Guiden till romantiska restauranger i Malmö

Det sägs att vägen till hjärtat går via magen, men för att träffa rätt är det flera sinnen som bör stimuleras på bästa sätt. Här har vi satt siktet på Malmös allra mest romantiska restauranger med en passande kombination av mat och stämning lagom till Alla hjärtans dag och andra mysiga tillfällen. Nedan listar vi krogar för firande par och den kärleksfulla dejten, från exklusivt parkhäng till orientaliskt mys. Här hittar du garanterat romantiska utekvällar i Malmö.

Kolla även:
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Malmö
- Italienska restauranger: Guiden till Malmös bästa italienska restauranger

Nedan guidar vi till några av Malmös mest romantiska restauranger.

Bouchon: Matkärlek enligt fransk filosofi
Runt hörnet från ena änden av Bergsgatan bjuder den mysiga kvarterskrogen Bouchon på matglädje inspirerad av franska Lyon-traditioner. Råvaror, humör och säsong bestämmer i slutändan vilka goda rätter som får pryda den omväxlande menyn, och det kan bli allt från färska ostron och steak tartare till klassisk coq au vin och dekadens toppad med tryffel eller anklever. Räkna med en alldeles speciell trerätters-måltid i matkärlekens tecken till Alla hjärtans dag.
Mer information: Bouchon, Andréelundsvägen 5, City södra


Bouchon

Rosen: Lyxig hotellmiljö
För weekend-känsla utan att behöva packa väskorna kan det räcka fint med middag på moderna restaurang Rosen som ligger inhyst på exklusiva Renaissance Malmö. Här serveras svensk mat med en modern twist i en internationell miljö inredd i starka färger. Sköna stolar och fåtöljer är dessutom lite extra välkomnande för de som vill sitta och mysa lite längre.
Mer information: Rosen Bar & Dining, Mäster Johansgatan 15, City norra


Rosen

Vollmers: Skånsk råvaruromans på topp
Romans sker på olika plan på Vollmers, inte minst när man skickligt kombinerar avancerade matlagningstekniker med det bästa från den skånska bakgården. Åtta årstidsbundna rätter med finurliga namn finns på menyn, varav man kan be om att få fyra, sex eller samtliga uppdukade av den trevliga personalen. Vad sägs om en smak av Barndomsminnen med ett lämpligt vin till?
Mer information: Vollmers, Tegelgårdsgatan 5, City norra

Årstiderna i Kockska Huset (artikelbilden): Romantik i anrik källarlokal
Vackra tegelvalv och levande ljus medför värmen till Årstidernas källarlokal i det anrika Kockska Huset. Med inspiration från det internationella och nytänkande serveras här modern svensk kost såväl som några långtida internationella favoriter. Välj därtill bland 400 sorters viner att skåla med. Som namnet Årstiderna hintar om, är samtliga rätter gjorda på säsongsenliga råvaror.
Mer information: Årstiderna i Kockska Huset, Frans Suellsgatan 3, City norra

Occo: Arabiska natt
Levande ljus och fina lampor lyser här upp en snygg sandtonad interiör med gott om rum för romantik. Här kan man mysa i en soffa i ett av de spetsvalvformade fönstren och beställa in en libanesisk meze-meny att dela på. Vare sig man väljer grill, vanlig eller vegetarisk så dukas det upp till minst 15 goda smårätter. Lyxa till det ytterligare med en flaska bubbel.
Mer information: Occo, Drottningtorget 6, City norra

Kin Long: Lyxig kinarestaurang
För en spännande romantisk upplevelse på Malmös äldsta kinarestaurang får man släppa de snygga dejtskorna, slinka in ett par enkla tofflor och ta sig till andra våningen. När man väl funnit sig tillrätta på kudden vid det låga bordet kan man beställa in en av Kin Longs avsmakningsmenyer. En färd genom flera av Kinas varierade kök serveras på fat, gärna med tillval av vinpaket.
Mer information: Kin Long, Rådmansgatan 1, City norra

Lyran: Intim matbar
Sorlet vid det öppna köket vid Lyrans ingång passar nyfikna och pratglada gäster, men är man ute efter en intim middag på tu man hand tar man spiraltrappan ner en våning. Väl på plats erbjuder menyn ett val mellan animaliskt eller vegetariskt och tvårätters eller trerätters, samtliga på dagens fräscha ekologiska och närproducerade råvaror. Matchas fint med naturvin.
Mer information: Lyran, Simrishamnsgatan 36a, City södra

Buenos Aires 72: Argentinsk nostalgi
Romantik och passion har länge varit välbekanta koncept i tangons hemland och det märks även på Buenos Aires 72. Mat och inredning för en här till Argentinas huvudstad år 1972, där man får smaka på argentinsk tradition i form av färsk hemgjord pasta och framförallt rätter med gott grillat kött i fokus.
Mer information: Buenos Aires 72, Kristianstadsgatan 10A, City södra

Bloom in the Park: Mystik med parkutsikt
Att ett av Malmös mest spännande kulinariska äventyr gömmer sig i Pildammsparken är en smula otippat, men så är fallet tack vare Bloom in the Park. Hit kommer man förberedd på allt möjligt inom ramen europeiskt och modernt och låter sig ledas genom en dagligen varierande hemlig meny, rätt för rätt och eventuellt glas för glas.
Mer information: Bloom in the Park, Pildammsvägen 17, City södra

Saiko: Skånsk spets på japansk tradition
Här plockas guldkorn som sushi och gyoza från det japanska köket och får en skånsk behandling, med skånska råvaror och innovationer signerade sushimästaren Pontus Johansson. Även inredningen har en crossover-ton, med kuddar och låga bord på ena sidan och bord med utsikt över öppet kök på andra. I hela lokalen råder en gemytlig atmosfär som leds av varm och vänlig service.
Mer information: Saiko, S:t Knuts väg 7, City södra

Atmosfär: Lever upp till namnet
Högt i tak och stora fönster låter kanske inte direkt som nyckeln till romans, men på Atmosfär sätter man den ändå med varma detaljer såsom röda mattor och känslan av exklusivitet som kommer med uppmärksam service och tjusig mat. Här slinker man gärna in lite tidigare för att ta en fördrink i baren medan man överväger vilka mellanrätter som passar kvällen till ära.
Mer information: Atmosfär, Fersens väg 4, City norra

Elyseé: Fint med fondue
Att Elysée för många är synonymt med fondue är föga förvånande, då det är en välbevarad tradition som bestått mattrendernas omväxlande natur. Fonduen må vara bortglömd på andra håll, men förblir ett enkelt val för två här när mysfaktorn gäller. Grytorna bidrar även till restaurangens charm, med undertill flackande flammor som lyser upp middagsborden.
Mer information: Elyseé, Malmborgsgatan 7, City norra

Andra guider du kanske är intresserad av
- Brunch: Guiden till Malmös bästa brunch
- Hamburgare: Guiden till Malmös bästa hamburgare
- Lunch: Guiden till Malmös bästa lunchrestauranger
- Kaffe på språng: Malmös bästa caféer on-the-go
- Vegetariskt: Guiden till Malmös bästa vegetariska restauranger

Om guiden
Guidens syfte är att hjälpa dig hitta bra romantiska restauranger i Malmö och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips till oss på hello@thatsup.se om du vet någon romantisk restaurang som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Relaterade artiklar:

Visa på karta