Guiden till Malmös bästa snabbmat

Guiden till Malmös bästa snabbmat

När hungern slår till utan förvarning - eller när tidsluckan för energipåfyllning är snäv - heter lösningen ofta snabbmat. Då är vi extra glada för Malmös otroligt breda utbud av snabbmatsrestauranger. En runda i city kan leda till allt från Malmös "nationalrätt" falafel och kebabpizza till mustiga grytor och maffiga mackor. Givetvis finns klassiker som hamburgaren också, inte sällan i en hälso- och miljömedveten tappning. Här är en kvick guide till Malmös bästa snabbmat.

Innehållsförteckning
 1. Klassisk snabbmat
  1. Falafel och kebab
  2. Hamburgare
  3. Sushi
  4. Pizza
 2. Annat snabbt och gott
  1. Spoonery – Snabbt på sked
  2. Nguyen's Sandwiches – Mackor från Vietnam
  3. Tamnack Thai – Thailändskt stammishak
  4. Ganesha – Hemlagad indisk mat
  5. Orvars Korvar – Alltid öppet
  6. Nordic Street Food – Nordisk mat på hjul
  7. Holy Greens – Hälsosam snabbmat

Klassisk snabbmat

Guiden till Malmös bästa falafel – Snabbmat
Guiden till Malmös bästa falafel
Guiden till Malmös bästa falafel – Snabbmat
Guiden till Malmös bästa falafel

Falafeln är inte bara Malmös mest framstående snabbmat utan den kallas även i folkmun för Malmös "nationalrätt". Ett första ordutbyte mellan en inbiten malmöit och en nybliven malmöbo styr ofta snabbt kosan mot falafelsnack och tips. Kebaben hamnar inte alls långt efter då den i princip är falafelns närstående vän på menyer runtom stan, medan yoghurtdrycken Ayran är vitlöksandedräktens bästa vän.

Tugg Burgers Malmö – Snabbmat
Tugg Burgers Malmö
Guiden till Malmös bästa hamburgare – Snabbmat
Guiden till Malmös bästa hamburgare
Tugg Burgers Malmö – Snabbmat
Tugg Burgers Malmö
Guiden till Malmös bästa hamburgare – Snabbmat
Guiden till Malmös bästa hamburgare

En klassiker som hamburgaren går hem i de flesta lägen, inte minst nu när den på flera håll piffats till med en dos ekotänk samt riktigt goda råvaror mer från när än fjärran. Lägg därtill på pommes med olika dipp och såser, en mångfald av milkshake-möjligheter och hipp men avslappnad atmosfär så är saken biff.

Guiden till Malmös bästa sushi – Snabbmat
Guiden till Malmös bästa sushi
Guiden till Malmös bästa sushi – Snabbmat
Guiden till Malmös bästa sushi

Med nationellt och internationellt kända sushimästare, västerländska influenser och kreativa skånska tolkningar är sushikartan i Malmö med omnejd inte alls tråkig. Den japanska traditionen uppskattas särskilt mycket när man är ute efter något snabbt, gott och nyttigt, och den får ännu en boost av att man på flera ställen börjat tänka mer på miljön.

Här hittar du Malmös bästa pizza – Snabbmat
Här hittar du Malmös bästa pizza
Här hittar du Malmös bästa pizza – Snabbmat
Här hittar du Malmös bästa pizza

Pizzans framgång som snabbmat genom tiderna är obestridlig - något som märks tydligt i utbudet här i Malmö. Å ena sidan har vi tunnare gourmetpizzor, å andra sidan har vi de maffigare varianterna som man kanske behöver en hjälpande hand till. De flesta har sin personliga go-to vad gäller toppings, men i Malmö finns det onekligen en förkärlek för den lite elegantare, autentiska varianten.

Annat snabbt och gott

Snabbt på sked

Sköna Spoonery bjuder på triss i godheter med ljuva dofter av mumsig mat i trevlig miljö. Hela dagen får man här sätta skeden i mustiga grytor och värmande soppor som dessutom får sällskap av hembakat surdegsbröd och riktigt gott smör till. Framför allt bestämmer säsongen och dess bästa råvaror vad som hamnar på menyn, med lite hjälp av såväl svensk som internationell kokkonst.

Nguyen's Sandwiches

Hemsida

Mackor från Vietnam

Här finns många goda rätter att välja på men det är banh mi - den klassiska vietnamesiska baguetten som är stjärnan på menyn. En rad olika vietnamesiska smaker som koriander, inlagd rättika, grillat fläsk och tofu förbereds dagligen för att på beställning fylla fina hembakade baguetter och tillsammans gör de succé. När mackan försvunnit kan man beställa bubbelte att sörpla och tugga på en stund till.

Tamnack Thai

Thailändskt stammishak

Rejäla grytor, mättande nudelrätter och knapriga vårrullar fyller dagligen disken på stammishaket Tamnack Thai vid Triangeln. Här har menyn inte plats för några krusiduller då man kilar stadigt med i princip samma tiotal rätter som man alltid gjort. Med tanke på att den enkla lokalen ofta fylls till bredden tycks det fungera finfint. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Ganesha

Hemsida

Hemlagad indisk mat

Det kryllar av indiska restauranger i Möllan-området, men det allra kvickaste sättet att krydda till vardagen med en currygryta eller någon annan hemlagad indisk skapelse är att titta in på Ganesha. Utbudet av färdiga rätter varierar dagligen, men här får man alltid välja två eller tre stycken med ris eller naan till supersnälla priser. Räkna med rejäla portioner.

Orvars Korvar

Alltid öppet

Om hungern slår till en väldigt sen helgkväll vid Gustav Adolfs torg har man ett par val. Är man inte sugen på det snabbmatsjättarna har att erbjuda så kanske ett besök på nattamatsinstitutionen Orvars Korvar passar. Menyn varvar klassisk korv med bröd med ett antal andra korvsorter och tillbehör som kan plockas med på språng eller krängas på sexmannabordet utanför.

Nordic Street Food

Hemsida

Nordisk mat på hjul

Kärlek för såväl traditioner som innovationer från det nordiska köket och en slagkraftig streetfood-trend är mer eller mindre receptet på Nordic Street Foods framgång. Den enkla vita vagnen har rullat genom Malmö och charmat stadsborna med mumsbitar som högrevsburgare och den populära kantarellklämman som vann många hjärtan på Malmöfestivalen sommaren 2015. Menyn växlar i takt med säsongerna.

Holy Greens

Hälsosam snabbmat

De flesta förknippar begreppet snabbmat med någonting flottigt och onyttigt. Så behöver förstås inte vara fallet vilket gänget på Holy Greens är ett levande bevis för. Här serveras rejäla sallader på löpande band, komponerade på lokala råvaror för en i alla avseenden hälsosam och välsmakande lunch eller middag.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta