Adam/Albin ligger i prisklassen Hög ($$$$).
Adam/Albin
En kulinarisk resa genom nordens smaker och elegans
Skandinaviska smaker och förstklassiga råvaror står i centrum för denna foodiefavorit, som 2022 fick en stjärna i Guide Michelin. Adam/Albin, med den berömda kockduon Adam och Albin i spetsen, är en av Stockholms mest omtalade och hajpade restauranger.
Ända sedan Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnade matstudio har de gjort succé med varje matkoncept. Inte minst gäller det Adam/Albin, som slog upp dörrarna 2016 och fick sig en uppdatering 2021. I den sobra matsalen på Rådmansgatan 16 serveras en elegant avsmakningsmeny som tar avstamp i det nordiska köket och tillagas med finaste råvaror i säsong. Här erbjuder man en gastronomisk middagsupplevelse med personlig service. Vid varje bord finns ett litet podium där maten presenteras utförligt i flera akter.
I centrum för middagsupplevelsen står såväl smakerna som råvarorna. På Adam/Albin har man omdefinierat den exklusiva måltiden och även gjort den hållbar. Avsmakningsmenyn varierar ständigt och bjuder på lyxiga råvaror och oväntade smaker som har fått både krogbesökare och kritiker på fall, och i vinkällaren representeras både klassiska och lite mer obskyra regioner. Vill man komma extra nära kockarna och se maten tillagas i det öppna köket, kan man äta middag kring restaurangens chef's table. Det finns även en privat matsal vägg i vägg med Adam/Albin som kan bokas för upp till 18 personer.
Kontaktinformation
-
Öppettider
- Idag Stängt
- Imorgon 18:00 - 01:00
- Öppettiderna kan avvika över jul och nyår.
-
- Måndag
- Tisdag
- Onsdag
- Torsdag
- Fredag
- Lördag
- Redigera öppettider
-
Visa telefonnummer
-
Visa e-mail
Kategorier
Besökarnas bilder från Adam/Albin
Bilder
Omdömen
Av | Snittbetyg | Antal |
Thatsup
|
4,7
|
40 |
Google
|
4,8
|
538 |
Yelp
|
4,0
|
30 |
Recensioner av Adam/Albin
Äntligen har A&A öppet som en vanlig restaurang varje kväll. Renoveringen de har gjort senaste månaderna har verkligen gett resultat, och det är inga små förändringar direkt, jag kände knappt igen mig. Miljön är helt sjukt snygg nu må...
För andra gången gästar vi Adam/Albin och äter deras 5-rätters meny där man har 2 val för varje servering. Såååå gott och såååå trevligt. Det är små portioner men man går inte hem hungrig och utö...
Ojojoj så bra!! Firade en vän med riktigt bra mat🌟 Satt vid ett runt bord så vi hade uppsikt över hela restaurangen och vilken inredning och atmosfär 😍 Vi åt 16 olika ”rätter” tror jag vi räknade det till. Njöt av varenda en, mums!! Stort...
Besöket på Adam/Albin var helt magiskt! Man har lyckats med mat i världsklass i en miljö som är riktigt ”skandinaviskt” utan att bli stelt.
Värt varenda krona och går inte att beskriva med ord. Bara gå dit!
Så tycker pressen
SvD Krogguiden
· 6 av 6 · 2016-10-14“Allt stämmer på Adam/Albin – ljudnivån, vinlistan (vi är nära att tycka att det är alldeles lagom med en tusenlapp för en flaska Meursault efter ett inledande glas champagne), personalen, miljön, musiken – ja, den alltigenom behagliga stämningen.”
DN Krogkommissionen
· 5 av 5 · 2016-09-22“Krögarna på Adam/Albin lyckas med konststycket att kombinera fine dining med kvarterskrogsmys.”
Nöjesguiden
· 5 av 6 · 2016-08-08“I övrigt är det svårt att se hur Adam/Albin inte skulle få sin första stjärna inom en relativt snar framtid.”
Metro
· 4 av 5 · 2016-06-10“Det som verkligen blåser min hjärna är dock sparrisrätten: grillad sparris med bakat ägg, tryffelkräm på en bädd av syrat, rundkornigt ris.”