.

Trattoria Commedia

Hemsida

30 år av italiensk mat

Letar du efter äkta italiensk mat är Trattoria Commedia ett säkert kort. Här serveras klassiker som pizza och scampi med en sofistikerad twist, allt med en gedigen kärlek för italiensk matkultur. De vackra sekelskifteslokalerna skänker restaurangen en tidlös atmosfär som inte lämnar någon oberörd.

Basilico

Rustik ristorante för alla smaker

Mysiga Basilico är alltid värt ett besök, oavsett om man är sugen på pizza eller oxfilé. Stämningen är både varm och prestigelös, och en meny av klassiska, enkla rätter gör att man gärna kommer tillbaka om och om igen.

Delizia

Hemsida

Mat inspirerad av glädje

Den stora, öppna matsalen och det centrala läget mitt i Uppsala ger Delizia en fräsch, modern känsla som är svårmatchad. De tre kockar som öppnade restaurangen 2013 inspirerades av italienskans "delizia", glädje, och kombinationen av goda viner, trivsam stämning och genomtänkta recept gör att restaurangen lever upp till sitt namn.

Il Forno

Hemsida

En resa genom Italien

Bara ett stenkast från Universitetshuset ligger Il Forno Italiano, som hämtad direkt från Toscanas gränder. Med ett kök som hämtat inspiration från båda norr och söder blir middagen en resa genom allt som gör det italienska köket unikt.

Papa Sisto

Hemsida

Lugn och ro i påvlig tradition

Enligt historien åtnjöt påve Sisto IV gärna otvungna familjekrogar i hemlighet för att ostört kunna åtnjuta god mat och dryck, och härifrån hämtar Papa Sisto både sitt namn och sitt koncept. Både mat och vin är utvalda med stor omsorg, och den avslappnade stämningen uppmuntrar till att ta sin tid med både måltid och sällskap.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta