Guiden till Malmös bästa asiatiska restauranger

Guiden till Malmös bästa asiatiska restauranger

Vår stora grannkontinent i öst bjuder på en hel del spännande upplevelser, däribland en mångfald av goda smaker. I Malmö råder ingen brist på asiatiska restauranger, vars vitt skilda kök definitivt förtjänar en upptäcktsfärd. För att underlätta jakten på de mest genuina upplevelserna har vi samlat ihop ett urval som håller måttet. Kinesisk dim sum, japansk sushi och het thailändsk sallad är bara början. Här guidar vi till Malmös bästa asiatiska restauranger.

Innehållsförteckning
 1. De bästa asiatiska restaurangerna i Malmö
  1. Kin Long – Tjusig kinesisk Malmöveteran
  2. SOI 29 – Thailändsk streetfood på Möllan
  3. Lemongrass – Stilrent med smaker av Sydostasien
  4. Mrs Saigon – Fräscht och hälsosamt vietnamesiskt på Engelbrektsgatan
  5. Thap Thim – Kryddstarkt från nordöstra Thailand
  6. Khanh – Fräscha smaker à la Saigons gator
  7. Vegegården – Asiatisk vegobuffé
  8. Yukai – Mer än bara sushi
  9. Dubbel Dubbel – Kinainspirerat hipsterhak på Möllan
  10. Restaurang Quê – Vietnamesisk finkrog vid Värnhem
  11. Quan – Asiatisk hotellkrog
  12. Namu – Koreanskt-svenskt kalas
  13. Kontrast – Från Punjab till Möllan
  14. The South Indian Sweden – Sydindiskt på Södra Förstadsgatan
  15. Saiko – Världsmästarsushi
  16. Lu – Kaotisk kantonesisk street food

De bästa asiatiska restaurangerna i Malmö

Kin Long

Hemsida

Tjusig kinesisk Malmöveteran

Först, bäst och vackrast skulle mycket väl kunna passa in på Kin Long, Malmös allra första kinesiska restaurang. Här står den före detta hemliga menyn numer i rampljuset då man satsar helhjärtat på autentisk kinesisk mat på hög nivå, i en miljö som passar till. Glöm fyra små rätter, här blir det spännande avsmakningsmenyer med kinesiska delikatesser och vinparningar.

SOI 29

Thailändsk streetfood på Möllan

I mysig miljö med gott om rum bjuder Soi 29 på smakresa till en av svenskarnas favoritdestinationer för solsemester och matkavalkad – och här tummar man inte på hettan där det hör hemma. En middag avnjuts bäst family style med något svalkande från det välsorterade dryckesutbudet (med bland annat cocktails och naturvin) till.

Lemongrass

Hemsida

Stilrent med smaker av Sydostasien

Lite lyxiga Lemongrass bjuder på moderna tolkningar av traditionella rätter främst från olika delar av Sydostasien, däribland Thailand och Vietnam, men även med några inslag från Kina och Japan. Krispiga biffstrimlor, grillad anka, teriyaki-tonfisk och lamm curry är bara några av de varierade smakerna. Även delar av dryckeslistan hämtas från Asien, som till exempel sake och japansk öl.

Mrs Saigon

Fräscht och hälsosamt vietnamesiskt på Engelbrektsgatan

Längs kullerstensprydda Engelbrektsgatan har Mrs Saigon med fräsch mat och stora leenden erövrat många malmöiters hjärtan. Under veckan är lunchserveringen populär med ett urval av rätter som varierar dagligen, men man drar även många till myskväll där sällskapet kan kalasa på allt från nudelsoppa till vietnamesiska pannkakor och goda juicer. Avrundas snyggt med en kopp vietnamesiskt kaffe.

Thap Thim

Hemsida

Kryddstarkt från nordöstra Thailand

Det kryllar av thairestauranger i Malmö, men bland de allra starkast lysande stjärnorna står Thap Thim Thai i city. Smaker från Isaan-regionen i nordöstra Thailand anses vara hem åt ett kryddstarkt kök rikt på smaker och hetta, och de är precis de som står i fokus här. De särskilda Isaan-rätterna är att rekommendera, men visst finns här en hel del vällagade mer bekanta thairätter också.

