Italienskan

2,5
6 betyg
$$-$$$
Italiensk restaurang
Hemsida
Instagram
Italienskan
2,5
6 betyg
Hemsida
Instagram
Italienskan i en mening: Avslappnad italiensk krog med bar och stor uteservering.

På Sergelterrassens tak mitt på Hötorget tronar Italienskan, Bockholmengruppens italienska krog med den somriga takterrassen La Terrazza. Här bjuder man på en bit av italiensk storstad och italienskt strandliv för alla som längtar till sydliga breddgrader.

Italienskan har samlat inspiration från hela Italien och dess olika regioner, från Aosta i norr till Sicilien i söder. Här ska man få uppleva kärleken till maten, ätandet, drickandet, umgänget, atmosfären och det familjära, oavsett om det gäller en stimmig familjemiddag eller en uppklädd affärslunch. Lokalen, som är belägen högst upp på taket med utsikt över Hötorget, går i modern italiensk stil och här finns även en bar där man serverar sina egna tolkningar av klassiska cocktails.

I anslutning till matsalen finns även La Terrazza, en stor takterrass som ska inge en känsla av en ombonad strandrestaurang längs den italienska kusten. Här kan man slå sig ner vid ett bord eller i en soffa och beställa in något från grillen eller pizzaugnen i uteköket medan man insuper den sydländska atmosfären.

I huset hittar man även systerkrogen Hötorget Kvarterskrog & Bar.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Italienskan Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Italienskan

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 maj 2023

Hjälp!
På riktigt hjälp.
Vi var ett sällskap som bokat bord till 20.00 en torsdag i maj, vi fick sätta oss 20.20, brödet kom trettio minuter senare. De lovade glutenfritt bröd men det kom aldrig trots påminnelser från sällskapet. Visa hela »

6 mars 2022

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Denna plats är definitivt ett säkert alternativ till lunch med en daglig special för 135 kr. Nuförtiden är det en ganska bra affär. Men om du går för à la carte betalar du enkelt mer än 200 kr för pasta, vilket inte är ett fynd (men ok). Visa hela »

10 juni 2022 · Uppdaterad

Supertrevligt ställe! Grym service 😊 Trevliga, men inte för på.
Började m en spritz med limoncello. God, rätt stark! Åt en spagetti m Argentinska räkor och chili. Fräscht, gott. Mitt sällskap åt en stooor lasagne m en grönsallad. Avsluta... Visa hela »

3 sep. 2023

Vi åt lunch o var jättenöjda med våra pastarätter! Jättebra service!

8 maj 2023
11 okt. 2022