Nya restauranger i Göteborg

Restaurang efter restaurang slår upp dörrarna i Göteborg, och för oss som älskar att testa nya ställen är det rena drömmen. Den här guiden uppdateras löpande för att förse dig med de senaste nyheterna i krogsvängen. Här listar vi restauranger som funnits som mest i ett år, och som regel hittar du de senaste tillskotten överst i listan. Har ett ställe funnits i mer än ett år plockar vi bort det och ersätter med en nykomling. Saknar du någon sprillans ny krog i Göteborg är du välkommen att tipsa oss i kommentarsfältet, eller genom att maila oss.

Kolla även
- Restaurangupplevelser: Guiden till Göteborgs bästa restaurangupplevelser

Epoque, Södra Vägen 8, Centrum
Folket från Publik i Lysekil flyttar in till stan och öppnar Epoque på Södra Vägen. Här blir det både små och stora rätter samt barhäng med vin, öl och drinkar från olika typer av producenter.
Öppningsdatum den 5 oktober 2017

Space62, St Eriksgatan, Centrum
Nyrenoverade lokaler och nytt koncept under ledning av Magnus Lindström, Årets Kock 2003, tar vid där fine dining-krogen Swedish Taste avslutade. Numera erbjuds sociala rätter i mellanstorlek, lounge- och barhäng, men även mer traditionella lunch- och middagssittninga i lokalen med bokstavligt högt i tak. Sobert utan att bli stelt. I anslutning hittas Swedish Taste Butik & Kafé samt matlagningsstudion med samma namn.
Öppningsdatum 28 september 2017

WÜRST, Djupedalsgatan, Linné
I denna mer än väletablerade kroglokal hittades tidigare Hos Pelle. Lagom till höstens intågande slår här upp ännu en gemytlig kvarterskrog, där fokus ligger på lokala råvaror i form av modernt tolkade korvanrättningar. Namnet klingar tyskt, likaså ölutbudet, allt serverat i en mysig och modernninramning signerad gänget bakom systerkrogen Holy Cow Brgr's & Stuff.
Öppningsdatum 30 augusti 2017

Unity Jazz, Kyrkogatan, Centrum
Äntligen besannas många jazzkatters efterlängtade dröm, när gänget bakom Champagnebaren Forssén & Öberg öppnar jazzklubb i samma lokaler där kaffebaren Kale'i tidigare låg. Kul barkäk, livespelningar och jamsessioner är vad du kan vänta dig här.
Öppningsdatum sensommaren 2017

Más - Taste of Peru, Västra Hamngatan 24-26, Centrum
Fräsch ceviche och pisco-piffiga drinkar med smak av Peru hittas sedan början av augusti i nyrenoverade och ljusa lokaler, mitt på Grönsaktorget. Moderna rätter i mellanstorlek eller munsbitar för den tapas-glada blandas med rytmiska toner och serveras i lättsam inramning à la Sydmamerika, ungefär som hos syskonet Ceviche Taste of Peru.
Öppningsdatum 10 augusti, 2017

Knarrholmens Restaurang, Knarrholmen, Södra Skärgården
Salta vindar, drivved och rost influerar när Knarrholmen till sommaren berikas med en egen restaurang. Ön ger namn åt krogen, där du kommer att kunna avnjuta mat och dryck med utsikt över Göteborgs södra skärgård. Under hösten utökas stället och då kan du även välja att stanna över natten.
Öppningsdatum sommaren 2017

The Elephant, Linnégatan, Linné
Genuint indiska rätter langas fram från det öppna köket på nyöppnade The Elephant och serveras i den färgstarka hörnlokalen högt upp på Linnégatan. Luftig men ombonad lokal med moderna vibbar står i skön kontrast till de traditionella rätterna lagade utifrån recept från hela Indien.
Öppningsdatum augusti 2017

  
The Elephant

Bonito, Erik Dahlbergsgatan, Vasa
Asiatiskt krogkoncept med fokus på prisvärd sushi, asiatiska smakfavoriter och vin bland annat dyker upp i Jazzhusets tidigare lokaler. Stället kommer ligga i direkt anslutning med klubben Hoki Moki som även den slår upp dörrarna i samband med 2017 års upplaga av Way Out West.
Öppningsdatum augusti 2017

