Guiden till Uppsalas bästa hamburgare

Bra hamburgare står att finna på menyn hos både flottiga gatukök och flådiga gourmetrestauranger i Uppsala, men en fantastisk burgare är sällsynt. Att balansera kött, bröd, dressing och grönsaker är en konst, och att göra det samtidigt kräver sann finess. Hamburgerdjungeln kan verka svår att navigera för både veteraner och nybörjare, men oavsett om du är sugen på snabbmat eller finkultur så är Thatsup här för att guida dig till Uppsalas bästa hamburgare.

Se även:
- Köttrestauranger: Guiden till Uppsalas bästa köttrestauranger
- Pizza: Guiden till Uppsalas bästa pizza
- Bästa italienaren: Guiden till Uppsalas bästa italienska restauranger

Phil's Burger: Succéburgare och sport
Efter att ha etablerat sig på flera ställen i Stockholm slog Phil's Burger upp dörrarna i Uppsala våren 2016. Här serveras hemlagade succéburgare med eget bröd och coleslaw. Sportintresserad? Halva restaurangen utgörs av sportbar.
Mer information: Phil's Burger Uppsala, Vaksalagatan 30 A (Kvarnen)

 
Phil's Burger

Kitchen & Table: Klassisk burgare på fusionrestaurang
Trots sin mångkulturella, Manhattaninspirerade meny håller sig Kitchen & Table med en förvånansvärt klassisk hamburgare. Cheddarost och bacon gör burgaren fyllig och får den att kännas lyxig utan att ta för mycket uppmärksamhet från huvudnumret.
Mer information: Kitchen & Table, Dragarbrunnsgatan 23, Centrum

Linné Burgers: Lyxigt och fräscht med glimten i ögat
Vägg i vägg med Uppsalainstitutionen Café Linné öppnade Linné Burgers våren 2015, och lyckades snabbt bygga upp ett välförtjänt gott rykte. Hamburgarna - med namn som "The Botanist" - är saftiga och välkryddade, och sidorätterna är svårslaget överdådiga. Det faktum att alla hamburgerbröd kommer med Linnés relief inrostad är ett extra plus i kanten.
Mer info: Linné Burgers, Svartbäcksgatan 22, Centrum

Bullitt: Rockbar med smak för amerikanskt
Rockbaren med rykte för hög musik och sena kvällar kan verka som en otippad uppstickare i sammanhanget, men bland Uppsalakännare har Bullitt länge varit känt som ett av stadens bättre tillhåll för amerikansk mat. Den maffiga 200-grammaren lämnar ingen hungrig och visar varför det ibland är bättre att inte krångla till det.
Mer information: Bullitt, Västra Ågatan 12, Centrum

Picnic: Hamburgare med sting
Radisson Blues egen restaurang är ett fräscht och elegant inslag i Uppsalas restaurangvärld. Menyn består av klassiska rätter med sofistikerat anslag, och hamburgaren är inget undantag. Whiskeycheddar och grön vitlöksdressing bidrar till att göra burgaren oförglömlig.
Mer information: Picnic Bar & Restaurant, Stationsgatan 4, Centrum

Dylan's: Hypad food truck
"Street food" kanske kan låta skrämmande, men Dylan's är något extra. Endast burgare finns på menyn - allt från "Classic" till "Steakhouse" med stekt lök och pepparrotsdressing - och resultatet har skapat hype. Bara att hoppa in i bilen och styra mot Librobäck.
Mer information:Dylan's, Libro Ringväg 3, Librobäck

Trädgården Steakhouse: Kvarterskrog med nytillkommen barbaque
Trädgården hamnar ofta i skymundan då det ligger lite avsides, men stället är definitivt värt ett besök. Restaurangen har funnits i Uppsala sedan 1990, men steakhousekonceptet är relativt nytt. Tre gedigna hamburgare finns på menyn - South Burger, Burger Blue, och American Classic - och alla tre är värda att lämna centrum för.
Mer information: Trädgården Steakhouse, Heidenstamsgatan 69, Löten

Soul Food Steakhouse: Kolgrillad burgare med hemlagad dressing
Restaurangens kolgrill utlovar kvalitetsburgare redan från början, men det är både bokstavligt och bildligt talat köttet som gör burgaren. Gjord på ekologisk högrev är den både saftig och smakrik, och kökets egen dressing gör sitt till. För den som inte tycker om nötkött finns här även en cajun- och saffransmarinerad kycklingburgare.
Mer information: Soul Food Steakhouse, Väderkvarnsgatan 26, Fålhagen

Terrassen Kök & Bar: Förbisedd pärla vid strandkanten
Terrassen omnämns inte ofta i hamburgarsammanhang, men det är något som borde förändras. Begravd på menyn bland lamm- och ankrätter är det inte många som uppmärksammar den klassiska cheese&bacon-burgaren, men den som beställer den blir inte besviken.
Mer information: Terrassen Kök & Bar, Drottninggatan 1, Centrum

Annabels: Lyxig burgare på två sorters kött
För den riktiga finsmakaren är Annabels det överlägset bästa alternativet. Restaurangen gör sina hamburgare på högrev och oxbringa, och med äppeldressing, västerbottenost, och rökt sidfläsk blir hamburgaren svårslagen. Annabels bevisar en gång för alla att hamburgare kan vara gourmetmat.
Mer information: Annabels, Dragarbrunnsgatan 43A, Centrum

Andra guider du kanske är intresserad av
- Veggomat: Den gröna guiden till Uppsalas vegetariska kök
- Uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar
- Espressocafé:
Caféerna för oss espressomissbrukare

Om guiden till Uppsalas bästa hamburgare
Guiden över bästa hamburgare i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra burgare i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår hamburgerguide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på den restaurang du nu väljer.

Visa på karta