Du behöver:
- Morot
- Mjöl
- Socker
- Bakpulver
- Vaniljsocker
- Ägg
- Mald ingefära
- Kanel
- Kardemumma
- Citron
- Rapsolja
- Smör
- Florsocker
- Salt
- Philadelphiaost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 170 C
- Blanda 3 ägg och 3dl socker i en bunke, vispa tills det blir fluffigt och vitt
- Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke (3 dl mjöl, 2 tsk ingefära, 2 tsk kanel, 2 tsk kardemumma, 3 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk salt)
- Blanda ner de torra ingredienserna i bunken med ägg och socker
- Riv ca 5 dl morötter och blanda ner i smeten med 1 1/2 dl olja
- Smör en form med avtagbar kant och häll i smeten
- Grädda kakan i ca 45 minuter, se efter med en sticka - den skall inte vara kladdig när kakan är färdig
- Blanda 50g rumstempererat smör med 250g philadelphiaost, 4dl florsocker, citronskal och citronjuice. Låt stå i kylen.
- Ta ur kakan ur ugnen och låt svalna en stund innan du strör på frostingen.
PST! Kakan smakar nästan bättre dagen efter när den stått i kylskåpet, då har alla smaker satt sig!
Älskar morotskaka đ
Jättegod, provađ