Mercado Mexico, Södra Vägen, Lorensberg
Upplev den Mexikanska kulturen, framför allt genom mat och dryck, när gänget bakom Mexikanska Monarkin slår upp en systerkrog under våren. Stället är tänkt att bli en mötesplats för smak, musik och kultur i färgstark och otvungen inramning. Missa inte att kolla in ställets väggmålningar.
Öppningsdatum 25 maj 2017

Adler, Viktoriagatan, Vasa
Vinkällare, svenska ostar och charkuterier där nere, matsal, lounge och cocktailbar där uppe. Här njuter du av svenska och nordiska smaker, där matlagningstekniker som att torka, salta, grava och lägga in lyfts fram i säsongsbetonade menyer. Häng i baren eller slå dig ned och kolla in kockens val i en fyrarättersmeny.
Öppningsdatum den 11 maj 2017

  
Restaurang Adler

MIM, Herkulesgatan, Lundby
För alla som längtat efter ett helveganskt hak som funkar från mat till dryck är nya kvarterskrogen MIM (More is More) rena drömmen. Här serveras skojigt käk, hantverksöl och cocktails i restaurangens chosefria inramning. En och annan dj-session lär också fresta, då krogen drivs av musikentusiaster.
Öppningsdatum den 8 maj 2017

 
MIM

Rotello, Stigs Center, Backaplan
Ställets koncept bygger på buffé-tänk, och här gäller variation och bredd. Pizza, pasta och risotto serveras vid bordet och du får möjlighet att testa lite av varje. Vill du kombinera besöket med en aktivitet hittas Backa Bowling Center i angränsande lokaler. Generösa ytor gör att stället lämpar sig väl för större sällskap, för såväl företag som för familjer.
Öppningsdatum 5 maj 2017

Tvinky, Andra Långgatan, Linné
Många har med nyfikenhet passerat det gamla garaget, med tillhörande lastbrygga, mitt i Linné. Gänget bakom denna generösa vinbar är detsamma som bakom tidigare och tillika populära vinbaren Vink. Konceptet är nu breddat och hit ska du komma som både lunchgäst, aw-besökare och nattsuddare på såväl ett spontan-glas som en grillrätt eller brunch.
Öppningsdatum 20 april 2017

Imo-Bo, Friggagatan, Svingeln
Avskalat och spartanskt, blandat med rislampor, tygvimplar och klar färgsättning ger denna pan-asiatiska krog personlighet och karaktär. För den som gillar konceptet och käket på Market och lillasystern Fee Fi Fo Fum finns nu ytterligare ett syskon att upptäcka. Menyn lockar med oväntatde smak-kombos och tanken är att priserna ska uppmuntra till att testa mer.
Öppningsdatum april 2017

Vasa Brygghus, Vasaplatsen, Vasa
På samma adress som gamla Göteborgskrogen Chez Amiz legat i många år, öppnar under våren en systerkrog till Jerntorgets Brygghus. Konceptet får även här en meny med fokus på rejäla husman-rätter och en dryckeslista som främst präglas av olika mickrobryggerier. Uteserveringen väntas bli ett härligt tillhåll i sommar.
Öppningsdatum våren 2017 

Sultan Grill, Hisingsgatan, Brämaregården
Här serveras genuina rätter från det turkiska medelhavsköket, med fokus på kolgrill och meze. Stället har redan fått en trogen skara besökare, sedan starten för drygt fyra år sedan, då i form av snabbmats-restaurangen Kebab Burger ett stenkast från Kville Saluhall. Här hittar du även sallader, husman och turkiska pizzor.
Öppningsdatum våren 2017 

Små Bubblor, Nordenskiöldsgatan, Linné
Linnéområdet har förärats en egen champagnebar. Tanken är att du ska kunna avnjuta ett glas champagne till någon av ställets europeiskt influerade rätter, eller för att slinka in på ett sprudlande glas på väg hem efter jobbet. Baren som ägs av tre entusiester drivs av passionen att väcka nyfikenhet och intresse för drycken i nya smak-kombinationer.
Öppningsdatum 25 mars 2017

BOV, Gibraltargatan, Johanneberg
I nyrenoverade lokaler som tidigare var surdegsbageri och delikatessbutik hittas numera även restaurang BOV. I stenugnen gräddas finpizzor och från menyn kommer man även att kunna beställa mindre rätter och goda tilltugg. I dryckesväg vankas drinkar, öl och vin. Det utvalda utbudet av delikatesser och hembakat bröd kvarstår.
Öppningsdatum mars 2017

