Malmös bästa restaurangupplevelser

Om det någonsin har varit ont om bra restauranger i Malmö är det idag ett minne blott. Dagens krog-Malmö sprudlar av energi tack vare populära och väletablerade koncept som varvas med hajpade nyöppningar och nylanseringar. För att göra det lättare att hitta riktigt bra krogupplevelser bland utbudet guidar vi dig här till restaurangerna som har det där lilla extra vad gäller allt från mat och miljö till service. De här restaurangerna får man inte missa i Malmö. För dig som är ute efter bästa lyxkrogarna har vi samlat dessa i en separat guide, Guiden till lyxrestauranger i Malmö.

Se även
- Smakupplevelser: Guiden till smakupplevelser i Malmö
- Nya restauranger: Nya restauranger i Malmö

Kitchen & Table: "Malmhattan"
Marcus Samuelssons Manhattaninfluerade restaurang högst upp i Clarion Hotel & Congress Malmö Live kombinerar "fun dining" med magnifik utsikt över hela Malmö. Här skapas internationella rätter såsom jerk chicken och långkok utifrån lokala råvaror, och i anslutning kan man även sippa drinkar i en angränsande skybar.
Mer information: Kitchen & Table, Dag Hammarskjölds torg 2, City norra


Kitchen & Table

Eatery Social Taqueria: Modernt mexikanskt
Latinamerikansk mat är något av det hetaste just nu (i dubbel bemärkelse) och det är också precis vad som serveras på Marcus Samuelssons andra restaurang inne på Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Dela på mexikanska rätter med tillbehör och sippa tequila eller mezcal från baren, omgiven av industrichic inredning med mexikanska förtecken.
Mer information: Eatery Social Taqueria, Dag Hammarskjölds Torg 2, City norra


Eatery Social Taqueria

MJ's: Maffigt
Den kosmopolitiska hotellkrogen på MJ's mitt i stan maxar upplevelsen med sammetsmöbler, mönstrade mattor och mängder av gröna växter som letar sig hela vägen upp till taket. Här kan man slå sig ned på innergården (inomhus) eller besöka den maffiga cocktailbaren.
Mer information: MJ's, Mäster Johansgatan 13


MJ's

Bouchon: Mysigt som i Lyon
Längtar du till Sydfrankrike? Gör ett besök på den här lantliga och familjära kvarterskrogen i urfransk bistrostil. Här får du hela paketet av rustika trägolv, röda lädersoffor, vita kökshanddukar och klassiska rätter som ostron och sniglar - kombinerat med franska viner, bland annat biodynamiska.
Mer information: Bouchon, Andréelundsvägen 5, City södra


Bouchon

Kvarteret Åkern: Härligt grön kvarterskrog
I just det här kvarteret får det mest gröna och sköna stå i rampljuset medan köttet får backa in i birollerna. Scenen – eller matbordet – fylls varsamt på med det godaste från den skånska jorden i sällskap av naturliga och biodynamiska viner. Spana in i det öppna köket där man trollar fram rätter med både enkelhet och goda smaker.
Mer information: Kvarteret Åkern, Nobelvägen 73B, City södra


Kvarteret Åkern

Bastard: Storstadspulsen i Malmö
Sedan starten har Bastard charmat sig in i Malmöbors hjärtan med kokshow i öppet kök, där vassa matkreationer på allt från fiskhuvuden och märgben till betor och nässlor tar form. Som grädde på moset serverar kunnig personal alltid matglädje till, och de kan även bjuda på goda naturviner och fint hantverksöl eller skaka ihop en fräsch cocktail.
Mer information: Bastard, Mäster Johansgatan 11, City norra

Saltimporten Canteen: Lunchmagi vid vattnet
Soliga och vindstilla lunchtimmar gör sig allra bäst en bit ut från city – närmare bestämt på Hullkajen. Plocka med dagens rätt eller veckans vegetariska och dagsfärskt surdegsbröd från den stilrena vitkaklade disken till något av de rustika långborden i trä. Här är det lätt att njuta av både sorlet och utsikten över vattnet i norra hamnen.
Mer information: Saltimporten Canteen, Grimsbygatan 24, Västra Hamnenområdet

