Flera svenska stjärnor i Michelinguiden 2018

Flera svenska stjärnor i Michelinguiden 2018

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Det blev en riktig succé när årets nordiska Michelinstjärnor delades ut på måndagen. Fem svenska krogar tilldelades nya stjärnor, bland annat Frantzén som numera kan titulera sig Sveriges första trestjärniga krog.

De svenska restaurangerna som tilldelades en stjärna i Michelinguiden var SAV i Malmö samt Stockholmskrogarna Aloë och Agrikultur. Daniel Berlin i Skåne Tranås fick sin andra stjärna medan Frantzén alltså belönades med den högsta möjliga utmärkelsen.

- A good fucking Monday, utbrast Björn Frantzén när hans berömda lyxkrog i Stockholm kammade hem tre stjärnor under utdelningen.

Samtidigt gick utmärkelsen BIB Gourmand till Bar Agrikultur, Kagges och Shibumi i Stockholm. BIB Gourmand signalerar bra mat till ett bra pris.

Även danska, norska och finska restauranger tilldelades stjärnor i den nordiska Michelinguiden, men flest nya stjärnor fick Sverige.

Nedan hittar du samtliga svenska Michelinrestauranger:

3 stjärnor
Frantzén (ny)

2 stjärnor
Fäviken Magasinet
Vollmers
Daniel Berlin (ny)
Oaxen Krog

1 stjärna
Bhoga
Koka
SK Mat & Människor
Thörnströms Kök
28+
Upper House
Bloom in the Park
SAV (ny)
Sture Hotell Borgholm
Agrikultur (ny)
Aloë (ny)
Ekstedt
Esperanto
Gastrologik
Imouto
Mathias Dahlgren Matbaren
Operakällaren
Sushi Sho
Restaurang Volt
PM & Vänner

Läs även: Frantzén får tre stjärnor i Guide Michelin

Här hittar du alla stjärnkrogar i Stockholm: Stockholms restauranger med stjärnor i Guide Michelin

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.