Jullov i Malmö

Jullov i Malmö

Jullovet är en utmärkt tid för återhämtning, men även för aktiviteter som hela familjen kan glädjas åt under ledigheten. Här guidar vi till ett roligt jullov i Malmö med ett urval av saker att ägna dagarna åt under lovet – allt från lite mer vuxenvänliga lekar som boule till mysiga aktiviteter för barn. Passa på att utmana hela familjen i en femkamp, hoppa och studsa i trampoliner eller besök en magisk vintervärld med fantasifulla landskap. Det finns många sätt att tillbringa jullovet på – här är guiden till stämningsfulla saker att göra på jullovet i Malmö.

Innehållsförteckning
 1. Jullovsaktiviteter
  1. Boulebar – En släng av Rivieran
  2. Big Bowl – Utmana familjen i bowling
  3. Funplays – Bus och lek
  4. Hylliebadet – Vattenland för alla åldrar
  5. Klättercentret – Klättra på väggarna
  6. Jump – Massor av motion
  7. Folkets Park – Sagolik upplevelse
 2. Mat och dryck
  1. Atrium – Mysig start på dagen
  2. DINÉ – Ett avbrott från julmaten
 3. Kultur
  1. Moderna Museet – Kultur och kreativa workshops
  2. Malmö museum – Från forntidsutställning till exotiska reptiler
  3. Teknikens och Sjöfartens hus – Testa på gammal och ny teknik
  4. Filmstaden – Biotradition på jullovet
  5. Biograf Spegeln – Allt för filmälskaren
  6. Kul i Malmö – Mängder av aktiviteter
 4. Extratips
  1. Julmarknader – Delikatesser och hantverk
  2. Vinterlund – Jullov i Lund
  3. Tivoli – Julhygge på andra sidan sundet

Jullovsaktiviteter

Aktiviteter på jullovet i Malmö

Boulebar Drottningtorget – Jullov
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Jullov
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Jullov
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Jullov
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Jullov
Boulebar Drottningtorget
Boulebar Drottningtorget – Jullov
Boulebar Drottningtorget

Boulebar

En släng av Rivieran

Självklart ska det spelas boule även under jullovet. Sedan Boulebar gjorde entré i Malmö kan man njuta av den franska nationalsporten året om. Hit kommer såväl nybörjare som glada amatörer i alla åldrar för att spela boule och äta franska delikatesser.

Big Bowl

Hemsida

Utmana familjen i bowling

Barn i alla åldrar gillar bowling och bäst av allt: alla kan delta. På Malmös mesta bowlinginstitution Big Bowl finns det specialanpassade klot för yngre spelare, samt skenor för att undvika att kloten hamnar i rännan. Perfekt för nybörjare helt enkelt. Ta med hela familjen och utmana varandra i en match (eller flera) på oblodigt allvar. Här kan man även äta julbord.

Funplays – Jullov
Funplays
Funplays – Jullov
Funplays
Funplays – Jullov
Funplays
Funplays – Jullov
Funplays
Funplays – Jullov
Funplays
Funplays – Jullov
Funplays
Funplays – Jullov
Funplays
Funplays – Jullov
Funplays

Funplays

Bus och lek

Det här aktivitetscentret, som tidigare hette Busfabriken, har massor av roliga lovaktiviteter för både små och stora barn. Tanken är att få barn och unga i rörelse med hjälp av bus och lek. Med rutschkanor, studsmattor, bollhav, klätterställningar och av andra aktiviteter finns det något för alla åldrar.

Hylliebadet

Hemsida

Vattenland för alla åldrar

På Hylliebadet roar sig både små och stora barn i ett färgglatt vattenland med rutschkanor, bubbelpool och annat kul att leka med. Under loven anordnar badhuset i regel olika aktiviteter för lediga barn och ungdomar. Håll koll på deras webbplats för ett uppdaterat schema om vad som erbjuds under årets jullov.

Klättercentret

Hemsida

Klättra på väggarna

Klättercentret anordnar jullovsläger för barn och unga, där man med ledning av erfarna instruktörer lär sig klättra på ett lekfullt och utvecklande sätt. Mellan klättersessionerna är det lekar, aktiviteter och andra roliga övningar som gäller. Lägret anpassas efter deltagarnas nivå och passar såväl novisen som spindelmannen själv.

Jump

Massor av motion

På Jump finns mängder av aktiviteter för dig som gillar att hoppa och studsa. Här hittar du bland annat olika typer av trampoliner, "wallrun", en Ninja-bana, dodgeball och ett hav av skumkuddar att leka i. Det finns även ett café där både barn och vuxna kan ta en paus och fika eller äta. Jump är öppet alla dagar på jullovet utom juldagen och nyårsdagen.

