Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Boktips för sommarläsningen

Vem f*n går och blir sjuk i juni? Jag har rätt mycket pollenallergi, så jag vaknar alltid täppt och är i behov av antihistamin. Men igår kände jag att det var annorlunda, är man rutinerad pollenallergiker känner man skillnad på en förskylning och pollen. Då jag absolut inte vill, orkar eller har tid att bli sjuk nu gjorde jag ett försök i att få bort den. Jag tog en långpromenad i solen och avslutade med ett friskt dopp i försök att skrämma bort viruset. Jag trodde nästan att min magi hade fungerat, tills jag idag söndag vaknade upp med en dunderförskylning. Detta blir min åttonde insjukning på 10 månader - jag har definitivt slagit rekord. Jag hoppas att det den här gången "bara" blir en förskylning plus feber, och inte full on influense som jag fått de andra gångerna när jag blivit sängliggandes i upp till två veckor.

Man kan säga att mitt immunförsvar inte är on point.

Det här inlägger ska dock egentligen handla om boktips! Jag tänkte ge er några av mina, så kanske ni kan svara med era? Sommaren är min favorittid att läsa, då tar jag mig tid, och kan sitta klistrad i solstolen med en god bok i flera dagar. Jag har några favorit-genrer; romaner, deckare och en något svårdefinerad genre, men tror man kallar det kropp & själ/ psykologi.

Dessa tre boktips kommer ifrån vardera genre, och är alla böcker jag skulle rekommendera i princip vem som helst att läsa.

En Dag eller One Day är skriven av David Nicholls och är en av mina absoluta favoritromaner! Det är en fantastisk historia om livet, relationer och kärlek. Hur våra val i livet påverkar oss och ödet. Den tar en igenom nästan alla stora känslor som glädje, irritation och sorg. Har du ännu inte sett filmen (som jag också älskar) så ta chansen att läs boken först!

Jag är inte perfekt tyvärr av Michaela Forni tog mig med storm. Jag minns att jag plöjde den på en dag, liggandes på en solstol i Grekland. Det var som att det var meningen att jag skulle läsa den just då - den gick rakt in i hjärta och hjärna, jag minns det som ett uppvaknade, och lugnande. Den här boken var allt jag hade letat efter, och än idag går jag tillbaka och läser i den. Jag vill alltid ha den tillgänglig och nära, som en handbok i livet. Ni som känner mig vet också att jag försökt få er alla att läsa den, och lyckats med några.

Kepler alltså. Det finns inga som kan skriva sådana deckare som paret Alexandra och Alexander Ahndoril (Lars Kepler är deras pseudonym). Hypnotisören är deras första bok som även finns på film (ser du den kommer du inte vilja läsa boken, den gör inte boken någon rättvisa). Totalt finns det sex stycken böcker i den här fristående serien. Senast läste jag Stalker - det är den obehagligaste och läskigaste jag läst av de alla, den gjorde mig inte bara mörkrädd, också ljusrädd, livrädd - ni fattar. Men det är också bland det bästa jag läst. Vill du bli uppslukad av spänning i några dagar? Läs den! Eller vilken Kepler som helst.

Utdrag från En Dag och Jag är inte perfekt tyvärr.

Dessa tre böcker har stått i min bokhylla bra lång tid (tillsammans med massa andra olästa böcker). Brené Browns Våga vara operfekt och Mod att vara sårbar har gjort sig kända världen över och hyllats av så väl celebriteter som recensenter och psykologer. Ämnena hon jobbar med och skriver om känns väldigt intressanta, och något jag själv (och typ alla) behöver jobba med. Sen har jag även tänkt att ta mig an en av Sandra Beijers romaner; Allt som blir kvar - ni kan läsa mer om handlingen här, så ska jag komma ihåg att recensera dessa efteråt.

Sist men inte minst! Snälla dela med er av era bästa boktips! Jag är nyfiken på vad ni läser och tycker om, och är öppen för allt även om det inte är dessa genrer!

 

Skriv en kommentar

Bra tips, något för allaūüĎć

Kommentera