Guiden till oktoberfest i Stockholm

Oktoberfest är en tysk ölfestival som hålls i slutet av september och början av oktober varje år i München. Den första oktoberfesten arrangerades redan år 1810 och i dag anses den vara en av världens största folkfester. Du behöver dock inte åka till Tyskland för att uppleva ölfestivalen, du kan även gå på oktoberfest i Stockholm. Flera barer och restauranger brukar anordna ett rejält firande under hösten för den som är sugen på att dricka öl under festliga former. Så ta på dig din dirndl, ett par traditionella lederhosen eller en tyrolerhatt och bege dig ut på oktoberfest i Stockholm!

Bierhaus

Tegnérgatan 10, City/Vasastan

Start 17 september

På den tyska restaurangen Bierhaus i Vasastan ställer man självklart till med en hejdundrande oktoberfest. Med start den 17 september kan du och ditt sällskap förvänta er god mat, dryck, livespelningar och en otroligt rolig stämning. Ni kommer garanterat glömma bort att ni befinner er i Stockholm och inte i tyska München.

Glada Stinsen

Rosenlundsgatan 23, Södermalm

1-2 och 8-9 oktober

På Glada Stinsen har du chansen att gå på oktoberfest flera gånger när den tyska ölfestivalen anordnas på Rosenlundsgatan. Boka en helkväll tillsammans med vännerna för att skåla i tysk öl och njuta av tyska matklassiker, såsom thuringer med surkål och senap, Wienerschnitzel och schweinshaxe.

Man in the Moon

Tegnérgatan 2C, City/Vasastan

1-23 oktober

För 18:e året i rad arrangeras oktoberfest på Man in the Moon. Från den 1 till 23 oktober serveras såväl små som stora ölsejdlar med flertalet tyska fatöl, samt en matmeny med tyska klassiker som schweinshaxe med knödel, schnitzel, tyska korvar, apfelstrudel och brezels. Från torsdag till lördag blir det rejäl fest under ledning av en tyrolerorkester i den stora hallen.

The Bishop's Arms

Bellmansgatan 12, Södermalm

17-26 september

I år slår man till och kör oktoberfest på de flesta The Bishop's Arms-ställen runtom i Sverige. Om du befinner dig i Stockholm bör du bege dig till puben i Gamla stan för tysk folkfest, där du kan njuta av såväl mat och dryck som god stämning. Här serveras olika tyska öl på fat och i maßkrug.

Gröna Lund

Lilla Allmänna Gränd 9, Djurgården

Torsdag-lördag den 23 september – 10 oktober

På Gröna Lund kan man boka in en maffig oktoberfest med förfest i bar Dansken, 5-kamp, tvårättersmiddag i restaurang Biergarten, öl, brassband och fria åk i Monster. Festen pågår mellan klockan 17-23 och går loss på 598 kronor per person.

Ulla Winbladh

Rosendalsvägen 8, Djurgården

16-26 september

Ulla Winbladh firar oktoberfest för första gången någonsin. Här förvandlas den nyrenoverade uteserveringen till en ölhall med klassisk tysk öl, hemgjord surkål, nygrillade korvar och andra typiska inslag. På kvällarna gästar Die Schlager Kapelle, som bjuder på tyrolermusik och tysk feststämning.