Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Milles

2,5
38 betyg
Redigera Milles

Michelle van der Milles, även känt som Milles eller Milles Bakficka, är Pelle Lydmars lyxkantade "experimentlåda" på Stockholms tjusigaste adress. Här samsas innovativa influenser från hela världen med hög mysfaktor och väggar knökfulla av modern samtidskonst.

Efter succén med Lydmar slog Pelle Lydmar upp Milles på Strandvägen i april 2013 - en intim liten krog med ungefär 50 platser och väggar tapetserade med konst av Jesper Waldersten. Trots den lyxiga adressen handlar atmosfären snarare om det opretentiösa och mysiga; levande ljus i utsirade ljusstakar samsas med blommigt porslin, mönstrat golv, läder, trä och marmor. Hit kommer en strid ström gäster för såväl lunch- och middagsdejten som för en helgbrunch, en drink i baren eller en kopp kaffe på sommarens uteservering.

Menyn kantas av lyxiga och experimentella husmanrätter med internationella smaker. Till middag kan du hitta såväl flankstek med brynt soyasmör och koriander som burgare på högrev och klassiska desserter. Dagens lunch består av klassiker såsom köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka. Många av rätterna återkommer även i brunchen som serveras på lördagar och söndagar. Kombinera en Bloody Mary med allt från Ägg Benedict till koreansk råbiff, sashimisallad, burgare och fattiga riddare.

Milles har sedan starten lockat stadig publik, och att boka bord i förväg kan vara en god idé för den som är sugen på att testa maten. Vill man avsluta veckan med brunch serveras den mellan 11.30 och 17 hela helgen.

Se även Strandvägen 1

 

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
21 maj 2022

Trevligt ställe med utsikt över vattnet, perfekt för en aw eller lunch i solen på sommaren.
Var här på aw och servisen var bra, dom var trevliga, och bubblet va gott.

Även varit här på middag, trevlig personal då också. Vi de... Visa hela »

25 feb 2019

Taskig service, bra mat. Instagramvänligt om man bryr sig om sådant.

18 okt 2018 · Uppdaterad

Milles har en intimare atmosfär och mindre lokal om man jämför med storasystern Strandvägen 1. Dov belysning, väggarna är prydda med konst och borden är uppdukade med underbar porslin och detaljer. Älskar inredningen
Har Stockholms godaste asiatiska rå... Visa hela »

3 jul 2017

En av de bästa lägena på Strandvägen, fin uteservering, älskar det gamla porslinet, cool konst, bra service och så har de förmodligen Stockholms godaste råbiff!!

30 jan 2016

Är det jag som är så trött på långsam service och inte längre accepterar det oavsett hur gott det är eller har jag bara otur varje gång på Milles?

Nej, det är inte okej att få vänta länge på att få bestä... Visa hela »

11 jul 2022

Ta Kalvschnizel med asiatisksallad! Enkel, supergod och jag blir aldrig missnöjd! Goda drinkar också med roliga twists đŸ‘ŒđŸŒ Generellt en klassisk meny med flera goda rätter och ett säkert val för bra service och trevlig atmosfär.

16 sep 2021

En riktigt bra lunchkrog, speciellt i jobbsammanhang som gjort ett rejält uppsving på senare dar (med tanke på personalskift kanske). Meny och atmosfär i enlighet med min smak.

21 okt 2016

Kanske Femte gången jag var på Milles. hovmästaren/servertrisen/chefen var under all kritik. Otrevlig attityd, snofsig och väldigt arrogant. Sista gången jag besöker Milles.

13 aug 2019

Kan inte låta bli att hatälska Milles. Erkänt för trist bemötande och dålig service, men förutom det så gör dom så mycket rätt. Enkel meny som passar alla och supergod mat + massa goda viner. Ett besök här passar för en mysmid... Visa hela »

4 mar 2019

Besökt flertal gånger för brunch. För hög ljudnivå, dålig service men koreanska råbiffen är värt ett besök! Sitt helst ute för att slippa ljudnivån. Övriga rätter som testats är inte mer än ok.

14 dec 2017

Väldigt god mat men tvivelaktig service. Kommer undan med en fyra då jag sällan låter mig påverkas av en medioker personal.

10 jul 2018 · Uppdaterad

Åt en supergod sallad och min kompis dagens lunch vilket var lax med tillbehör - både var positiva men inget som stod ut. Perfekt läge!

13 jun 2017

Otroligt otrevlig personal! Gå inte hit. Förstörde hela upplevelsen.

10 feb 2015

Åt en lördagsmiddag på Milles förra veckan där vi möttes av trevlig personal i en varm och stilfull liten lokal. Till förrätt beställdes en tonfisktartar och till huvudrätt torsk.
Förrätten var tyvärr en bättre ide i teorin... Visa hela »

8 aug 2022

Gå inte hit! Extremt dålig service och otrevlig personal. Nog den sämsta middagsupplevelsen någonsin.

28 dec 2014 · Uppdaterad

Milles är mitt nya favoritställe! Provade stället för lunch för ett par veckor sedan och hade inga förväntningar alls. Direkt när jag klev fick man en sådan bra feeling att man kände sig som hemma. Snyggt inrett med cool konst och mysig belysning, m... Visa hela »

Listad i: Helglunch
29 jun 2017

Det sämsta jag varit med om. Fruktansvärt otrevlig personal. Kommer ALDRIG mer gå till Milles. Under all kritik.

24 dec 2014

Gick till Milles för en söndagslunch för första gången för några veckor sedan. Det var så bra att jag var tillbaka söndagen därpå igen. Min recension grundar sig alltså på brunchen endast. Har testat någon form av laxmacka,... Visa hela »

Listad i: Helglunch
23 feb 2018

Snyggt, gott och trevlig miljö! Återkommande halvbra service här som verkligen skulle behöva sig ett lyft dock!

4 jul 2019 · Uppdaterad

Var här på lunchmöte och det var trevligt och gott. Jag åt omelett med spenat och rökt lax, lagom stor portion för lunch. Tyckte det var lite seg service men i övrigt mysigt.
Uppd. 190829 Åt kyckling till lunchen och det var supergott!

Sida 1 av 2

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.