Krogar på Djurgården skickar gästerna vidare till grannen

Den 21 maj inleds ett nytt samarbete mellan 20 restauranger på Djurgården, med syftet att få gäster att upptäcka fler krogar. Samarbetet innebär att du som gäst får 10 procent rabatt på nästa nota – om du besöker grannrestaurangen.

Likt Stockholms övriga restauranger har restaurangerna på Djurgården drabbats hårt av coronapandemin. Nu när sommaren är på ingång, och då även Djurgårdens högsäsong, inleder 20 restauranger på Djurgården ett samarbete för att stötta varandra genom krisen. När du visar upp kvittot från en av restaurangerna, får du som gäst 10 procent rabatt på nästa restaurang du besöker (av de tjugo som ingår i samarbetet).

– Genom vårt restaurangsamarbete ger ett besök hos en av oss rabatt hos grannen, alltså nästa restaurang du kommer till. På Djurgården ser vi oss inte som konkurrenter utan arbetar tillsammans för att gästen ska stanna länge på denna stora, gröna och sköna ö och uppleva så mycket som möjligt. Vi hoppas att många tar chansen att upptäcka mat- och dryckesutbudet hos våra smaksäkra restauratörer som lagar mat på medvetet utvalda råvaror i säsong, säger Camilla Zedendahl, vd för Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI.

Restauranger som deltar i samarbetet:

Café Monika Ahlberg
Cirkus Restaurang
Sjöcaféet
Gubbhyllan
Junibacken
Stora Gungan
Lilla Hasselbacken
Nordiska museets restaurang
Oaxen Slip
The Bakery (Pop House)
Café Ektorpet
Restaurang Hasselbacken
Rosendals Trädgård
Skansen Terrassen
Spritmuseum Restaurang
Tekniska by Pontus
Vasamuseets restaurang
Villa Godthem
Villa Källhagen Restaurang
Wärdshuset Ulla Winbladh