Stockholms största test av semlor, som Thatsup anordnade under tisdagen på Mornington Hotel, bjöd på en tuff och nervkittlande kamp. 30 olika semlor från Storstockholms caféer och bagerier provsmakades och betygsattes av juryn, som nu har utsett vem som kammade hem titeln som Stockholms bästa semla 2019.
Under ett blindtest fick juryn, också kallade smakdomarna, testa sig igenom ett stort utbud av semlor från Storstockholms olika caféer och konditorier. Bedömningen skedde utifrån utseende och smak och poängsattes med en skala 1-5, där 5 var det högsta betyget. Smakdomarna fick sätta poäng på alla semlor och resultatet sammanställdes sedan.
Vinnaren av årets semla 2019 är Bullar & Bröd Stenugnsbageri som överlägset fick det högsta betyget 4,27. Tvåa kom Ritorno, som även i fjol kom på en andra plats, denna gång med poängen 3,86. Tätt bakom kom Viggbyholms stationskafé med betyget 3,52.
Under testet kunde man bland annat höra följande citat om vinnaren Bullar & Bröds semla:
”Jättefin, saftig bulle, supergod, bra massa”, ”en klassisk fin semla, bra grädde!”, ”god grädde, mycket bitar i mandelmassan”, ”ser hembakt ut”, ”mycket god mandelmassa”, ”mums, snygg + god”.
Vinnarsemlan från Bullar & Bröd.
Topp 10
Bullar & Bröd
Ritorno
Viggbyholms stationskafé
Fabrique
Haga Tårtcompani
Pesso Bageri & Café
SoFo Bageri & Konditori
Gunnarsons Specialkonditori
Lillebrors Bageri
Konditorn & Bagarn
Övriga deltagare (utan inbördes ordning)
Artipelag
Magnus Johansson Bageri & Konditori
Nockeby Bageri
Brioche
Bageri Passion
Valhallabageriet
Wienercaféet Anno 1904
Brunkebergs Bageri & Bistro
Thelins Konditori
K-märkt
Skeppsbro Bageri
SALTÅKVARN
Lidingö Bröd & Pâtisserie
Art Bakery
Grillska Huset
Bröd & Salt
Vivels
Brunkebergs Bageri
Gateau
7-ELEVEN