Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Milles

2,4 • 13 recensioner
Milles

Michelle van der Milles, även känt som Milles eller Milles Bakficka, är Pelle Lydmars lyxkantade "experimentlåda" på Stockholms tjusigaste adress. Här samsas innovativa influenser från hela världen med hög mysfaktor och väggar knökfulla av modern samtidskonst.

Efter succén med Lydmar slog Pelle Lydmar upp Milles på Strandvägen i april 2013 - en intim liten krog med ungefär 50 platser och väggar tapetserade med konst av Jesper Waldersten. Trots den lyxiga adressen handlar atmosfären snarare om det opretentiösa och mysiga; levande ljus i utsirade ljusstakar samsas med blommigt porslin, mönstrat golv, läder, trä och marmor. Hit kommer en strid ström gäster för såväl lunch- och middagsdejten som för en helgbrunch, en drink i baren eller en kopp kaffe på sommarens uteservering.

Menyn kantas av lyxiga och experimentella husmanrätter med internationella smaker. Till middag kan du hitta såväl flankstek med brynt soyasmör och koriander som burgare på högrev och klassiska desserter. Dagens lunch består av klassiker såsom köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka. Många av rätterna återkommer även i brunchen som serveras på lördagar och söndagar. Kombinera en Bloody Mary med allt från Ägg Benedict till koreansk råbiff, sashimisallad, burgare och fattiga riddare.

Milles har sedan starten lockat stadig publik, och att boka bord i förväg kan vara en god idé för den som är sugen på att testa maten. Vill man avsluta veckan med brunch serveras den mellan 11.30 och 17 hela helgen.

Se även Strandvägen 1

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

En av de bästa lägena på Strandvägen, fin uteservering, älskar det gamla porslinet, cool konst, bra service och så har de förmodligen Stockholms godaste råbiff!!

Väldigt god mat men tvivelaktig service. Kommer undan med en fyra då jag sällan låter mig påverkas av en medioker personal.

Kanske Femte gången jag var på Milles. hovmästaren/servertrisen/chefen var under all kritik. Otrevlig attityd, snofsig och väldigt arrogant. Sista gången jag besöker Milles.

Otroligt otrevlig personal! Gå inte hit. Förstörde hela upplevelsen.

Åt en lördagsmiddag på Milles förra veckan där vi möttes av trevlig personal i en varm och stilfull liten lokal. Till förrätt beställdes en tonfisktartar och till huvudrätt torsk.

Förrätten var tyvärr en bättre ide i te... Visa hela »

Det sämsta jag varit med om. Fruktansvärt otrevlig personal. Kommer ALDRIG mer gå till Milles. Under all kritik.

Okej mat, men den urusla icke-servicen från hovmästarinnan/chefen drog ner hela känslan. Hon har ju ingen aning om hur hon drar ner upplevelsen. Övrig servis var bra men hon pajade allt. Kommer inte gå tillbaka och inte heller rekommendera.

Fruktansvärt dålig service. Under all kritik. Ägaren till restaurangen har en riktigt kass attityd och behandlar vissa av hennes gäster som skit. maten är god, där ska jag vara ärlig. men servicen riktigt jävla kasss.

Tredje gången jag testade Milles nu och återigen blev jag besviken. Servicen är nog den värsta jag upplevt, hemma och utomlands. De två äldre damerna som verkar driva stället kunde inte ha mer attityd. Flera bord runt omkring oss som kände precis samma sak. Visa hela »

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Jag har aldrig i mitt liv blivit mer chockerande behandlad än jag var på Milles. Kvinnan som jag tror är chefen är mest obehagliga och gjorde vad annars hade varit en trevlig inställning en ohyggliga upplevelse. Jag blir aldrig tillbaka och jag ser till min nätverken k... Visa hela »

All eloge til kockarna mycket bra mat snyggt presenterat och vällagatđŸ‘đŸ»

Tyvärr kan jag inte säga detsamma om servitriserna stressade och allmänt arroganta skärpning!!!!!!!