Restaurang Milles

2,5
41 betyg
$$$
Restaurang
Milles
2,5
41 betyg

På första parkett på Strandvägen ligger Restaurang Milles, som grundades av krögaren Pelle Lydmar. I den konstprydda lokalen serveras både mat och cocktails med utsikt över Nybroviken. Vill man hänga i solen, då ska man besöka den populära uteserveringen som är öppen på somrarna.

Efter succén med Lydmar slog Pelle Lydmar upp Milles på Strandvägen i april 2013 – en intim liten krog med ungefär 50 platser och väggar tapetserade med konst av Jesper Waldersten. Trots den lyxiga adressen handlar atmosfären snarare om det opretentiösa och mysiga; levande ljus samsas med blommigt porslin, mönstrat golv, läder, trä och marmor. Hit kommer en strid ström av gäster för såväl lunch- och middagsdejten som för en helgbrunch, en drink i baren eller en kopp kaffe på sommarens uteservering.

Menyn har både svenska och kontinentala influenser och består av många europeiska klassiker. Bortsett från lunch och middag serveras klassiska brunchrätter i à la carte-format lagom till helgen, för den som vill avrunda veckan med en helglunch. Är man sugen på en cocktail så blandas både kända och lite mer uppdaterade klassiker i baren. Här kan man slå sig ner för en lite mer intim drinkdejt före maten, eller bara för en drink. 

På somrarna öppnar Milles upp sin populära trottoarservering med glassigt spanläge ett stenkast från Nybroviken. Ett soligt tillhåll för varma dagar.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,5
41

Recensioner av Milles

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Trevligt ställe med utsikt över vattnet, perfekt för en aw eller lunch i solen på sommaren.
Var här på aw och servisen var bra, dom var trevliga, och bubblet va gott.

Även varit här på middag, trevlig personal då också. Vi de...

Taskig service, bra mat. Instagramvänligt om man bryr sig om sådant.

·

Milles har en intimare atmosfär och mindre lokal om man jämför med storasystern Strandvägen 1. Dov belysning, väggarna är prydda med konst och borden är uppdukade med underbar porslin och detaljer. Älskar inredningen
Har Stockholms godaste asiatiska rå...

Ta Kalvschnizel med asiatisksallad! Enkel, supergod och jag blir aldrig missnöjd! Goda drinkar också med roliga twists 👌🏼 Generellt en klassisk meny med flera goda rätter och ett säkert val för bra service och trevlig atmosfär.

En av de bästa lägena på Strandvägen, fin uteservering, älskar det gamla porslinet, cool konst, bra service och så har de förmodligen Stockholms godaste råbiff!!

En stor besvikelse! Ok mat men urusel personal, jag har ringt och informerat att jag ska fira min son födelsedag. Fick mycke dåligt bord och jättedålig service. Bitter eftersmak aldrig mer.

En riktigt bra lunchkrog, speciellt i jobbsammanhang som gjort ett rejält uppsving på senare dar (med tanke på personalskift kanske). Meny och atmosfär i enlighet med min smak.

Är det jag som är så trött på långsam service och inte längre accepterar det oavsett hur gott det är eller har jag bara otur varje gång på Milles?

Nej, det är inte okej att få vänta länge på att få bestä...

Kanske Femte gången jag var på Milles. hovmästaren/servertrisen/chefen var under all kritik. Otrevlig attityd, snofsig och väldigt arrogant. Sista gången jag besöker Milles.

Kan inte låta bli att hatälska Milles. Erkänt för trist bemötande och dålig service, men förutom det så gör dom så mycket rätt. Enkel meny som passar alla och supergod mat + massa goda viner. Ett besök här passar för en mysmid...

Besökt flertal gånger för brunch. För hög ljudnivå, dålig service men koreanska råbiffen är värt ett besök! Sitt helst ute för att slippa ljudnivån. Övriga rätter som testats är inte mer än ok.

·

Milles är mitt nya favoritställe! Provade stället för lunch för ett par veckor sedan och hade inga förväntningar alls. Direkt när jag klev fick man en sådan bra feeling att man kände sig som hemma. Snyggt inrett med cool konst och mysig belysning, m...

Listad i: Helglunch
·

Åt en supergod sallad och min kompis dagens lunch vilket var lax med tillbehör - både var positiva men inget som stod ut. Perfekt läge!

Gå inte hit! Extremt dålig service och otrevlig personal. Nog den sämsta middagsupplevelsen någonsin.

Väldigt god mat men tvivelaktig service. Kommer undan med en fyra då jag sällan låter mig påverkas av en medioker personal.

Otroligt otrevlig personal! Gå inte hit. Förstörde hela upplevelsen.

Åt en lördagsmiddag på Milles förra veckan där vi möttes av trevlig personal i en varm och stilfull liten lokal. Till förrätt beställdes en tonfisktartar och till huvudrätt torsk.
Förrätten var tyvärr en bättre ide i teorin...

God mat och drinkar men sjukt dålig service. Tar lång tid att beställa, personalen är ouppmärksam och arrogant. De frågar inte om de smakar bra eller om man vill beställa något mer. För att få service får du inte vara den blyga typen då...

Snyggt, gott och trevlig miljö! Återkommande halvbra service här som verkligen skulle behöva sig ett lyft dock!

Det sämsta jag varit med om. Fruktansvärt otrevlig personal. Kommer ALDRIG mer gå till Milles. Under all kritik.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,5
41

Representerar du Restaurang Milles?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Restaurang Milles?

Vi har klassificerat Milles som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Restaurang Milles?

På Restaurang Milles serveras bland annat:

  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Restaurang Milles?

Restaurang Milles ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Restaurang Milles uteservering?

Ja, Restaurang Milles har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Vilken typ av stämning är det på Restaurang Milles?

Vi skulle beskriva stämningen på Restaurang Milles som mysig och lite lugnare.

Var ligger Restaurang Milles?

Restaurang Milles ligger på Strandvägen 1, 11451, Östermalm. I närheten ligger Berzelii park, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Kungsträdgården (ca 150m).