Nattliv för en mognare publik

Vem har sagt att man inte kan klubba eller leva livet bara för att man passerat 40-strecket? Här ger vi de bästa klubb- och bartipsen för en äldre och härligt mogen publik i Stockholm.

Mer information:
- Bästa nattklubbar: Guiden till Stockholms bästa nattklubbar
- Barer: Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer
- After work: AW! Stockholms bästa afterwork

Himlen: Cocktails i skybaren
Det blir knappast mer sofistikerat än med drinkar i en inglasad skybar värd namnet. På översta våningen i Himlen kombineras den oslagbara utsikten över Stockholm med trevlig barmeny och välblandade cocktails på drygt 100 meters höjd. Perfekt barhäng för en mogen publik.
Mer information: Himlen, Götgatan 78, Södermalm


Himlen

Golden Hits: Bli stjärna för en kväll
Golden Hits folkfyllda nattklubb består av fyra olika barer med feststämning som heter duga. Här möter man ofta en äldre publik, men liv och rörelse kan man inte klaga på. Vill man kan man till exempel ta plats på scen och sjunga ut.
Mer information: Golden Hits, Kungsgatan 29, City

Café Opera: Hoppa på discotåget
Med ett osinligt förråd av soul, funk och disco har Soul Train blivit en riktig dansfavorit i Stockholm. Allt började med utsålda fester på Nalen 2010, och sedan dess har discotåget dragit vidare till Café Opera med överfulla AW:s (ibland har även AnglaisHasselbacken och M/s Gerda fått besök av klubben). Håll utkik efter nästa AW-event på Soul Trains hemsida.
Mer information: Café Opera, Karl XII:s Torg, City

Riche: Pampigt häng från middag till småtimmarna
Till pampiga Riche kan du komma och äta en bit mat eller beställa en god drink i baren och stanna in på småtimmarna. Takten på musiken och publiken ökar sakta men säkert under kvällens gång och fram mot stängning är det ofta riktigt bra drag.
Mer information: Riche, Birger Jarlsgatan 4, Östermalm

Sturehof: Stiligt uteliv för blandade åldrar
Ett ställe med stil som lockar en publik i olika åldrar. Särskilt populär är uteserveringen under högsommaren. Stanna här och ta en fördrink, nattens bravader kanske väntar runt hörnet. Och känner du dig plötsligt ung i sällskapet kan du gå in till Obaren.
Mer information: Sturehof, Stureplan 2, Östermalm

Le Bon Palais: Stureplansgruppen i gammalt danspalats
Med anor från det gamla danspalatset Aladdin håller Stureplansgruppen i jättediscot på Le Bon Palais, ett gott alternativ till kvällen på Golden Hits. Klubben huserar i området vid Norra Bantorget som på senare år har blommat ut i natt- och restauranglivet och blivit riktigt spännande. Garanterat svängutrymme med human ljudvolym är att vänta.
Mer information: Le Bon Palais, Barnhusgatan 12, City

Patricia: Båten för alla
Till Patricias nattklubb, båtens ursprungliga lastrum, hittar alla slags människor. Med en mix av både ny och gammal musik gungar båten långt in på småtimmarna. Låt Patricia bestämma hur natten ska sluta.
Mer information: Patricia, Stadsgårdskajen 152, Södermalm

Pelikan: För en sofistikerad barkväll
Denna antika, klassiska restaurang förvandlas till bra häng i baren Kristallen. Här kan du njuta av skön musik sent in på kvällen. Pelikan är perfekt om du är ute efter en sofistikerad barkväll.
Mer information: Pelikan, Blekingegatan 40, Södermalm

Engelen: Partystämning i Gamla Stan
Hit vallfärdar många stammisar, antingen innan kvällen börjat eller efter några drinkar. Kolingen ligger en trappa ner i ett gammalt källarvalv som huserar två barer och kvällens dj. Stämningen är hjärtlig, så bjud upp till dans vettja!
Mer information: Engelen, Kornhamnstorg 59B, Gamla stan

Pure Stockholm: Glorias 50+
DJ Gloria, 72, är grundare av Glorias 50+ Disco som spelar musik från 50-talet och framåt. Håll utkik efter hennes dansfyllda kvällar på nattklubben Pure där man kan svänga sina lurviga. Här kommer du bara in om du är 50 eller äldre.
Datum och biljetter: djgloria.com
Mer information: Pure Stockholm, Birger Jarlsgatan 29, City/Östermalm

The Big Ben: Fest på puben
Big Ben är mer av en engelsk pub snarare än nattklubb men det hindrar dig inte från att festa loss i källarpuben bland levande musik. Här kan också du testa över 50 olika ölsorter om du känner för det. Håll utkik efter spelningar, standup-kvällar och partycovers på hemsidan.
Mer information: The Big Ben, Folkungagatan 97, Södermalm

Andra guider du kanske är intresserad av:
- Stockholms bästa nattklubbar
- Hur du kommer in enklast på Stockholms nattklubbar
- Den stora cocktailguiden

Om guiden till Stockholms nattliv för en mognare publik
Guiden till Stockholms nattliv för en mognare publik uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra nattklubb för en mognare publik i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den klubb du nu väljer att gå till.

Visa på karta