Semmelfest! Här hittar du goda semlor i Malmö

Semmelfest! Här hittar du goda semlor i Malmö

Fettisdagen står för dörren och semlan – eller fastlagsbullen, som vi gärna också kallar den – syns äntligen överallt i Malmö. För att göra det lite enklare att undvika en gräddöverdos i jakten på den rätta har vi här listat och sammanfattat det goda och varierade utbudet av semlor på Malmös caféer, konditorier och bagerier. Det breda urvalet lämnar nästan ingen snopen, då det handlar om allt från klassiker till rawfood-tolkningar, flertalet veganvänliga versioner samt ekologiska godingar. Här guidar vi till Malmös godaste semlor – hitta din favorit!

Innehållsförteckning
 1. Malmös bästa semlor
  1. Söderberg & Sara – Mumsiga mandelbitar i massan
  2. Pâtisserie David S:t Gertrud – Hissade semlor och ständig favorit
  3. Hollandia – Klassiker i klassisk cafélokal
  4. Bageri Leve – Veganska semlor
  5. St. Jakobs Stenugnsbageri – Populärt bageri
  6. Bellevue Conditoriet – Där semmeldrömmar går i uppfyllelse
  7. Bröd och Vänner – Gräddigt vid Nobeltorget
  8. Bagaren och Bonden – Säkert kort vid Värnhem
  9. Systrar & Bröder – Något för alla smaker
  10. Beijers Park Café – Med utsikt över parken
  11. Konditori Katarina – Stabilt cityval
  12. Regement Konditori – Klassiskt och färgglatt
  13. Mormors Bageri – Goda klassiker
  14. Gateau – Pistagesemla
 2. Extratips
  1. Favvo Glass – Säsongens favoritglass

Malmös bästa semlor

Söderberg & Sara

Mumsiga mandelbitar i massan

Högt uppskattade Ystadsimporten Söderberg & Sara bjuder på en riktigt fin semla med extra spännande bett i signerat hackad mandel gömd i den hemgjorda mandelmassan. Här använder man sig uteslutande av ekologiska och till stor del lokala råvaror, som får jäsa till riktigt fluffiga semmelbullar som därefter bakas av i stenugnen. 

Pâtisserie David S:t Gertrud

Hissade semlor och ständig favorit

Pâtisserie Davids fina skapelse har hyllats tidigare, och den slår knappast fel i år heller. Här får det inte förekomma något som helst halvfabrikat eller konserveringsmedel och så ofta som det går bakas alla godsaker på närproducerade råvaror.

Hollandia

Klassiker i klassisk cafélokal

En klassisk kardemummabulle toppad med en klick mandelmassa, fluffig grädde och atmosfär i precis samma klassiska anda. Det bjuder Hollandia på såhär i semmeltider. Här är semlorna bakade på riktigt smör, äkta vispgrädde och finaste mandelmassa i det egna bageriet. En kaffe eller en omgång varm Valrhona-choklad passar ganska perfekt till.

Bageri Leve

Veganska semlor

Är du på jakt efter en helt växtbaserad fettisbulle, är det mot Bageri Leve på Gourmetboulevarden du ska styra stegen. Här är semmelutbudet helt veganskt, med fluffig havregrädde och mandelmassa som fyllning. 

St. Jakobs Stenugnsbageri Malmö Saluhall St. Jakobs Stenugnsbageri Slottsstaden St. Jakobs Stenugnsbageri Gågatan
St. Jakobs Stenugnsbageri Malmö Saluhall St. Jakobs Stenugnsbageri Slottsstaden St. Jakobs Stenugnsbageri Gågatan
St. Jakobs Stenugnsbageri Malmö Saluhall St. Jakobs Stenugnsbageri Slottsstaden St. Jakobs Stenugnsbageri Gågatan

Populärt bageri

Alltid lika pålitliga St. Jakobs Stenugnsbageri står var dag beredd för semmelpeppen, med fina klassiska semlor och fastlagsbullar med stora lock och tjusig grädde. I år spexar man också till det en aning med kardemummabulle-semlor. Bagerierna har vi dessutom tur att finna lite varstans i Malmö.