Folkets Park

Hemsida

Sagolik upplevelse

Från den 3 december fram till den 25 februari kan man besöka Vinterdröm i Folkets Park. En sagolik värld med fantasifulla vinterträdgårdar, sagodjur och en paketpromenad full av konstverk. Även aktiviteter som skridskodisco och skridskoskola anordnas, och skidskor finns att låna. Här firas jullovet i säker utomhusmiljö.

Mat och dryck

Restauranger för hela familjen

Atrium

Mysig start på dagen

Unna dig en extra mysig start på morgonen under jullovet genom att skippa rostmackan och snabbkaffet hemma och bege dig ut på stan för en riktigt god frukost. På Atrium tillagas vällagade frukost- och brunchrätter hela veckan.

DINÉ Burgers – Jullov
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Jullov
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Jullov
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Jullov
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Jullov
DINÉ Burgers
DINÉ Burgers – Jullov
DINÉ Burgers

DINÉ

Ett avbrott från julmaten

Under julen kan det bli mycket av samma mat, med diverse julbord och rester som ska ätas upp. Därför kan det vara härligt att äta något helt annat, såsom en god hamburgare. På Diné tillagas de från grunden, enligt konceptet "smash burgers".

Kultur

Museer, film och annat kul på jullovet

Moderna Museet

Hemsida

Kultur och kreativa workshops

För den kulturintresserade familjen är Moderna Museet ett givet utflyktsmål, men även andra kan ha en trevlig stund under ett besök. Fika eller luncha i den knallorangea caféavdelningen, ta en tur på den pågående utställningen och försök att tajma in någon av deras många workshops för barn. Schemat för jullovet uppdateras på museets hemsida.

Malmö museum

Hemsida

Från forntidsutställning till exotiska reptiler

Malmö Museer innehåller bokstavligen någonting för alla smaker och åldrar. Traska runt bland eleganta salar från förr, upplev sten- och järnålder på forntidsutställningen och kolla in exotiska fiskar och reptiler i terrariet. Passa även på att insupa den genuina borgmiljön, komplett med vallgrav och bro.

Teknikens och Sjöfartens hus

Hemsida

Testa på gammal och ny teknik

På Tekniska museet – som det kallas i folkmun – kan man enkelt tillbringa en halvdag som garanterat håller både barn och vuxna underhållna. Utöver att lösa olika roliga pussel kan man bland annat sitta i gamla traktorer, besöka en flygplanscockpit eller gå in i en riktig ubåt och spana ut över Malmö genom periskopet.

Filmstaden

Hemsida

Biotradition på jullovet

En tradition för många är att gå på bio under jullovet, då hela familjen äntligen har tid att samlas för ett gemensamt biobesök. På Filmstaden i centrala Malmö visas de allra flesta aktuella filmer. Håll utkik efter en familjevänlig film som passar alla åldrar och boka era biljetter i god tid för att försäkra er om en bra plats i salongen.

Biograf Spegeln

Hemsida

Allt för filmälskaren

Anrika Spegeln håller öppet för alla filmälskare som vill gå på bio på jullovet. Här är programmet fullspäckat med bra film, allt från tidlösa klassiker till nya produktioner. Slå dig ner i en mysig biosalong och passa även på att besöka Spegeln Bar & Bistro om du är sugen på något att äta.

Kul i Malmö

Mängder av aktiviteter

Kul i Malmö samlar mängder av aktiviteter för unga Malmöbor. Just nu kan du hitta allt från kreativt skapande till dansklasser, taekwondo och skajting. Spana in utbudet och hela programmet på hemsidan.

Extratips

Här hittar du julmarknader i Malmö – Jullov
Här hittar du julmarknader i Malmö
Här hittar du julmarknader i Malmö – Jullov
Här hittar du julmarknader i Malmö

Julmarknader

Delikatesser och hantverk

Under november och december pågår flera julmarknader runt om i staden där man kan handla lokala delikatesser och hantverk, eller bara njuta av stämningen. Här är guiden till Malmös bästa julmarknader.

Vinterlund

Jullov i Lund

I centrala Lund arrangeras mängder av evenemang från första advent fram till alla hjärtans dag. Här kan du åka skridskor och kika in hos tomtemor och tomtefar på Stortorget, lyssna på julsånger, pyssla, gå på konstrunda och göra andra mysiga saker.

Tivoli

Julhygge på andra sidan sundet

Något av det allra bästa med Malmö är närheten till kontinenten i allmänhet och Köpenhamn i synnerhet. På bara 40 minuter är ni i en av världens kanske vackraste huvudstäder, fullspäckad med kultur och nöje av olika slag. En självklarhet för många Malmöbor är att besöka Tivolis julmarknad där ni med glögg i handen promenerar runt i ett tjusigt pyntat vinterland.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;