Restaurang V Restaurang V

Här hittar du Malmös bästa pizza

Pizzan är en vacker och enkel skapelse. En lagom krispig degbotten och ett gäng av dina absoluta favoritråvaror, eller en maffig pizza med allt som synda kan heta i matväg – pizzan går hem för såväl finsmakare som hungrig partyprisse. I Sverige och inte minst i Malmö råder det ingen brist på pizzerior och restauranger som förser pizzaentusiaster med allt det goda. Vi har följt den ljuva doften av nybakad pizza till några av Malmös bästa ställen för såväl finpizza som bakispizza. Njut!

Innehållsförteckning
 1. Finpizza
  1. V Italiano Moderno – På genovesiskt vis
  2. Noi Pizza – Inga genvägar
  3. Östergatan No. 25 – Italienskt med pizzafokus
  4. Mastio – Värt en vallfärd
  5. Far i hatten – Vedugnsbakad surdegspizza i Folkets Park
  6. 400 Grader – Prisvärda finpizzor
  7. Di Penco – Källarskatt med gyllene pizzor
  8. Via Napoli – En sväng till Neapel
  9. La Trattoria – Italiensk kvarterskrog
  10. Spot – Mitt i smeten
  11. Epicuré – Napolitansk pizzatradition
  12. Ciao – Friisgatans familjära italienare
 2. Bakispizza
  1. Solo Pizza – Ambitiösa pizzor och mer där till
  2. New York Pizza – NYC-inspirerat
  3. Amanos – Pizzachampion vid Värnhem
  4. Davidshalls Pizzeria – Pizzeria och restaurang med grekisk touch
  5. Rex – Pizza-pub på Nobelvägen
  6. Pizzeria Algarve – För såväl vegan som omnivore
  7. Pizzeria Lamare – Snabbmatshaket i Lorensborg
  8. Perugina Pizzeria – Drypande goda pizzor

Finpizza

Här beställer du de bästa finpizzorna i Malmö

V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno
V Italiano Moderno – Pizza
V Italiano Moderno

V Italiano Moderno

På genovesiskt vis

Restaurang V vill ge sina gäster en upplevelse som kittlar alla fem sinnen. Därav namnet, där V:et står för den romerska siffran fem. Här serveras kreativ genovesisk pizza med både klassiska toppings och mer moderna sådana, men alltid med något både för köttätaren, vegetarianen och den som äter glutenfritt. Kommer du i sällskap med någon som är mer förtjust i pasta finns det också välrepresenterat på menyn.

Noi Pizza Saluhallen – Pizza
Noi Pizza Saluhallen
Noi Pizza Saluhallen – Pizza
Noi Pizza Saluhallen
Noi Pizza Saluhallen – Pizza
Noi Pizza Saluhallen
Noi Pizza Erikslust – Pizza
Noi Pizza Erikslust
Noi Pizza Saluhallen – Pizza
Noi Pizza Saluhallen
Noi Pizza Saluhallen – Pizza
Noi Pizza Saluhallen
Noi Pizza Saluhallen – Pizza
Noi Pizza Saluhallen
Noi Pizza Erikslust – Pizza
Noi Pizza Erikslust

Inga genvägar

Inga genvägar eller fusk, bara riktigt fräscha råvaror, välbeprövade recept och italienska råvaror. I alla fall på Noi Pizza, som har flera ställen i stan. På menyn hittar du både klassiska pizzor och säsongsbetonade varianter.

Östergatan No. 25

Hemsida

Italienskt med pizzafokus

På Östergatan 25 i Malmö hittar du den italienska restaurangen Östergatan No. 25. Här serveras ett urval av italienska rätter, med fokus på pizza. Menyn innehåller ett stort utbud av olika alternativ, klassiska, vegetariska, extravaganta. Den familjeägda italienaren välkomnar stora som små sällskap, under middagstid väljer du pizzor från deras à la carte och under lunchen serveras en pizzabuffé.

 

Mastio

Hemsida

Värt en vallfärd

Fluffig pizzabotten, fina råvaror och ljuvliga smaker som sitter som en smäck. Limhamn kan skatta sig oerhört lyckligt på pizzafronten sedan Sveriges Mästerkock 2015, Sandra Mastio, slog upp dörrarna till en pizzadröm på Dragörkajen. Varianterna varierar efter säsong och humör. Priset säger premium, men det gör smakupplevelsen också.

Far i hatten

Vedugnsbakad surdegspizza i Folkets Park

Onsdag till lördag sätter folkfavoriten i Folkets Park igång vedugnen för att baka surdegspizzor som bidrar till älskvärdheten. Säsongsbetonat, lokala råvaror och välkomponerade smaker är ledorden när säsongens 6 olika pizzor tas fram. Pizzamenyn får dessutom ypperligt sällskap av bland annat en fin vinlista och goda ölsorter.

400 Grader

Prisvärda finpizzor

Ett stenkast från Möllan livar 400 grader upp vardagen med prisvärd finpizza. Pizzor med krispig och lagom fluffig botten samt en massa goda toppings får den vedeldade ugnen att gå (400 grader) varm. Det finns mer än 15 pizzor att välja bland och även husets goda såser till: Aioli och tryffelmajonnäs. Söker du glutenfritt eller vegetariskt? Här är det inga problem.

Di Penco

Hemsida

Källarskatt med gyllene pizzor

Hemgjord pasta och hembakade pizzor är några av de saker som gjort Di Penco till en omtyckt italienare i Malmö. Margherita, Capricciosa, Quattro Formaggi och Bresaola är några av pizzafavoriterna och samtliga pizzor i utbudet kan göras med glutenfri pizzabotten. Skulle du vilja försöka återskapa upplevelsen hemma går det även att köpa med sig pizzabaser av durumvete i restaurangens delikatessdisk.

