Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Rolfs Kök

3,9
27 betyg
Redigera Rolfs Kök
Rolfs Kök

Klassiskt, robust och utan krusiduller – Rolfs Kök presenterar ett okonstlat restaurangkoncept som bjuder in dig som gäst att delta från det att du hängt av dig rocken till dess att tallriken är skrapad. Här ligger fokus på servera högkvalitativ mat med svenska förtecken.

På samma sätt som det är tydligt, är det mjukt – sorlet som sprider sig till varje hörn av Rolfs Kök på Tegnérgatan 41. Men den nytra tonen är inte det enda som välkomnar när du gläntar på dörren. Det kanske mest framträdande är varenda märkande doft av hemlagat som hittar led från det öppna köket, till ditt luktsinne.

Vägen från ytterdörren till baren och det visibla köket är inte lång, men ändå hinner man snappa upp ett gäng karaktäristiska detaljer på vägen – dämpad belysning, utmärkande trästolar och en avslappnad möblering är kanske bland de mest centrala. Inredningen känns helt och hållet medfödd och inte alls överplanerad. Men kanske är det just en genomtänkt idé som bidrar till en hemmakänsla med en opretentiös ton. Hur som helst har Jonas Bohlin och Thomas Sandell lyckats mycket bra med miljön på Rolfs Kök.

Vid baren skymtar man en vaken publikskara som intensivt lyssnar på bartenderns öltips. Och om man som nyfiken restaurangbesökare sticker in huvudet lite längre, öppnar sig ett stilrent kök där lågor jobbar i samspel med kokkärl och massiva stekpannor. Resultatet blir rätter som lagas med omsorg och enkelhet. Något man redan får en försmak av genom att titta på tallrikarna servitören är på väg ut med. Vid första munsbiten står det klart, yttrandet om att Rolfs Kök bara lagar mat som de själva tycker om. En-, två-, trerätters i all ära, men den som känner att en avslappnad öl eller ett glas rött i baren passar bättre, är minst lika välkommen. Vinkunnandet är fantastiskt och här finns otaligt många olika sorter att prova på.

Stammisarna duggar tätt och bland besökarna syns mycket affärsfolk på luncherna, hungriga brunchgäster på helgerna och på kvällarna letar sig en medveten publik till restaurangen.

Användarbilder på Rolfs Kök Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Rolfs Kök av Marcus C.
  • Bild från Rolfs Kök av Rikard N.
  • Bild från Rolfs Kök av Rikard N.
  • Bild från Rolfs Kök av Rikard N.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
5 nov 2020

Klockrent lunchställe. Ofta svårt att få bord/plats under lunchtid.

2 jul 2020

Käkat här några gånger nu och som relativt nybliven vegetarian är jag inte helt övertygad. Om ni äter kött är det verkligen toppen. Aldrig gått härifrån missnöjd som köttätare men kvällens pasta var verkligen inte i... Visa hela »

25 dec 2014 · Uppdaterad

En av Stockholms moderna klassiker är Rolfs Kök. Lunchen har jag ätit ett par gånger nu, och har varit nöjd eller väldigt nöjd varje gång. Soppa och bröd ingår i priset (139 kr har jag för mig). Jag har ätit middag här två gå... Visa hela »

8 aug 2019

Jag var här och åt lunch en dag och det var en väldigt vällagad lunch med goda och fräscha smaker. Dessutom mycket bra service för lunchservering. Lunchen är i den dyrare prisklassen men absolut värt det utifrån kvalitén på maten! Vi kommer... Visa hela »

29 apr 2018

En klassiker som alltid levererar på hög nivå. Traditionell meny som man aldrig tröttnar på.

6 feb 2019

Jag gjorde mitt första besök här under en lunch, och det var en väldigt positiv upplevelse. Vi fick ett bra bord en bit in i lokalen, så det var väldigt lugnt och man kunde samtala med varandra utan problem. Servicen var på topp, och vi blev rejält uppassade... Visa hela »

22 nov 2020

Har var här flera gånger och maten är alltid välbehandlade och smakar bra. Ett ställe som levererar.

