Plugg- och arbetsvänliga caféer i Malmö

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Trött på långa dagar på kontoret, eller den dagliga kampen om plats för plugg på biblioteket? Lite miljöomväxling är alltid skönt, särskilt med kvalitetskaffe och dagsfärska bakverk – och stadig internetuppkoppling. Flera caféer i Malmö bjuder på just detta, och visst finns det några guldkorn för en produktiv stund med bästa bränsle för såväl studenter som frilansare. Nedan guidar vi till plugg- och arbetsvänliga caféer i Malmö.

Café Grannen

Östervärnsgatan 5

Kreativt vardagsrum

Väggar prydda med konst och hyllor fyllda med böcker ger hemtrevliga Café Grannen en särskilt kreativ personlighet som resonerar med många stammisar. Sköna soffor, varma färger och hembakade godsaker gör att man bekvämt parkerar sig en längre stund med arbets-kittet i högsta hugg här hos Malmös skönaste granne.

Condeco

Södra Tullgatan 4

Full rulle hela dagen

Det är full rulle på vegokaféet Condeco från morgon till kväll, vilket ger såväl morgonpigga som morgontrötta gott om tid att bläddra i böcker eller knappra på tangentbordet. Här kan man slå sig ner i fina fåtöljer eller lägga upp datorn på ett långbord i trä. Stämningen passar den som gillar lite mer liv runt omkring och kanske en paus med en tur längs gågatan eller i solen på kanaltrapporna.

Jord

Falsterbogatan 1

Ljust arbetsrum för arbetsro i Sorgenfri

En hörnlokal omgiven av stora fönster och inredd i enkla, ljusa toner med grönskande accenter utgör ett ypperligt tillhåll för plugg och jobb. Jord har allt det och lite till, med ett kök som fixar vegansk frukost när som helst på dagen, samt en disk fylld med smått och gott i fikaväg.

AB Småland

Södra Förstadsgatan 25-27

Fokus och inspiration under samma tak

Om livsstilsbutiken AB Småland faller dig i smaken så finns det en stor chans att du även känner dig hemma i deras café. Gröna och sköna väggar, ekomedveten fika och rustika möbler ger stället en ganska avslappnad känsla, men med gott om utrymme för fullt fokus. Dessutom har du nära till lite inredningsinspiration när det väl är dags för en paus.

Café Jesusbaren

Falsterbogatan 27 B, Möllan

En lugn oas nära Möllan

Precis intill Jesusparken hittar du denna eklektiska cafépärla med högt i tak och nästan takhöga fönster. Kaffe i dess olika former samt ett enkelt fikautbud finns att tillgå, men även fin lokal och skön stämning bidrar till en välbehövd motivationsboost. Ta en kopp och slå dig ner i en skön soffa, på färgglad stol eller på en barstol i fönstrena för att påbörja din arbetsdag.

Living Room Café & Bar

2 adresser

Gott om plats och ro

Stig in i vardagsrummet bortom den fräscha lobbyn hos Clarion Hotel & Congress Malmö Live – här finns det gott om stjärterum. Snygga soffor och fåtöljer varvas med barstolar på Living Room, som även har en cafédisk som står till tjänst vid en välbehövd fikapaus.