Khanh

Fräscha smaker à la Saigons gator

Vietnamesiska Khanhs ligger rätt i tiden med siktet på streetfood och en enkel meny som listar ett noggrannt urval av riktigt fräscha vietnamesiska baguetter, risnudelsallader och sommarrullar. Färska örter, grönsaker och den välkända vietnamesiska fisksåsen är några av de dominerande smakerna, medan ingredienserna överlag varierar från kött och skaldjur till helvegetariska alternativ.

Vegegården

Hemsida

Asiatisk vegobuffé

Den oinvigde hittar kanske inte hit så lätt, men en salig skara av såväl veganer och vegetarianer som köttätare vet vilken liten gata man ska vända in på för att få njuta av Vegegårdens hyllade buffé. Hela veckan ut kan man här välja och vraka bland vårrullar, curry, wok-rätter, vegetarisk hajfensoppa och mycket mer. Det allra mesta är gjort med sojaprotein och tofu som köttsubstitut.

Yukai

Mer än bara sushi

Sushi i all ära, men kockarna på familjedrivna Yukai vid Möllan kan även slänga ihop en hel del annat gott från det japanska köket. Förutom nigiri och company listar menyn en del smakrika och mustiga nudelsoppor samt mumsiga små gyoza med eller utan kött. Även dryckeslistan bjuder på något för alla med ett urval av sake, japansk öl, vin, teer och juicer.

Dubbel Dubbel

Hemsida

Kinainspirerat hipsterhak på Möllan

Dubbel Dubbel utgör ett unikt tillskott bland alla trendiga Möllan-häng. De sköna vibbarna sitter precis som de ska och man har en rolig meny fylld med mumsiga dumplings, mantou ankburgare och diverse dim sum-rätter. Det roliga sträcker sig vidare till drinkmenyn, som bland annat listar goda viner och drinkar. Att Dubbel Dubbel dessutom har sitt alldeles egna skojiga öl blir lite grädden på moset.

Restaurang Quê

Hemsida

Vietnamesisk finkrog vid Värnhem

En för Malmö unik upplevelse av det vietnamesiska köket finner du på Quê, där välkomponerade avsmakningsmenyer på närproducerade svenska råvaror presenteras efter säsong och tema – och inte sällan med en dos kunskap till. I dryckesväg kan man bland annat njuta av ett vinpaket eller cocktails til.

Quan

Hemsida

Asiatisk hotellkrog

Mitt på Gamla Väster stoltserar Elite Hotel Adlon med en asiatisk krog som blandar något av det bästa från det koreanska, det japanska och det kinesiska köket. Resultatet blir mat som passar lika bra till ett mellanrättskalas som till ett glas i den välutrustade baren.

Namu

Koreanskt-svenskt kalas

Korea möter Sverige på en hörna intill Lilla Torg, där Namu dukar upp till bland annat spännande mellanrätter, vassa cocktailparningar och klassisk koreansk banchan. Till middag kan man plocka ihop ett matkalas efter eget tycke eller låta Namu orkestrera smakresan till Korea.

Kontrast

Hemsida

Från Punjab till Möllan

En enkelsidig meny listar något av det godaste från det nordindiska punjabiska köket på Kontrast. Utöver mustiga currygrytor och nordindisk biryani satsar man här även på några mindre rätter med mycket smak, så som mangosallad och golgappe, friterat ihåligt bröd fyllt med buljong och annat gott.

The South Indian Sweden

Hemsida

Sydindiskt på Södra Förstadsgatan

Bland Malmös många indiska restauranger sticker The South Indian ut som den första med fokus på det chettinadiska köket. Här blir det lätt kalas på dosa, sydindiska pannkakor gjorda på linser och ris och fyllda med allt möjligt gott. Du finner även sydindisk biryani, currygrytor och snacks på menyn.

Saiko

Världsmästarsushi

Det har nu gått många år sedan världsmästaren i sushitillverkning öppnade dörrarna till Saiko vid Sankt Knuts Torg nära Folkets Park. Här har konceptet omstöpts ett antal gånger, men grunden är kvar: Exceptionellt bra sushi samt ett urval av andra japanska rätter tillagade med en stor dos kreativitet.

Lu

Kaotisk kantonesisk street food

Lu beskriver sig som en restaurang med rötterna i kantonesisk, kaotisk street food vilket låter underbart om du frågar oss. Det är trångt och stämningsfullt med en meny bestående av autentiska rätter som Mantaos med grillad anka, kycklingnudelsoppa och handgjorda dumplings.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;