17 mar 2020

Åt lunch här med jobbet, det var gott och bra service, men tyckte inte det var wow! Skulle dock vilja testa komma hit på kvällen.

18 jun 2020

Vällagad middag med Familjen. Då är Rolfs Kök absolut ett bra alternativ för dig.

Varmrätten med Oxkind vad 5 av 5. Så otroligt gott. Alla i sällskapet tog olika varmrätter och alla var supernöjda.

8 maj 2016

En klassiker att gå hit. Ganska trångt och nära mellan borden, men den har sin charm. Maten är suverän och deras oxkinder med tryffel och potatispuré bör prövas om man gillar nånting mustigt.

28 aug 2017

Kanske stans bästa lunchställe! Konceptet soppa med riktigt vällagad mat är suveränt! Är så nära 5 av 5 det går utan att nå dit, det faller på volatiliteten i lunchmenyn som gör att det lite för ofta inte lever upp till absolut top... Visa hela »

6 jul 2015

Jag har varit på Rolfs kök en handfull gånger och fortfarande undrar jag om deras goda rykte. Lokalen är okej - det är förvisso schyst stämning - men maten är inte bra och priset är för högt. Två av två gånger har jag lyckats... Visa hela »

28 apr 2014

Bästa Rolfs kök, jag kommer alltid tillbaka till er. Det öppnar alltid nya ställen, många fantastiska, men ni levererar alltid!

Standard är följande: Söndag kväll och utan inspiration till att laga mat. Lösningen är att ta sig till Rof... Visa hela »

29 apr 2016

Bra och god mat, mycket bra lunchstället.

26 mar 2015

Jag har ätit på Rolfs Kök 2 gånger och inte varit nöjd någon av dem. Jag förstår att jag måste haft otur båda gångerna jag varit där, då alla andra tycker restaurangen är fantastisk.
Vår servitris var okunnig, g... Visa hela »

4 maj 2016

Vi hade turen att få bord här sent en lördagskväll och tog in några riktiga klassiker. Oxkinden var fantastisk och potatispurén till smakade som en liten bit av himmelriket. Hade lätt tagit med mig en doggy-bag i form av en hink.

Enda minuset var att m... Visa hela »

12 nov 2018

Bra lunchställe!

26 mar 2015

En klassisk favorit i Stockholm. Jag har ätit många luncher här och älskar att en soppa alltid ingår i dagens rätt. Bra priser för en så pass hög standard i både mat, personal och riktiga handdukar som servetter. De är otroligt populärt... Visa hela »

13 jul 2016

En extremt jämn hög nivå på maten. Altid nöjd med servicen som är korrekt.

10 jul 2019

Rolfs det säkra valet! Alltid lika bra & trevligt. Menyn varierar efter säsong. Har alltid varit min favorit på stan! 👏

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2015-05-13

“Rolfs kök är stället som bara finns där. Det var länge sedan det rådde någon hajp. Men borden fylls till sista plats – nästan varje kväll. Och kvalitén håller.”

4 av 5 · Metro · 2014-04-25

“Rolfs Kök är fortfarande relevant.”

4 av 5 · Mitt i Gourmand · 2013-12-06

4 av 5 · Mitt i Gourmé · 2013-12-06

“Sedan de var här sist har det blivit gott om ställen som serverar chosefritt och kompetent tillagade klassiker med twist. Men Rolfs kök står sig väl i konkurrensen.”

4 av 5 · Aftonbladet · 2009-11-06

“Rolfs kök har blivit en modern klassiker, en av de där Stockholmsattraktionerna man tar som självklar. Varje gång vi återvänder påminns vi om varför stället blivit så långlivat och fyller 20 i år.”

5 av 5 · Metro · 2009-08-27

“Alla gånger jag ätit middag på Rolfs kök har varit betydelsefulla.", "Personalen och den berömda inredningen är så proffsig och liksom dynamiskt töjbar att krogen tycks forma sig efter gästens dagsform: dejt med flickvän, skådis eller mormor – som arrangör till sådana möten är en Rolf en rörande pålitlig krögare.”