Restaurang Milles

2,4
39 betyg
Restaurang
Hemsida
Instagram
Milles
2,4
39 betyg
Hemsida
Instagram

På första parkett på Strandvägen ligger Restaurang Milles, som grundades av krögaren Pelle Lydmar. I den konstprydda lokalen serveras både mat och cocktails med utsikt över Nybroviken. Vill man hänga i solen, då ska man besöka den populära uteserveringen som är öppen på somrarna.

Efter succén med Lydmar slog Pelle Lydmar upp Milles på Strandvägen i april 2013 – en intim liten krog med ungefär 50 platser och väggar tapetserade med konst av Jesper Waldersten. Trots den lyxiga adressen handlar atmosfären snarare om det opretentiösa och mysiga; levande ljus samsas med blommigt porslin, mönstrat golv, läder, trä och marmor. Hit kommer en strid ström av gäster för såväl lunch- och middagsdejten som för en helgbrunch, en drink i baren eller en kopp kaffe på sommarens uteservering.

Menyn har både svenska och kontinentala influenser och består av många europeiska klassiker. Bortsett från lunch och middag serveras klassiska brunchrätter i à la carte-format lagom till helgen, för den som vill avrunda veckan med en helglunch. Är man sugen på en cocktail så blandas både kända och lite mer uppdaterade klassiker i baren. Här kan man slå sig ner för en lite mer intim drinkdejt före maten, eller bara för en drink. 

På somrarna öppnar Milles upp sin populära trottoarservering med glassigt spanläge ett stenkast från Nybroviken. Ett soligt tillhåll för varma dagar.

Föreslå ändringar

Recensioner av Milles

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 feb 2019

Taskig service, bra mat. Instagramvänligt om man bryr sig om sådant.

21 maj 2022

Trevligt ställe med utsikt över vattnet, perfekt för en aw eller lunch i solen på sommaren.
Var här på aw och servisen var bra, dom var trevliga, och bubblet va gott.

Även varit här på middag, trevlig personal då också. Vi de... Visa hela »

18 okt 2018 · Uppdaterad

Milles har en intimare atmosfär och mindre lokal om man jämför med storasystern Strandvägen 1. Dov belysning, väggarna är prydda med konst och borden är uppdukade med underbar porslin och detaljer. Älskar inredningen
Har Stockholms godaste asiatiska rå... Visa hela »

3 jul 2017

En av de bästa lägena på Strandvägen, fin uteservering, älskar det gamla porslinet, cool konst, bra service och så har de förmodligen Stockholms godaste råbiff!!

30 jan 2016

Är det jag som är så trött på långsam service och inte längre accepterar det oavsett hur gott det är eller har jag bara otur varje gång på Milles?

Nej, det är inte okej att få vänta länge på att få bestä... Visa hela »

21 okt 2016

Kanske Femte gången jag var på Milles. hovmästaren/servertrisen/chefen var under all kritik. Otrevlig attityd, snofsig och väldigt arrogant. Sista gången jag besöker Milles.

4 mar 2019

Besökt flertal gånger för brunch. För hög ljudnivå, dålig service men koreanska råbiffen är värt ett besök! Sitt helst ute för att slippa ljudnivån. Övriga rätter som testats är inte mer än ok.

13 aug 2019

Kan inte låta bli att hatälska Milles. Erkänt för trist bemötande och dålig service, men förutom det så gör dom så mycket rätt. Enkel meny som passar alla och supergod mat + massa goda viner. Ett besök här passar för en mysmid... Visa hela »

14 dec 2017

Väldigt god mat men tvivelaktig service. Kommer undan med en fyra då jag sällan låter mig påverkas av en medioker personal.

10 jul 2018 · Uppdaterad

Åt en supergod sallad och min kompis dagens lunch vilket var lax med tillbehör - både var positiva men inget som stod ut. Perfekt läge!

11 jul 2022

Ta Kalvschnizel med asiatisksallad! Enkel, supergod och jag blir aldrig missnöjd! Goda drinkar också med roliga twists 👌🏼 Generellt en klassisk meny med flera goda rätter och ett säkert val för bra service och trevlig atmosfär.

10 feb 2015

Åt en lördagsmiddag på Milles förra veckan där vi möttes av trevlig personal i en varm och stilfull liten lokal. Till förrätt beställdes en tonfisktartar och till huvudrätt torsk.
Förrätten var tyvärr en bättre ide i teorin... Visa hela »

13 jun 2017

Otroligt otrevlig personal! Gå inte hit. Förstörde hela upplevelsen.

16 sep 2021

En riktigt bra lunchkrog, speciellt i jobbsammanhang som gjort ett rejält uppsving på senare dar (med tanke på personalskift kanske). Meny och atmosfär i enlighet med min smak.

28 dec 2014 · Uppdaterad

Milles är mitt nya favoritställe! Provade stället för lunch för ett par veckor sedan och hade inga förväntningar alls. Direkt när jag klev fick man en sådan bra feeling att man kände sig som hemma. Snyggt inrett med cool konst och mysig belysning, m... Visa hela »

Listad i: Helglunch
24 dec 2014

Gick till Milles för en söndagslunch för första gången för några veckor sedan. Det var så bra att jag var tillbaka söndagen därpå igen. Min recension grundar sig alltså på brunchen endast. Har testat någon form av laxmacka,... Visa hela »

Listad i: Helglunch
29 jun 2017

Det sämsta jag varit med om. Fruktansvärt otrevlig personal. Kommer ALDRIG mer gå till Milles. Under all kritik.

23 feb 2018

Snyggt, gott och trevlig miljö! Återkommande halvbra service här som verkligen skulle behöva sig ett lyft dock!

28 jan 2023

En stor besvikelse! Ok mat men urusel personal, jag har ringt och informerat att jag ska fira min son födelsedag. Fick mycke dåligt bord och jättedålig service. Bitter eftersmak aldrig mer.

4 jul 2019 · Uppdaterad

Var här på lunchmöte och det var trevligt och gott. Jag åt omelett med spenat och rökt lax, lagom stor portion för lunch. Tyckte det var lite seg service men i övrigt mysigt.
Uppd. 190829 Åt kyckling till lunchen och det var supergott!

Sida 1 av 2