Hemma igen efter ett besök i Galle. Det var skönt att rasta dampen ur kroppen, det där med att ligga på stranden och sola är verkligen inget för mig. Idag är det Poya day i Sri Lanka, en högtidsdag för buddhister. Vi har sett en del firande på stan och alla lankeser är lediga idag, annars märks det inte så mycket just här där vi är i alla fall. Jo, idag på stranden när folk ville dricka bira så serverades det i en tekanna istället, dom kallade det "fullmoonthe", antar att man egentligen inte får dricka alkohol idag? : )

 

 

 

 

 

 

Vi tog en eftermiddagsfika med hotellägaren idag efter att vi vart ute och flängt på stan. Han är supertrevlig och berättade historier för oss om hur det var när tsunamin kom för sex år sedan. Det känns så svårt att förstå att det hänt precis här där man just nu sitter. Övervåningen av hans hotell blev inte skadat och just nu bor vi ju högst upp så vi får hoppas att vi skulle klara oss om det kom en ny nu. Fast det skulle ju vara hur sjukt som helst att stå här uppe och se förödelsen utan att kunna göra något..

 

Ååå jag har det så mysigt just nu!! Det är kväll och allderles mörkt. Mitt resesällskap ligger och vilar och jag sitter helt själv här uppe in the penthouse ute på terassen. Jag lyssnar på skön musik och hör vågorna skölja in på stranden.

 

Jag vill inte åka hem...

 

Skriv en kommentar