Guiden till Uppsalas bästa hamburgare

Bra hamburgare står att finna på menyn hos både flottiga gatukök och flådiga gourmetrestauranger i Uppsala, men en fantastisk burgare är sällsynt. Att balansera kött, bröd, dressing och grönsaker är en konst, och att göra det samtidigt kräver sann finess. Hamburgerdjungeln kan verka svår att navigera för både veteraner och nybörjare, men oavsett om du är sugen på snabbmat eller finkultur så är Thatsup här för att guida dig till Uppsalas bästa hamburgare.

Phil's Burger

Succéburgare och sport

Efter att ha etablerat sig på flera ställen i Stockholm slog Phil's Burger upp dörrarna i Uppsala våren 2016. Här serveras hemlagade succéburgare med eget bröd och coleslaw. Sportintresserad? Halva restaurangen utgörs av sportbar.

Kitchen & Table

Klassisk burgare på fusionrestaurang

Trots sin mångkulturella, Manhattaninspirerade meny håller sig Kitchen & Table med en förvånansvärt klassisk hamburgare. Cheddarost och bacon gör burgaren fyllig och får den att kännas lyxig utan att ta för mycket uppmärksamhet från huvudnumret.

Linné Burgers

Lyxigt och fräscht med glimten i ögat

Vägg i vägg med Uppsalainstitutionen Café Linné öppnade Linné Burgers våren 2015, och lyckades snabbt bygga upp ett välförtjänt gott rykte. Hamburgarna - med namn som "The Botanist" - är saftiga och välkryddade, och sidorätterna är svårslaget överdådiga. Det faktum att alla hamburgerbröd kommer med Linnés relief inrostad är ett extra plus i kanten.

Picnic Bar & Restaurant

Hamburgare med sting

Radisson Blues egen restaurang är ett fräscht och elegant inslag i Uppsalas restaurangvärld. Menyn består av klassiska rätter med sofistikerat anslag, och hamburgaren är inget undantag. Whiskeycheddar och grön vitlöksdressing bidrar till att göra burgaren oförglömlig.

Dylan'

Hypad food truck

"Street food" kanske kan låta skrämmande, men Dylan's är något extra. Endast burgare finns på menyn - allt från "Classic" till "Steakhouse" med stekt lök och pepparrotsdressing - och resultatet har skapat hype. Bara att hoppa in i bilen och styra mot Librobäck.

Dylan's Grill Librobäck
Dylan's Grill Centrum

Trädgården Steakhouse

Kvarterskrog med nytillkommen barbaque

Trädgården hamnar ofta i skymundan då det ligger lite avsides, men stället är definitivt värt ett besök. Restaurangen har funnits i Uppsala sedan 1990, men steakhousekonceptet är relativt nytt. Tre gedigna hamburgare finns på menyn - South Burger, Burger Blue, och American Classic - och alla tre är värda att lämna centrum för.

Soul Food Steakhouse

Kolgrillad burgare med hemlagad dressing

Restaurangens kolgrill utlovar kvalitetsburgare redan från början, men det är både bokstavligt och bildligt talat köttet som gör burgaren. Gjord på ekologisk högrev är den både saftig och smakrik, och kökets egen dressing gör sitt till. För den som inte tycker om nötkött finns här även en cajun- och saffransmarinerad kycklingburgare.

Terrassen Kök & Bar

Förbisedd pärla vid strandkanten

Terrassen omnämns inte ofta i hamburgarsammanhang, men det är något som borde förändras. Begravd på menyn bland lamm- och ankrätter är det inte många som uppmärksammar den klassiska cheese&bacon-burgaren, men den som beställer den blir inte besviken.