Nattliv för en mognare publik

Vem har sagt att man inte kan klubba eller leva livet bara för att man har passerat 40-strecket? Här ger vi de bästa klubb- och bartipsen för en äldre och härligt mogen publik i Stockholm.

Andra guider du kanske är intresserad av:

Visa på karta

Himlen

Cocktails i skybaren

Det blir knappast mer sofistikerat än med drinkar i en inglasad skybar värd namnet. På översta våningen i Himlen kombineras den oslagbara utsikten över Stockholm med trevlig barmeny och välblandade cocktails på drygt 100 meters höjd. Perfekt barhäng för en mogen publik. 

 • Adress:
  • Himlen, Götgatan 78 (Skrapan), Södermalm

Golden Hits

Bli stjärna för en kväll

Golden Hits folkfyllda nattklubb består av fyra olika barer med feststämning som heter duga. Här möter man ofta en äldre publik, men liv och rörelse kan man inte klaga på. Vill man kan man till exempel ta plats på scen och sjunga ut. 

Café Opera

Hoppa på discotåget

Med ett osinligt förråd av soul, funk och disco har Soul Train blivit en riktig dansfavorit i Stockholm. Allt började med utsålda fester på Nalen 2010, och sedan dess har discotåget dragit vidare till Café Opera med överfulla AW:s (ibland har även AnglaisHasselbacken och M/s Gerda fått besök av klubben). Håll utkik efter nästa AW-event på Soul Trains hemsida.

Riche

Pampigt häng från middag till småtimmarna

Till pampiga Riche kan du komma och äta en bit mat eller beställa en god drink i baren och stanna in på småtimmarna. Takten på musiken och publiken ökar sakta men säkert under kvällens gång och fram mot stängning är det ofta riktigt bra drag.  

 • Adress:
  • Riche, Birger Jarlsgatan 4, City/Östermalm

Sturehof

Stiligt uteliv för blandade åldrar

Ett ställe med stil som lockar en publik i olika åldrar. Särskilt populär är uteserveringen under högsommaren. Stanna här och ta en fördrink, nattens bravader kanske väntar runt hörnet. Och känner du dig plötsligt ung i sällskapet kan du gå in till Obaren

 • Adress:

Patricia

Båten för alla

Till Patricias nattklubb, båtens ursprungliga lastrum, hittar alla slags människor. Med en mix av både ny och gammal musik gungar båten långt in på småtimmarna. Låt Patricia bestämma hur natten ska sluta. 

 • Adress:
  • Patricia, Söder Mälarstrand Kajplats 19, Södermalm

Pelikan

För en sofistikerad barkväll

Denna antika, klassiska restaurang förvandlas till bra häng i baren Kristallen. Här kan du njuta av skön musik sent in på kvällen. Pelikan är perfekt om du är ute efter en sofistikerad barkväll. 

 • Adress:
  • Pelikan, Blekingegatan 40, Södermalm

Engelen

Partystämning i Gamla Stan

Hit vallfärdar många stammisar, antingen innan kvällen börjat eller efter några drinkar. Kolingen ligger en trappa ner i ett gammalt källarvalv som huserar två barer och kvällens dj. Stämningen är hjärtlig, så bjud upp till dans vettja! 

 • Adress:
  • Engelen, Kornhamnstorg 59 B , Gamla stan

The Big Ben

Fest på puben

Big Ben är mer av en engelsk pub snarare än nattklubb men det hindrar dig inte från att festa loss i källarpuben bland levande musik. Här kan också du testa över 50 olika ölsorter om du känner för det. Håll utkik efter spelningar, standup-kvällar och partycovers på hemsidan.