Café Petissan

3,0
1 betyg
Café
Hemsida
Instagram
Café Petissan
3,0
1 betyg
Hemsida
Instagram

Skansen med sina anor och sin nästan sagolika atmosfär är en plats som känns som klippt och skuren för ett pittoreskt och mysigt café som Café Petissan.

Tänk dig att du strosar lummiga Skansen fram en lat lördagseftermiddag. Du passerar något som ser ut att likna en miljö hämtad ur en Astrid Lindgren-saga, en svensk idyll i caféform i mer klartext. Som förbipasserande är det svårt att passera, när det doftar nybakta bullar och skvallrar om en resa längs memory-lane.

Doften av kardemumma, kanel och nybakt möter dig i dörren. Efter ett par kliv in i den varma och intima miljön kan du skymta antika möbler, romantiska detaljer, spetsgardiner och en klassisk kassamaskin. Och du kan även ana caféets stora kaffebord, som fylls upp med traditionella fikabröd. En närmare titt på det generösa fikabordet avslöjar kanelbullar, rulltårtor, flera sorters småkakor och andra typiskt svenska bakverk. Kombinera med en kopp bryggkaffe eller en varm choklad. Missa heller inte Petissans egengjorda bärvatten på flaska, gjord på mineralvatten med en touch av hallon och fläder.

Förutom stadsbor som suktar efter hembakta bullar, och gemytlig atmosfär som liknar mormors vardagsrum, hittar även en rad turister hit. Vilket är förståeligt med tanke på att ett besök här kanske är det mest ultimata sättet att få sig en genuint svensk fikaupplevelse.

Efter att ha ätit sig mätt på fabriksbakade smörgåsar och massproducerade chokladbollar från många av innerstans opersonliga och moderna caféer kan Petissan vara precis den friska fläkt av gammalmodighet som många Stockholmare fluktar efter.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Café Petissan Användarbilder

Recensioner av Café Petissan

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 sep. 2020

En helt okej kaffe men inte mer än så. Var inte den godaste jag testat men gick absolut att dricka när man strosa runt på Skansen.
Personalen var rätt långsam och inte så engagerade.