Guiden till oktoberfest i Stockholm

Oktoberfest är en tysk ölfestival som hålls i slutet av september och början av oktober varje år i München. Den första oktoberfesten arrangerades redan år 1810 och i dag anses den vara en av världens största folkfester. Du behöver dock inte åka till Tyskland för att uppleva ölfestivalen, du kan även gå på oktoberfest i Stockholm. Flera barer och restauranger brukar anordna ett rejält firande under hösten för den som är sugen på att dricka öl under festliga former. Så ta på dig din dirndl, ett par traditionella lederhosen eller en tyrolerhatt och bege dig ut på oktoberfest i Stockholm!

Bierhaus

Tegnérgatan 10, City/Vasastan

Start 18 september

På den tyska restaurangen Bierhaus i Vasastan ställer man självklart till med en hejdundrande oktoberfest. Med start den 18 september kan du och ditt sällskap förvänta er god mat, dryck, livespelningar och en otroligt rolig stämning. Ni kommer garanterat glömma bort att ni befinner er i Stockholm och inte i tyska München.

Glada Stinsen

Rosenlundsgatan 23, Södermalm

Fredagar och lördagar hela oktober

På Glada Stinsen har du chansen att gå på oktoberfest flera gånger, om du så önskar. Varje fredag och lördag under hela månaden anordnas den tyska ölfestivalen på Rosenlundsgatan. Boka en helkväll tillsammans med vännerna för att skåla i tysk öl och njuta av tyska matklassiker, såsom thuringer med surkål och senap, Wienerschnitzel och schweinshaxe.

Man in the Moon

Tegnérgatan 2C, City/Vasastan

2–24 oktober

För 17:e året i rad arrangeras oktoberfest på Man in the Moon. Från den 2 till 24 oktober serveras såväl små som stora ölsejdlar med flertalet tyska fatöl, samt en matmeny med tyska klassiker som schweinshaxe med knödel, schnitzel, tyska korvar, apfelstrudel och brezels. Från torsdag till lördag blir det rejäl fest under ledning av en tyrolerorkester i den stora hallen.

The Bishop's Arms

Bellmansgatan 12, Södermalm

18-27 september

I år slår man till och kör oktoberfest på de flesta The Bishop's Arms-ställen runtom i Sverige. Om du befinner dig i Stockholm bör du bege dig till puben på Bellmansgatan för tysk folkfest, där du kan njuta av såväl mat och dryck som god stämning. Oktoberfesten på The Bishop's Arms sker i samarbete med Hofbräu Oktoberfestbier, som är oktoberfestens originalöl.