 

Via Napoli

Hemsida

En sväng till Neapel

För en fin pizzamåltid med levande ljus, rödrutiga bordsdukar och pianospel är en tur till Via Napoli det perfekta alternativet till att hoppa på tåget till Italien. Här bakas klassiska napolitanska pizzor i vedugn av italienska pizzaiolos enligt tradition. Välj bland flera olika varianter pizze rosse med tomat och pizze bianche utan, precis som i Neapel.

La Trattoria

Hemsida

Italiensk kvarterskrog

Runt hörnet från Drottningtorget bjuder La Trattoria på gemytlig och familjevänlig kvarterskänsla till sin italienska mat. Kötträtter, antipasti, pasta och pizza fyller den typiska menyn. Pizzalistan har allt från klassiska Margherita och Capricciosa till regionsinspirerat med varianter som Siciliana och Toscana. Samtliga pizzor går att få glutenfria.

Spot

Hemsida

Mitt i smeten

Det vimlar ofta av matgäster på Spot i city, särskilt en varm sommardag när fönstren står vidöppna och sorlet söker sig ut vid hörnet på Stora Nygatan/Kalendegatan. Särskilt populärt bland gästerna är de goda vedugnsbakade pizzorna som finns att beställa både till lunch och middag.

 

Epicuré

Hemsida

Napolitansk pizzatradition

Enligt traditionella napolitanska metoder bakas pizzorna här på hela 400 grader, vilket krävs för att få till pizzabottnens unika karaktär som uppstår då man gräddar den kalljästa degen kort tid på hög värme. Pizzamenyn är, som sig bör, relativt kort och består av klassiker som Regina Margherita och Bresaola.

Ciao

Hemsida

Friisgatans familjära italienare

Den ljuva doften av stenugnsbakad pizza sveper stundtals förbi flanörerna på Friisgatan, vilket lockar många att besöka Ciaos mysiga lokaler. Menyn här är överlag lite kortare än på andra håll, men det beror på det välvalda sortimentet. Pizzorna är lagom tunna med gott fras i botten och fina råvaror som topping.

Bakispizza

De bästa pizzorna att beställa dagen efter

Solo Pizza

Hemsida

Ambitiösa pizzor och mer där till

På Solo Pizza, centralt beläget ett stenkast från kanalen, finns många pizzor att välja bland från en meny med omtyckta klassiker, moderna favoriter och deras egna signaturpizzor. Ambitionsnivån är hög, både när det gäller utbud och råvaror. Utöver pizza kan du även beställa bland annat hamburgare, sallader, gyros och annat från grillen.

New York Pizza

Hemsida

NYC-inspirerat

I över 20 år har New York Pizza försett malmöbor med rejäla pizzor som drar inspiration från andra sidan Atlanten. Hämta här en slice Pepperoni Pizza precis som de man ser i populära amerikanska TV-serier, eller plocka ihop din alldeles egen pizza i storlek M eller L. New York Pizza har prisvärda luncherbjudanden och råkar även vara en av malmöveganernas bästa pizzavänner.

Amanos

Hemsida

Pizzachampion vid Värnhem

I flera år har Amanos lagt fullt fokus på just pizza, något som resulterat i ett stort utbud av pizzor och även pizza sandwiches. Här finns de flesta riktigt syndiga pizzorna för den ultimata återhämtningsdagen, däribland en mäktig gyros/kebab-kombination. Allt som oftast kommer det goda även snabbt och plånboksvänligt.

Davidshalls Pizzeria

Hemsida

Pizzeria och restaurang med grekisk touch

På grekiska Davidshalls Pizzeria får den enkla inredningen extra värme av god service och god mat. Här samsas pizzan med bland annat gyros och grillat, men det gör den inte mindre populär. Bra och lagom krispig botten toppas med rejäla och fräscha ingredienser för att göra såväl klassiker som lokala favoriter.

Rex

Hemsida

Pizza-pub på Nobelvägen

Öl passar inte helt oväntat ganska bra till pizza och just den kombinationen är ganska lätt att tillgå på Rex, bara ett stenkast från Nobeltorget. Här står alla klassiker på menyn med omkring 35 pizzor, varav 12 stycken reserveras åt vegetarianer och veganer. En måltid på plats ackompanjeras ibland av livemusik signerad husets vänner.

Pizzeria Algarve

För såväl vegan som omnivore

Trots ägarbytet hösten 2016 fortsätter Algarve att bjuda på ett brett utbud av veganpizzor utöver ordinarie klassiker. Här kan en kebabpizza toppas med vanligt eller veganskt kebabkött, med vanlig ost eller sojaost och ordinarie eller vegansk vitlökssås – vilket gör Algarve till bakispizza-haket som passar de flesta.

Pizzeria Lamare

Hemsida

Snabbmatshaket i Lorensborg

Ute i Lorensborg står Lamare bland dem som håller i snabbmatstyglarna, bland annat med sin långa pizzameny i sex olika prisklasser, plus en särskild pizzameny för barn. Räkna med alla klassiker från kebabpizza till gyrospizza, varav det senare är något huset är extra stolta över vad gäller kvalitet, då det tolkas i husets egna tappning i en Lamare Special.

Perugina Pizzeria

Drypande goda pizzor

Perugina serverar rejäla pizzor med ett nästintill överflöd av ost. Är du sugen på någonting lättare, avstå helt. Men är du hungrig och kanske till och med en gnutta bakis lär du inte bli besviken på menyn som består av klassikerna samt ett antal snäppet elegantare mozzarellapizzor. Favoriten hos många är deras Pizza Bolognese som dryper av ost och köttfärs och är lika god som mättande.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta