Italienskan

2,6
8 betyg
$$-$$$
Italiensk restaurang
Italienskan
2,6
8 betyg
Italienskan i en mening: Avslappnad italiensk krog med bar och stor uteservering.

På Sergelterrassens tak mitt på Hötorget tronar Italienskan, Bockholmengruppens italienska krog med den somriga takterrassen La Terrazza. Här bjuder man på en bit av italiensk storstad och italienskt strandliv för alla som längtar till sydliga breddgrader.

Italienskan har samlat inspiration från hela Italien och dess olika regioner, från Aosta i norr till Sicilien i söder. Här ska man få uppleva kärleken till maten, ätandet, drickandet, umgänget, atmosfären och det familjära, oavsett om det gäller en stimmig familjemiddag eller en uppklädd affärslunch. Lokalen, som är belägen högst upp på taket med utsikt över Hötorget, går i modern italiensk stil och här finns även en bar där man serverar sina egna tolkningar av klassiska cocktails.

I anslutning till matsalen finns även La Terrazza, en stor takterrass som ska inge en känsla av en ombonad strandrestaurang längs den italienska kusten. Här kan man slå sig ner vid ett bord eller i en soffa och beställa in något från grillen eller pizzaugnen i uteköket medan man insuper den sydländska atmosfären.

I huset hittar man även systerkrogen Hötorget Kvarterskrog & Bar.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,6
8
Google-logo
Google
3,8
232

Recensioner av Italienskan

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

I came to Italienskan with a big group in winter, so the terrace wasn’t of much use, but the interior is nice - it can get a bit crowded, but that just adds to the lively vibe. We had the Christmas dinner menu with loads of different dishes for sharing - some hit, some miss, but overall I enjo...

Hjälp!
På riktigt hjälp.
Vi var ett sällskap som bokat bord till 20.00 en torsdag i maj, vi fick sätta oss 20.20, brödet kom trettio minuter senare. De lovade glutenfritt bröd men det kom aldrig trots påminnelser från sällskapet.

Vi åt lunch o var jättenöjda med våra pastarätter! Jättebra service!

Texten har översatts automatiskt.

Denna plats är definitivt ett säkert alternativ till lunch med en daglig special för 135 kr. Nuförtiden är det en ganska bra affär. Men om du går för à la carte betalar du enkelt mer än 200 kr för pasta, vilket inte är ett fynd (men ok).

·

Supertrevligt ställe! Grym service 😊 Trevliga, men inte för på.
Började m en spritz med limoncello. God, rätt stark! Åt en spagetti m Argentinska räkor och chili. Fräscht, gott. Mitt sällskap åt en stooor lasagne m en grönsallad. Avsluta...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,6
8
Google-logo
Google
3,8
232

Representerar du Italienskan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Italienskan?

Vi har klassificerat Italienskan som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Italienskan?

På Italienskan serveras bland annat:

  • Italienskt
  • Smårätter

Vad kostar det att äta på Italienskan?

Italienskan ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$)/Mellanklass ($$$).

Har Italienskan uteservering?

Ja, Italienskan har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Serverar Italienskan lunch?

Ja, Italienskan har lunchserveringar.

Var ligger Italienskan?

Italienskan ligger på Hötorget 2–4, 111 57, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 100m).