Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Italienskan

3,0
3 betyg
Redigera Italienskan

På Sergelterrassens tak mitt på Hötorget tronar Italienskan, Bockholmengruppens italienska krog med den somriga takterrassen La Terrazza. Här bjuder man på en bit av italiensk storstad och italienskt strandliv för alla som längtar till sydliga breddgrader.

Italienskan har samlat inspiration från hela Italien och dess olika regioner, från Aosta i norr till Sicilien i söder. Här ska man få uppleva kärleken till maten, ätandet, drickandet, umgänget, atmosfären och det familjära, oavsett om det gäller en stimmig familjemiddag eller en uppklädd affärslunch. Allt från Barolo till Chianti och från spaghetti till osso bucco går hem hos restaurangen, som har öppet från lunch till middag hela veckan. Lokalen, som tronar högst upp på taket med utsikt över Hötorget, går i modern italiensk stil och här finns även en bar där man serverar sina egna tolkningar av klassiska cocktails.

I anslutning till matsalen tronar även La Terrazza, en stor takterrass som ska inge en känsla av en ombonad strandrestaurang längs den italienska kusten. Här kan man slå sig ner vid ett bord eller i en soffa och beställa in något från grillen eller pizzaugnen i uteköket medan man insuper den sydländska atmosfären. Menyn består av allt från antipasti till pastarätter och dolci.

I huset hittar man även systerkrogen Hötorget Kvarterskrog & Bar.

Se även Bockholmen Hav & Restaurang, Nybrogatan 38, Paraden Kvarterskrog & Barservering, Hötorget Kvarterskrog & Bar, Spanjorskan, Hornsgatan Kvarterskrog & Barservering, Österlånggatan 17, Meatballs for the People

Användarbilder på Italienskan Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
10 jun 2022 · Uppdaterad

Supertrevligt ställe! Grym service 😊 Trevliga, men inte för på.
Började m en spritz med limoncello. God, rätt stark! Åt en spagetti m Argentinska räkor och chili. Fräscht, gott. Mitt sällskap åt en stooor lasagne m en grönsallad. Avsluta... Visa hela »

6 mar 2022

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Denna plats är definitivt ett säkert alternativ till lunch med en daglig special för 135 kr. Nuförtiden är det en ganska bra affär. Men om du går för à la carte betalar du enkelt mer än 200 kr för pasta, vilket inte är ett fynd (men ok). Visa hela »

11 okt 2022