Vibliotek Vibliotek

Guiden till söndagsöppna restauranger i Malmö

Söndagskväll och den där Malmörestaurangen som en bekant hade rekommenderat visar sig vara stängd. Så även den andra, och den tredje. Men lugn, det finns flera bra restauranger i Malmö som har öppet på söndagar! Från klassisk husmanskost till franskinspirerat och asiatiskt – vi guidar er förbi återvändsgränderna till Malmös bästa söndagsöppna restauranger.

Innehållsförteckning
 1. Söndagsöppna restauranger i Malmö
  1. Bouchon – Söndagsmys på fransk kvarterskrog
  2. Kin Long – Kinesisk finkrog
  3. La Grappa – På Lilla Torgs mesta solsida
  4. Shamiat Fastfood – En annan typ av snabbmat
  5. Bullen – Gammal god husmanskost på pub
  6. La Bonne Vie Davidshall – Det goda livet på franska
  7. Restaurant & Café Gustav Adolf – Historiskt café på torget
  8. Far i hatten – Söndagshäng i parken

Söndagsöppna restauranger i Malmö

Bouchon

Söndagsmys på fransk kvarterskrog

Bara runt hörnet från snabbmatstäta Bergsgatan står Bouchon som en lugn oas med rustik, franskinspirerad mat. Planerar du söndagskvällen här i förväg har du möjlighet att avnjuta paradrätten pressad anka, men annars väntar klassiker som bouillabaisse och sniglar enligt säsong – och en spännande fransk vinlista.

Kin Long

Hemsida

Kinesisk finkrog

Kin Long är inte bara Malmös äldsta kinesiska restaurang, utan även Malmös första kinesiska finkrog samt Malmös kanske mest öppna finkrog. På söndagar kör man som vanligt med en unik avsmakningsmeny som tar matgäster på en resa genom flera av Kinas olika kök.

La Grappa

Hemsida

På Lilla Torgs mesta solsida

Lilla Torg är en omåttligt populär destination för kroghäng, inte minst under sommaren då det sprudlar av energi på uteserveringarna. På La Grappa har man fördelen att få njuta av torgets bästa kvällssol till fräscha, säsongsbetonade mellanrätter och ett urval av gott att dricka till.

Shamiat Fastfood

Hemsida

En annan typ av snabbmat

Snabbmat på Bergsgatan innebär oftast pizza, kebab eller falafel – men på syriska Shamiat blir det andra puckar. Visst, här finns "Syrisk Shawarma" och "Syrian Sandwich" enligt snabbmatstradition, men du får även uppfriskande sallader och kalla röror samt goda kötträtter och piroger nästan lika snabbt.

Bullen

Hemsida

Gammal god husmanskost på pub

Längtar du efter hemtrevlig husmanskost en söndagskväll så är det gamla goda Bullen Två Krögare som gäller. Börja kvällen med klassiker som räkmacka, vitlöksbröd eller silltallrik och gotta dig därefter i en traditionell varmrätt. Får det kanske vara husets krämiga fisksoppa eller Bullens populära kalvköttbullar med whiskeygräddsås? En stor stark passar till.

La Bonne Vie Davidshall

Hemsida

Det goda livet på franska

La Bonne Vie bjuder lyckligtvis på vällagad fransk bistromat även på söndagar. Säsongen bestämmer vad menyn består av, men du kan räkna med att det blir en hel del klassiker. Moules, grodlår, fisksoppa, boeuf bourguignon för att nämna några.

Restaurant & Café Gustav Adolf

Hemsida

Historiskt café på torget

Det känns som att det här stället har funnits på Gustav Adolfs torg i alla tider, inte minst för att de har öppet varje dag med få undantag. Lika stabil och pålitlig är menyn, som bjuder på en blandning av husmanskost, franskinspirerat och andra internationella favoriter såsom pasta och fish & chips.

Far i hatten

Söndagshäng i parken

Trots att menyn består av hantverksöl, naturviner och synnerligen vällagade rätter på säsongens råvaror är Far i Hatten en plats för alla. De ombonade lokalerna i Folkets Park bjuder in till mysigt söndagshäng i goda vänners lag. Ta en öl, spela lite rundpingis och unna er någonting gott från menyn. Ett tips: Missa inte deras omtalade pizzor.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;