Är du ett fan av djupa smaker från skogarna? Vilt på tallriken är inget som anses vara vardagsmat, men en lyx att unna sig. De restauranger som serverar vilt på menyn väljer ofta att satsa på rena, klassiska och svenska smaker med hög ambition och där ingredienserna ofta kommer från lokala producenter. Här hittar du restaurangerna som serverar vilt i Stockholm.

Restauranger som serverar vilt i Stockholm
-
Stockholms bästa viltrestauranger
- 1Stadshuskällaren Svenska smaker
- 2Knut Norrländskt
- 3Ardbeg Embassy Smaker från skogen
- 4Meatballs Ditt val av köttbullar
- 5Ulla Winbladh En vecka om året
- 6Tennstopet Tidlösa klassiker
- 7Villa Godthem Anrik, nordisk restaurang
- 8The Hairy Pig Restaurant Vildsvinsspecialister
- 9Lux Dag för Dag Vardagslyx
- Delikatessbutiker
Scrolla till
Stockholms bästa viltrestauranger



Svenska smaker
Menyn på Stadshuskällaren präglas främst av svenska fisk- och vilträtter, och oftast hittar man inslag av lokalt producerade tillbehör som lokala grönsaker, svamp och bär. Här värnar man om de svenska smakerna och på tallriken presenteras maten på ett högst kreativt och ambitiöst sätt.
- Hantverkargatan 1, City/Kungsholmen
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup








Norrländskt
Knut och syskonkrogen Knut Bar har en unik passion för Norrland som du sällan ser på andra ställen i Stockholm. Förutom deras populära tunnbrödspizza serveras vilt kött med typiska tillbehör som lingon och kantareller. I baren skapas även cocktails med svenska bär.
- Upplandsgatan 17, City/Vasastan/Norrmalm Regeringsgatan 77, City/Norrmalm
- •
Smaker från skogen
På Ardberg Embassy i Gamla stan står vilt i fokus. Hit kommer du bland annat för att äta älgkött, ren och hjort, Kalixlöjrom och svensk fisk, men de serverar även husmanskost och andra klassiker. Utöver vällagade maträtter specialiserar sig restaurangen också på öl och whisky, vilket givetvis lockar många dryckesentusiaster.
- Västerlånggatan 68, Gamla stan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup





Ditt val av köttbullar
Stor kärlek till köttbullar är grundpelaren i den här populära krogen på Södermalm. Konceptet är enkelt – du väljer vilken typ av köttbullar du vill ha, så står de för resten. Bland alternativen finns både vildsvin, älg, hjort, ren och till och med björn.
- Nytorgsgatan 30, Södermalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
En vecka om året
Under en period på hösten domineras menyn på Ulla Winbladh av det finaste som den svenska skogen har att erbjuda vad gäller vilt, svamp och bär. Den klassiska restaurangen har genomfört "Vilda veckan" i över ett decenium, så detta har kommit att bli en uppskattad tradition. Menyn bjuder på skogens skafferi med råvaror såsom älg, rådjur, kronhjort, svamp och bär.
- Rosendalsvägen 8, Djurgården
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Tidlösa klassiker
Tennstopet är en riktig kroginstitution där menyn följer de svenska traditionerna och årstiderna. Vill du ha vilt, då ska du besöka restaurangen under jaktsäsongen som pågår från september till november. På menyn kommer du att hitta viltmat efter tillgång.
- Dalagatan 50, Vasastan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Anrik, nordisk restaurang
Anrika Villa Godthem är en klassisker på Stockholms krogscen. Med sitt läge ute på Djurgården, intill Djurgårdskanalen, skapas en trygg och lugn oas i symbios med naturen. När vädret tillåter kan man sitta ute i trädgården, annars får man ta plats i den stora villan. Menyn består av nordiska klassiker med fokus på goda, högkvalitiva råvaror – såsom löjrom från Bottenviken, fasan och kronhjort.
- Rosendalsvägen 9, Djurgården
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Vildsvinsspecialister
I Gamla stan hittas detta mysiga kryp in av krögarna och paret Joseph och Karolina Turner. Hit hittar såväl turister som lokalbor som uppskattar kött och svenska smaker. Husmanskost som uppdaterats och serveras i ett modernt men ändå traditionellt format. Vildsvin är deras specialitet, med rätter som vildsvinskorv, vildsvinsköttbullar och vildsvinsburgare, men man hittar även renskav och älgcarpaccio – till exempel.
- Lilla nygatan 13, Gamla stan
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Vardagslyx
På Lilla Essingens krogfavorit är det tillgången på råvaror som styr vad som serveras – utbudet kan med andra ord variera från dag till dag. Lux Dag för Dag samarbetar med små producenter och jobbar hållbart, bland annat genom att ta tillvara hela djuret. Då och då dyker det upp vilt på menyn.
- Primusgatan 116, Lilla/Stora Essingen
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Delikatessbutiker
Exotiskt utbud
På Hellbergs Fågel & Vilt värnar man om kunskap och omtanke. Här är det viktigt att veta varifrån köttet kommer och hur djuren behandlas. I viltavdelningen hittar du mer än du kan ana, med allt från renkött och hjortfilé till fågel, men också krokodil, struts och känguru.
- Sergelgatan 29, City/Norrmalm
- Hemsida •
- Läs mer på Thatsup
Erfarna och omsorgsfulla handlare
I den nya Östermalmshallen hittas en mängd olika handlare som är experter på just fågel och vilt. Här finns gedigen kunskap och personlig service. Bland de olika handlarna hittas vilt kött som hjort och älg och fågel såsom vaktel och and, men också färdiglagade rätter och cateringservice. I saluhallen ligger bland andra B. Andersson Fågel & Vilt och Melanders.
- Nybrogatan 31, Östermalm
- Hemsida
- Läs mer på Thatsup
- Stockholm
- Guider
- Restaurang
- Restauranger som serverar vilt i Stockholm