Söder om Småland: Möllans goda skåning
Kreativa tolkningar av det skånska landskapet är inte det enda som serveras på fat hos denna sköna skåning. Ett finslipat utbud av ölsorter plockas fram och växlas om regelbundet, ofta med det bästa som närområdets spännande öl-värld har att erbjuda. Lägg därtill på unik inredning som viskar lite om härlig sommarstuga, samt riktigt skön stämning och pepp personal så är kvällen fixad.
Mer information: Söder om Småland, Claesgatan 8, City södra

Lyran: Lyriska kvällar på matbar
Vare sig man hamnar vid det grönkaklade öppna köket på entréplan eller myser i källarvåningen har man på Lyran i princip alltid dragit en vinstlott. Konceptet talar om sann och naturlig råvarukärlek med spännande överraskningskombinationer av dagens listade råvaror. Även vinlistan håller sig på samma naturliga spår.
Mer information: Lyran, Simrishamnsgatan 36A, City södra

Saiko: Skånsk izakaya
Med en världsrenommerad svensk sushikock i spetsen bjuder Saiko på en alldeles unik izakaya-upplevelse. Det livsnjutande japanska mat- och dryckkonceptet får sig här en modern skånsk twist i form av sushi och 'japas' som sätter skånska råvaror i centrum, serverat på handplockad servis som utgörs av husets många entusiastiska second hand-fynd. Tillbaks till Japan förs man bland annat av en salig blandning japansk popmusik.
Mer information: Saiko, Sankt Knuts väg 7, City södra

Kvarteret Åkern: Härligt grön kvarterskrog
I just det här Kvarteret får det mest gröna och sköna stå i rampljuset medan köttet får backa in i birollerna. Scenen – eller matbordet – fylls varsamt på med det godaste från den skånska jorden i sällskap av naturliga och biodynamiska viner. Spana in i det öppna köket där man trollar fram rätter med både enkelhet och goda smaker.
Mer information: Kvarteret Åkern, Nobelvägen 73B, City södra

Namu: Koreansk-svensk fun-dining
Svenska råvaror dansar i koreanska smaker på Namu, ett koncept som sätter ett stort hjärta och lekfullt kök i centrum och det traditionellt koreanska sida vid sida med det västerländska. Detta syns inte minst i inredningen, där höga barstolar och bord varvas med låga bord och sittkuddar som dukar upp för en mysig måltid med ännu mer av en koreansk touch.
Mer information: Namu, Landbygatan 5, City norra

Årstiderna i Kockska Huset: En tidsresa i anrikt källarvalv
Det fantastiska källarvalvet i Kockska Huset har sedan medeltiden varit ett populärt tillhåll för fest. I moderna tider betyder det nyskapande tolkningar av såväl internationella klassiker som en och annan traditionell svensk favorit signerad Årstiderna. Som namnet antyder inspireras köket av årstiderna och deras tillhörande goda råvaror.
Mer information: Årstiderna i Kockska Huset, Frans Suellsgatan 3, City södra

Escama: Baskiska sommarkvällar i Malmö
Pintxos är hett, inte minst på Escama en fin vår- eller sommardag då man får ta glädjen med ut på uteserveringen. Baskiens alldeles egna tapastradition bjuder här Malmö på mycket fisk- och skaldjur samt en härlig dos sydeuropeisk matkultur till. Det innebär bland annat goda spanska och portugisiska viner, avslappnad stämning och känslan av sköna sommarkvällar nästintill året om – det gäller bara att hålla sig till matbaren på vintern.
Mer information: Escama, Fersens väg 4, City södra

Andra guider du kanske är intresserad av
- Italienska restauranger: Guiden till Malmös bästa italienska restauranger
- Franska restauranger: Guiden till Malmös bästa franska restauranger
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Malmö
- Romantiska restauranger: Guiden till romantiska restauranger i Malmö

Om guiden till wow-restauranger i Malmö
Guidens syfte är att hjälpa dig hitta bra restauranger i Malmö för en wow-upplevelse och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips till oss på hello@thatsup.se om du vet någon restaurang som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Relaterade artiklar:

Visa på karta