Booch PLEASE-grundaren Lina Segelsbo guidar till sina bästa Stockholmstips

Hon har driftat nattklubbar och drivit eget eventbolag, nu brygger hon kombucha på heltid. Vi träffar Lina, grundaren av Booch PLEASE!

Lina, vem är du?
– Lina Segelsbo, 34 år gammal och driver företaget Booch PLEASE! Jag började tidigt jobba extra inom restaurang, vilket ledde mig in till hotell- och restauranggymnasiet i Uppsala. Precis innan jag skulle ta studenten fick jag jobb på Le Rouge, och helt plötsligt hade jag en fot inne i restaurang- och krogsvängen i Stockholm.

Spännande! Vad hände sen? 
– Vad hände inte sen – driftansvarig på Sturecompagniet, renoverade och piffade upp legendariska nattklubbar såsom Ambassadör, Labbet, Spy bar och White Room. Projekten blev bara större och större och där stod jag plötsligt och slet ut gamla Niklas för att bygga Asian Post Office. Några år senare startade jag Sthlm Dolls – ett eventbolag med fokus på underhållning såsom dansare, burlesque, cirkus och eldslukare. Corona satte Sthlm Dolls på paus, i och med detta fick jag tillfälle att starta Booch PLEASE, i maj 2020.

Hur skapades idén till Booch PLEASE?
– Det var min pojkvän Carlos som tyckte att fermentering och kombucha var något som skulle passa mig. Allt startade med en startväska från grannen. Jag började experimentera och producerade massa kombucha som jag gav bort till vänner och bekanta.

Vem är Booch PLEASE för? 
– För alla som gillar mat och dryck! För dig som letar efter ett intressant alkoholfritt alternativ, eller varför inte byta ut det traditionella bubbelvattnet. En intressant och faktiskt nyttig måltidsdryck, funkar också utmärkt som drinkmixer! Jag vill att kombucha ska vara en naturlig del av allas kylskåp, komma ifrån stämpeln att vara en udda, hippie-hälsodryck.

Vad kan vi förvänta oss att se från Booch PLEASE i framtiden?
– Vi kommer släppa några nya drickbara produkter, inte bara nya smaker utan faktiskt helt nya produkter. Stay tuned! Vad sägs om Beerbocha?

Var hittar vi Booch PLEASE? 
– Utvalda Ica-butiker, Raamen, My vagina, TAK och på Hornstulls marknad hela sommaren! 
Snart kanske det finns en egen Booch Please-butik, vem vet...

Linas Stockholmsguide!

Dina favoritrestauranger? 
Surfers, älskade Surfers! Servicen, lokalen, miljön den unika maten som du inte får någon annanstans i stan. Här kan vi snacka hantverk och kärlek. Gå hit på dejt, familjemiddag, tjejkväll eller varför inte bara en drink i baren – Surfers är för alla!
Restaurang Hantverket – miljön är helt fantastisk och servicen likaså, och maten är gjord till perfektion. Dödar för deras hasselbackspotatis.

Coctails, var dricker du dem? 
En drink på Gemma går alltid hem.

Någon uppstickare? 
Tengu redan hajpat, men jävlar vad bra. Mums.

Något ställe du vill nämna, bara föra att? 
Länge sen jag var på nu, men Mathias Dahlgren Rutabaga ska få en push för att göra riktigt kul och bra vegomat. Måste gå ditt snart igen. Ett ställe som jag är nyfiken på är Dirty Taco. Riktigt najs att de jobbar med närproducerat kött och grejer.

Följ Booch PLEASE här!