Har varit här två gånger nu och rejält besviken på maten båda gångerna. Första gången var en råbiff som var ihop tryckt till en avlång boll och växte i munnen. Häromdagen åt jag musslor där varannan var oätbar, märktes tydligt att det var musslor av dålig och billig kvalité. Så maten är inte att rekommendera över huvudtaget däremot har jag fått mycket trevlig service vid båda tillfällen och det är en härlig lokal med najs atmosfär
Har varit här två gånger nu och rejält besviken på maten båda gångerna. Första gången var en råbiff som var ihop tryckt till en avlång boll och växte i munnen. Häromdagen åt jag musslor där varannan var oätbar,...
Har många gånger åkt förbi Brasserie Balzac och haft haft den länge på min att vilja gå hit lista.
Hamnade här på middag efter ett teaterbesök. Här fanns det inte rum för att hålla någon konversation vad de andra tyckte. Det är högt i tak och ljudvolymen är uppskruvad till max till råga på allt stod det en DJ i bardelen som körde nattklubbsmusik. Som Mimmi tidigare skrivit inredningen och miljön är en femma. Den passar helt ihop med vad jag förväntade mig av Balzac. Högt i tak, stora speglar på väggarna går i franska toner.
Hur kommer sig det att stället enbart får två stjärnor? Maten och servicen. Vi hade ett bord bokat. Väl framme vid hovmästaren tog det näst intill 10 minuter att ordna då de hade missat att planera in vår bokning. Stället var i princip tomt och inte fylldes de på mera under kvällen.
Jag äter lite av allas mat på restaurang och delar gärna av min egen. Musslorna som vi fick in var nästintill iskalla, serverade klassisk musselgryta. Inget speciellt råvaran framgick knappt. Näst upp var råbiffen och de är den sämsta jag ätit på länge. De gör ett försök till innovation genom att servera den rundad med skedar. Jag föredrar en köttpuck. Den kändes också som den precis togs ur kylen innan servering. Inpackat i råbiffen var kapris. På tallriken fanns även friterad pepparrot (?) i strimlor som smakade unket. Några ynkliga salladsblad fanns även på tallriken. Sista rätten var smörstekt torskrygg med trattkantareller. Ett par kantareller fanns på tallriken men torsken var alldeles för salt. Till torsken serverades mandelpotatispuré. Detta var överlägset bästa rätten. Allt med smör är gott. Generellt var pommesen helt okej, verken bra eller dåliga.
Servicen var sådär måttligt intresserade när vi skulle beställa vin och mat. Sedan kändes det inte bättre när många fick sin mat före oss runt omkring som kommit betydligt mycket senare) och vi fick vänta i nästan 50 minuter. De plockade även undan tallrikar fast samtliga i sällskapet inte hade ätit klart. Betala gick fort som tusan.
Kommer jag att gå hit igen? Kanske om jag vill betala ett överprisat glas bubbel i sommar på deras uteservering som resten av alla stockholmare :)
Har många gånger åkt förbi Brasserie Balzac och haft haft den länge på min att vilja gå hit lista.
Hamnade här på middag efter ett teaterbesök. Här fanns det inte rum för att hålla någon konversation vad de andra...
Jag hade vänner från ett par andra städer på besök och vi skulle ge oss ut på en söndagsbrunch. Balzac var mitt sällskaps önskan - och iom att jag njutit många middagsbesök tidigare år på Balzac så gick vi dit. Dessvärre blev vi alla rätt besvikna; utöver att servicen glappade (beställdes två drinkar, bara en fick den andra glömdes bort, fel öl kom ut vid upprepade tillfällen - kändes som om att personalen inte kommunicerade alls) och maten var inte helt 100. Till eggs Benedict kom någon tinad röra till spenat som utgjorde mer än halva upplägget, och burgaren var torr. Däremot beställde vi även en vegansk sallad som var väldigt trevlig. Ingen brunch är fulländad utan ostron, och dessa var väldigt utsökta. Kommer däremot definitivt inte gå tillbaks på brunch på Balzac, och kommer förmodligen avstå vanlig meny också ett tag framöver tills de samlat sig lite med personalen
Jag hade vänner från ett par andra städer på besök och vi skulle ge oss ut på en söndagsbrunch. Balzac var mitt sällskaps önskan - och iom att jag njutit många middagsbesök tidigare år på Balzac så gick vi dit. Dessvär...
