Vitvinskokta musslor är en favorit bland många stockholmare och en självklarhet på brasseriemenyer runt om i Europa. Oavsett om du föredrar "moules marinières" med baguette, eller "moules frites" med pommes frites och aioli, är det lätt att låta sig frestas av riktgt goda musslor. Från franska små krypin till belgiska ölbarer och välfyllda saluhallar – här hittar du Stockholms bästa musslor.
Här hittar du Stockholms bästa moules
-
Stockholms bästa moules
-
1Kung Carl Mat & Bar Fransk flärd
-
2Akkurat Poppis sedan 90-talet
-
3Glenn Miller Café Musslor och musik
-
4B.A.R. Från akvariet och ismontern
-
5Wasahof Inspiration från bistrokulturen
-
6Musslan Moules frites som specialitet
-
7Brasserie Balzac Blåmusslor från Bohuslän
-
8Duvel Café Klassiker mitt i stan
-
9Pressklubben Moules och belgisk öl
-
10Lisa Elmqvist Musslor i saluhallen
-
11Belgobaren Belgiskt tema
-
Scrolla till
Stockholms bästa moules
Fransk flärd
Hotel Kung Carls bistro har starka influenser från det glada franska 1800-talet, där musslor förstås har sin givna roll. Kombinationen mellan brokiga blommönster, mjuk sammet och lyxiga material skapar en romantisk och ombonad miljö att avnjuta musslorna i.
-
Birger Jarlsgatan 21, City/Östermalm/Norrmalm
-
Hemsida
•
Kung Carl Mat & Bar
08-463 50 80 - Läs mer på Thatsup
Poppis sedan 90-talet
Ett stenkast från Slussen ligger Akkurat, som sedan 90-talet har varit populärt för sitt digra öl- och whiskyutbud – och för sina musslor. Menyn innehåller allt från klassiska varianter till varianter med asiatiska och latinamerikanska smaker.
-
Hornsgatan 18, Södermalm
-
Hemsida
•
Akkurat Bar & Restaurang
08-644 00 15 - Läs mer på Thatsup
Musslor och musik
Missa inte musslorna på Glenn Miller Café, som är stans kanske mest ikoniska jazzklubb. Här spelas livejazz flera gånger i veckan sedan många år tillbaka. På scenen har såväl nyetablerade musiker som internationella stjärnskott underhållit jazzkatterna i publiken. Menyn består av franska rätter, bland annat ångade blåmusslor i flera varianter.
-
Brunnsgatan 21 A, City/Norrmalm
-
Hemsida
•
Glenn Miller Café
08-10 03 22 - Läs mer på Thatsup
Från akvariet och ismontern
På Blasieholmen kan du äta moules frites på B.A.R., som drivs av folket från Lux Stockholm. Här suddas gränsen mellan kök och restaurang ut genom att man själv får välja bland skaldjur och andra råvaror i akvariet och ismontern.
-
Blasieholmsgatan 4A, City/Norrmalm
-
Hemsida
•
B.A.R.
08-611 53 35 - Läs mer på Thatsup
Inspiration från bistrokulturen
Intill Vasaparken hittar du Wasahof, en klassisk restaurang med inspiration från bistrokulturen. Här kan du bland annat umgås kring ekologiska musslor från västkusten, serverade med pommes frites och aioli. Du hittar bland annat moules marinières på menyn. Köket delas med Musslan.
-
Dalagatan 46, Vasastan
-
Hemsida
•
Wasahof
08-32 34 40 - Läs mer på Thatsup
Moules frites som specialitet
Sedan 1996 har Musslan etablerat sig som en bar och skaldjursrestaurang att räkna med. Här serveras ekologiska musslor från den svenska västkusten tillsammans med pommes frites och aioli. Utöver klassikerna marinières och à la crème hittar man moules med lime, citrongräs, chili och koriander. Musslorna serveras även på syskonkrogen Wasahof precis intill.
-
Dalagatan 46, Vasastan
-
Hemsida
•
Musslan
08-34 64 10 - Läs mer på Thatsup
Blåmusslor från Bohuslän
Brasserie Balzac på Odengatan serverar franska smaker i en miljö som för tankarna till stimmiga storkrogar i Paris och New York. Här kan du mätta magen med lite blåmusslor från Bohuslän till lunch, middag eller brunch. Musslorna serveras med pommes frites och aioli på klassiskt vis.
-
Odengatan 26, Vasastan
-
Hemsida
•
Brasserie Balzac
08-120 543 38 - Läs mer på Thatsup
Klassiker mitt i stan
I anrika lokaler mitt stan hittar du Duvel Café, en klassisk krog som inte minst frekventeras av många teaterbesökare. Musslorna är ett givet inslag på menyn och går att få som förrätt eller varmrätt. Beställer man ett kilo så ingår pommes frites och majonnäs.
-
Vasagatan 50, City/Norrmalm
-
Hemsida
•
Duvel Café
08-23 48 20 - Läs mer på Thatsup
Moules och belgisk öl
Duvel Cafés systerkrog Pressklubben är känd både för sina musslor och för sin belgiska tappöl. Musslorna har en egen liten sektion på menyn, som är densamma som på Duvel Café, och kan antingen beställas in som förrätt eller som huvudrätt. I den senare ingår pommes frites och majonnäs.
-
Vasagatan 50, City/Norrmalm
-
Hemsida
•
Pressklubben
08-23 48 20 - Läs mer på Thatsup
Musslor i saluhallen
Lisa Elmqvist är en riktig fisk- och skaldjursklassiker i Östermalmshallen. Här kan du både handla med dig från diskarna och slå dig ner i restaurangen för att äta eller ta ett glas mitt i vimlet. På menyn hittar du bland annat moules marinières med majonnäs och pommes frites.
-
Nybrogatan 31 (Östermalmshallen), Östermalm
-
Hemsida
•
Lisa Elmqvist
08-553 404 00 - Läs mer på Thatsup
Belgiskt tema
På Belgobaren är det belgiskt tema som gäller i både interiör och mat- och dryckesutbud. Temat till trots är det svenska, ekologiska musslor från västkusten som serveras, men smakerna och rätternas komposition hämtas från den flamländska regionen. Provençale, Trappist, Pepparrot, Morney... Här smaksätts musslorna på en mängd olika sätt, men gemensamt för dem är att de kokas med vitt vin, selleri, gul lök, vitlök, purjolök, morötter och timjan och serveras med pommes frites.
-
Bryggargatan 12, City/Norrmalm
-
Hemsida
•
Belgobaren
08-24 66 40 - Läs mer på Thatsup
- Stockholm
- Guider
- Restaurang
- Här hittar du Stockholms bästa moules