 • Gibraltargatan 6, Malmö Centrum Skvadronsgatan 16 Södra Förstadsgatan 11, Malmö Centrum
  St. Jakobs Stenugnsbageri Malmö Saluhall
  Gibraltargatan 6, Malmö Centrum
  St. Jakobs Stenugnsbageri Slottsstaden
  Skvadronsgatan 16
  St. Jakobs Stenugnsbageri Gågatan
  Södra Förstadsgatan 11, Malmö Centrum
 • St. Jakobs Stenugnsbageri Slottsstaden
  040-26 12 12
  St. Jakobs Stenugnsbageri Gågatan
  076-161 98 11
 • St. Jakobs Stenugnsbageri Malmö Saluhall St. Jakobs Stenugnsbageri Slottsstaden St. Jakobs Stenugnsbageri Gågatan

Bellevue Conditoriet

Där semmeldrömmar går i uppfyllelse

En bit ut från stan går Bellevue Conditori hela vägen med semmelmakandet. Här har man kammat hem titeln Malmös bästa semla inte mindre än fyra gånger, år 1998, 2008, 2018 och 2019. 2024 satsar man på ett minst sagt brett utbud av semlor: bakom disken hittas bland annat gin och tonic-semla, prinsessemla, nutellasemla samt en semla smaksatt med cointreau.

Bröd och Vänner

Gräddigt vid Nobeltorget

Vid Nobeltorget är det Bröd & Vänner som står för kalaset. Här hittar du både de traditionella och de hyllade veganska semlorna. Kontakta bageriet för att säkra att just din favorit finns att hämta.

Bagaren och Bonden

Säkert kort vid Värnhem

Semmelsugen vid Värnhem? Då är det bara att kila in på sköna Bagaren och Bonden. Klassiska semlor med gott om grädde och skarp mandelmassa med lite extra bett i gör susen.

Systrar & Bröder

Något för alla smaker

Systrar & Bröder slår ett slag för de allra flesta preferenser, allergier och dieter med sin semmelmeny som innehåller allt från traditionellt till wienersemlor, laktosfritt, glutenfritt och veganskt. Att lägga in en beställning i förväg rekommenderas.
 

Beijers Park Café

Med utsikt över parken

Ta en promenad i parken och slå dig ner på charmiga Beijers Park Café. Här kan du mumsa på en mjuk fastlagsbulle fylld med rostad mandelmassa och len grädde, som fått många malmöiter att vallfärda just hit. 

Konditori Katarina

Stabilt cityval

Lilla, enkla Konditori Katarina står till tjänst när man får riktiga semmel-cravings. Här finns såväl traditionella semlor som gluten- och laktosfria alternativ, med väl tilltagen mängd mandelmassa och fluffig grädde. Något för alla preferenser helt enkelt.

Regement Konditori

Klassiskt och färgglatt

Denna konditori-veteran i sköna Slottsstaden har stått till tjänst med traditionella bakverk sedan 1996 (!) och har därmed inte oväntat stenkoll på hur man sätter en klassisk semla. Luftig bulle, runt lock pudrat med florsocker, ljus mandelmassa och spritsad grädde. Som på den gamla goda tiden!

Mormors Bageri

Goda klassiker

På Mormors Bageri hämtar man inspiration från både svensk och internationell bagerikultur. Här hittar du såväl den traditionella semlan med grädde och mandelmassa som Wienersemlan. För dig som älskar choklad finns även en Wienersemla med chokladlock.

Gateau Station Triangeln Gateau Slottsstaden Gateau Västra Hamnen
Gateau Station Triangeln Gateau Slottsstaden Gateau Västra Hamnen
Gateau Station Triangeln Gateau Slottsstaden Gateau Västra Hamnen

Pistagesemla

Gateau bakar tre olika, men lika smakfulla, semmelvarianter. Välj din favorit bland den vanliga semlan, vaniljsemlan eller årets nyhet med mandelfyllning, grädde och saltrostade pistagenötter och mandlar på toppen.

 • Rådmansgatan 13, Malmö Centrum Regementsgatan 100 Stora Varvsgatan 28, Västra hamnområdet/Malmö Centrum
  Gateau Station Triangeln
  Rådmansgatan 13, Malmö Centrum
  Gateau Slottsstaden
  Regementsgatan 100
  Gateau Västra Hamnen
  Stora Varvsgatan 28, Västra hamnområdet/Malmö Centrum
 • Gateau Station Triangeln Gateau Slottsstaden Gateau Västra Hamnen
  Gateau Station Triangeln
  040-666 99 03
  Gateau Slottsstaden
  040-666 99 01
  Gateau Västra Hamnen
  040-666 99 02
 • Gateau Station Triangeln Gateau Slottsstaden Gateau Västra Hamnen

Extratips

Favvo Glass

Säsongens favoritglass

Klassiska semlor och semmelwraps i all ära – men har du nånsin mumsat i dig en skopa semmelglass toppad med grädde? På Favvo Glass i Malmö Saluhall kan du göra precis det. Går åt som smör under rusning så du kanske till med får turen att se semmelglass-skaparna in action.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;