Då har man öppnat en ny krog med väldigt snygg inredning (med tanke på hur lokalen såg ut innan). Vi var på plats den kväll man öppnade. Har testat många, många krogar i stan och runtom i världen. Den här kvällen chansade vi och fick i alla fall plats för att testa det nya stället kl 18.30 en fredag kväll. Dock fick vi bara sitta om vi kunde bli klara innan 20.00. Det första vi tänkte på var musiken som var enormt stark för en restaurang med bar vid den här tiden. Jag mätte upp volymen till ca 85–90 db i min lilla mobilapp (stackars personalen). Vi beställde en flaska rött och en Entrecôte och en Oxfilé. Jag är ingen svampälskare, så jag frågade om jag kunde byta champinjonragun mot något annat, t ex pommes frites. Det gick att ordna. Maten kommer in på ok tid. Entrecôten är bra och ganska rejäl. Serveras med en grönsallad och pommes och ett kryddat örtsmör (som smakar lite som Café de Paris). Oxfilén, däremot, är väldigt tråkigt. Jag tror det är den sämsta oxfilé jag ätit. Den var tunn och troligen utbankad. Tillagad alltför stressigt och smakade mer som en vakumpackad filé från lång borta eller en dålig ryggbiff från snabbköpet. Den var trist helt enkelt. Vi fick Pommes Frites till båda rätterna (eftersom jag valt bort svampen). Det var den vanliga trista varianten som jag antar köps färdig från Menigo. På den här typen av krog vill man ju gärna ha pommes frites de gjort på egen hand och ingen dussinvara som värmts upp. Dessutom vilar min Oxfilé på en bädd av champinjoner som ser ut som vanliga burkchampinjoner som hettats upp med soya för att få lite mörk färg (ja, min sambo provsmakade dom). Men jag fick mina svampar som jag hade valt bort. Dessutom var det en anklever (som jag tror de kallade halstrad anklever i menyn) ovanpå köttbiten. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det var, men det smakade inte som något i närheten av anklever jag ätit tidigare. Det var mer som något som blandats upp med en mängd andra saker och smakade mer märg än anklever. När kyparen frågade vad vi tyckte, så svarade vi att Entrecôten var god, men Oxfilén var väldigt trist. "Jaha, sorry" fick man till svar. Nä, det var premiärkväll och stressad personal. Men det var inte ok. Det var inte gott. Det var inte så gott som det ska vara på en restaurang. Jag hade gjort bättre mat hemma... och jag är inte kock. Jag brukar sätta det som krav. Att, om jag går ut och äter så ska det helt enkelt smaka bättre än när jag gör det själv. Men den här kvällen hade man misslyckats. Antagligen för att råvarorna inte var toppklass. Man kanske gjorde så gott man kunde i köket, men det smakade inte något jag skulle ge ens 3 stjärnor. Hoppas ni bättrar er innan jag dyker upp igen. Vill man välja genuin fransk mat, så finns La Facille några kvarter bort som håller mycket högre klass eller Paname på andra sidan Sveavägen. Och bra kött finns att köpa runt hörnet på Lennart & Bror.
Då har man öppnat en ny krog med väldigt snygg inredning (med tanke på hur lokalen såg ut innan). Vi var på plats den kväll man öppnade. Har testat många, många krogar i stan och runtom i världen. Den här kvällen chansade vi och...
Maten var bara inte upp till standard och tjänsten av en servitör i synnerhet inte var passande för platsen. Jag ville gå för entrecote frågade dock servitör för hans rekommendation, föreslog han att jag gick för röding i stället för entrecote. Jag tog en tugga och tyckte inte om det. Det var smaklös och texturen var som "Ångad torsk", mycket dålig rekommendation av servitören. Det var mycket oaptitiserande, så jag delade min makes entrecote istället för att fisken kostar 235kr. Senare samma servitör kom att rensa bordet och frågade om allt var bra, jag kommenterade min var smaklös och se min knappt berört plattan, hans svarade defensivt "det är synd eftersom det är en mycket välsmakande fisk och full av smak". Jag sa att jag skulle ha gått för entrecote, svarade han nedlåtande "det är ett säkert alternativ" som om att tala till någon "unculodlade". Han var bara inte ha någon kritik eller feedback. För min lilla son, förde de en tallrik oätliga kraftigt saltade chips, kan du smaka och känna allt salt de hällde på den och en mycket torr grillad kyckling som smakade gamla. En timme senare fick min son matförgiftning. Min man var den lyckligaste med sin entrecote. Hemsk mat och servitör.
Maten var bara inte upp till standard och tjänsten av en servitör i synnerhet inte var passande för platsen. Jag ville gå för entrecote frågade dock servitör för hans rekommendation, föreslog han att jag gick för röding i stället för...