Afternoon tea med te, bubbel och snittar. Afternoon tea med te, bubbel och snittar.

Afternoon tea i Malmö

Får det vara en kopp te och mer därtill? Den engelska afternoon tea-traditionen smyger sig så smått in bland Malmös krogar och caféer och har utmynnat i flertalet sköna eftermiddagskalas med varma scones, söta små snittar, ljuvliga bakverk och rykande färskt te. Ta fikastunden till en helt annan nivå – nedan guidar vi till afternoon tea i Malmö.

Innehållsförteckning
 1. Malmös bästa Afternoon tea
  1. Malmö Opera – Klassiskt
  2. Bloom in the Park – Smakresa
 2. Extratips
  1. Grand Hotel – Lyxigt med levande pianomusik

Malmös bästa Afternoon tea

Malmö Opera

Hemsida

Klassiskt

Hur låter en afternoon tea på Operagrillen? Inte helt fel, om du frågar oss. Varje söndag serveras smörgåsar, nybakta scones och operahusets egna bakverk. Drycken serveras ur fina tekannor, ner i klassiska tekoppar. Tänk på att du måste förbeställa senast på fredagen.

 • När: Söndagar kl 14.30
 • Pris: 395 kr, med champagne 670 kr. Barn 0-12 år, 250 kr.

Bloom in the Park

Hemsida

Smakresa

På söndagar dukar Bloom in the Park upp till en smakresa i flera små goda tuggor. Teet ackompanjeras av scones och spännande bakverk i den vackra lilla stugan i Pildammsparken – eller på uteserveringen vid vattnet om vädret tillåter.

 • När: Söndagar kl 12–16
 • Pris: 395 kr/person

Extratips

Grand Hotel

Hemsida

Lyxigt med levande pianomusik

En komplett, traditionsenlig meny och levande pianomusik i anrika lokaler – när det kommer till klassisk afternoon tea är hundraåriga Grand Hotel i Lund ett tips. Eftermiddagen tillbringas i hotellets vackra Piratenfoajé där man skäms bort med te, snittar, nybakade scones, marmelader, curds, vispad färskost och flertalet bakverk. Vill man fira lite extra kan man välja tillval av champagne.

 • När: Lör-sön från kl 12
 • Pris: 425 kr/person, från 585 kr med champagne

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;