 
BOV

RumpanBar, Västra Hamngatan, Centrum
Burgare och bärs står i fokus när tidigare Linnékrogen åter slår upp dörrarna, denna gång mitt i centrala stan. För den som gillar just öl, finns det en hel del sorter att avverka, där både internationella och lokala bryggerier finns representerade. 
Öppningsdatum februari 2017

Station 16, Tredje Långgatan
Tänk SoHo, fast mitt i Göteborg. Med sina unika tillika urbant industri-coola lokaler erbjuder Station 16 allt från kafé och restaurang till fullt utrustade konferensmöjligheter. Menyn bygger på amerikanska influenser och innehåller både mellanrätter och maffigare alternativ. På innergården hittar du en central oas mitt i smeten.
Öppningsdataum 26 januari

Pane Fresco, Femman, Nordstan
Med ledorden "ät gott, skratta ofta, älska mycket" öppnar TV-kocken och före detta boxaren Paolo Roberto det italienska storkonceptet Pane Fresco på Femmans övre plan i Nordstan. Precis som på upplagan i Stockholm blir det restaurang, espressobar, glassbar och delikatessbutik med influenser från Neapel.
Öppningsdatum 11 januari 2017

Mellan-Rummet, Tredje Långgatan
Namnet anspelar lika mycket på det geografiska läget, vägg i vägg med systerkrogen Byns Bistro, som på rätterna av just mellanstorlek. Från baren mitt i lokalen serveras det både mickrobryggd öl och en hel del skojiga viner. Rustikt och enkelt i trevlig bemärkelse, mitt på charmiga Tredje Långgatan.
Öppningsdatum 30 november 2016

S.A.K - Swedish American Kitchen, Kungsportsplatsen
Bakom konceptet hittas samma gäng som till systerkrogarna under namnet Tullen, samt Linnéterrassen. Stället välkomnar gäster från lunchtid fram till långt in på småtimmarna, och på menyn skvallras det om just amerikanska smaker, men med närproducerade råvaror.
Öppningsdatum vintern 2016

Teaterkällaren, Stora Teatern
För den som längtar efter en varm och gemytlig vinkällare, där man efter ett par glas maffigt rödpang skaffat sig ros på kind, är detta the place to be. Bakom krogen med fokus på Sydeuropeiska smaker och social trivsel, hittas gänget bakom hyllade The Barn. Slink in på lite plock, eller fyll bordet och dela upplevelsen med hela sällskapet.
Öppningsdatum 1 oktober 2016

  
Teaterkällaren

Flavour Market, Frölunda Torg
Stressa ned i shoppingen med ett glas vin, mitt i denna internationellt influerade food court. Här samsas smaker från hela världen på, och du väljer mellan allt från sallad och husman, till street food och asiatiska smaker. För de minsta finns en helt egen meny, så oavsett vilka ni är som samlas kring bordet, lar alla hitta något som passar.
Öppningsdatum i början av oktober 2016

Vini e Liquori, Mariaplan, Majorna
Sedan 2012 har italienskättade krögaren Robert Maglia drivit restaurang vid Mariaplans numera upprustade torg. Från hösten slås dörrarna upp till restaurangens syster tillika vinbar. Hit ska man kunna komma för ett riktigt bra glas vin och välja exempelvis en av menyns pizzettas, charkutterier eller en rätt från Enoteca Maglia, vägg i vägg.
Öppningsdatum i mitten av oktober 2016 

  
Vini e Liquori

 

 

 Andra guider du kanske är intresserad av
- Klubbar: Guiden till Göteborgs bästa klubbar
- Mys: Guiden till mysiga restauranger i Göteborg
- Romantik: Guiden till romantiska restauranger i Göteborg
- Lunch: Guiden till Göteborgs bästa lunchrestauranger
- Brunch: Guiden till Göteborgs bästa brunch
- Italienare: Guiden till Göteborgs bästa italienska restauranger

Om guiden till nya restauranger i Göteborg
Guiden till nya restauranger i Göteborg uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon bra ny restaurang i Göteborg som vi har missat. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Relaterade artiklar:

Visa på karta