Guiden till Uppsalas bästa hamburgare

Bra hamburgare står att finna på menyn hos både flottiga gatukök och flådiga gourmetrestauranger i Uppsala, men en fantastisk burgare är sällsynt. Att balansera kött, bröd, dressing och grönsaker är en konst, och att göra det samtidigt kräver sann finess. Hamburgerdjungeln kan verka svår att navigera för både veteraner och nybörjare, men oavsett om du är sugen på snabbmat eller finkultur så är Thatsup här för att guida dig till Uppsalas bästa hamburgare.

Tugg Burgers

Dragarbrunnsgatan 50, Centrum

Burgare pÄ Àkta rÄvaror

Hos Tugg ligger fokus på kvalitet och genuina råvaror. Köttet kommer från utvalda gårdar och mals på plats i restaurangen varje dag, och hamburgarmenyn ger utrymme för alla att hitta sin favorit. Här finns även smaskiga milkshakes gjorda på glass från Lejonet & Björnen, samt goda sides som coleslaw och sötpotatis-pommes.

Phil's Burger

Vaksalagatan 30 A (Kvarnen), Centrum/Fålhagen

Succéburgare och sport

Efter att ha etablerat sig på flera ställen i Stockholm slog Phil's Burger upp dörrarna i Uppsala våren 2016. Här serveras hemlagade succéburgare med eget bröd och coleslaw. Sportintresserad? Halva restaurangen utgörs av sportbar.

Kitchen & Table

Dragarbrunnsgatan 23, Centrum

Klassisk burgare pÄ fusionrestaurang

Trots sin mångkulturella, Manhattaninspirerade meny håller sig Kitchen & Table med en förvånansvärt klassisk hamburgare. Cheddarost och bacon gör burgaren fyllig och får den att kännas lyxig utan att ta för mycket uppmärksamhet från huvudnumret.

Picnic Bar & Restaurant

Stationsgatan 4, Centrum/Fålhagen

Hamburgare med sting

Radisson Blues egen restaurang är ett fräscht och elegant inslag i Uppsalas restaurangvärld. Menyn består av klassiska rätter med sofistikerat anslag, och hamburgaren är inget undantag.

TrÀdgÄrden Steakhouse

Heidenstamsgatan 69, Centrum

Kvarterskrog med nytillkommen barbaque

Trädgården hamnar ofta i skymundan då det ligger lite avsides, men stället är definitivt värt ett besök. Restaurangen har funnits i Uppsala sedan 1990, men steakhousekonceptet är relativt nytt. Tre gedigna hamburgare finns på menyn - South Burger, Burger Blue, och American Classic - och alla tre är värda att lämna centrum för.

American Steakhouse Burgers

Bolandsgatan 20, Centrum

FrÄn foodtruck till krog

American Steakhouse Burgers startade som en foodtruck utanför stan med ambitionen att skapa burgare av hög kvalitet. Nu har man flyttat in i sina egna lokaler på Bolandsgatan, men tillverkare fortfarande burgare med samma passion och samma fina råvaror.

Terrassen Kök & Bar

Drottninggatan 1A, Centrum

Förbisedd pÀrla vid strandkanten

Terrassen omnämns inte ofta i hamburgarsammanhang, men det är något som borde förändras. Begravd på menyn bland lamm- och ankrätter är det inte många som uppmärksammar den klassiska cheese&bacon-burgaren, men den som beställer den blir inte besviken.