Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Milles

2,4 • 23 recensioner
Milles

Michelle van der Milles, även känt som Milles eller Milles Bakficka, är Pelle Lydmars lyxkantade "experimentlåda" på Stockholms tjusigaste adress. Här samsas innovativa influenser från hela världen med hög mysfaktor och väggar knökfulla av modern samtidskonst.

Efter succén med Lydmar slog Pelle Lydmar upp Milles på Strandvägen i april 2013 - en intim liten krog med ungefär 50 platser och väggar tapetserade med konst av Jesper Waldersten. Trots den lyxiga adressen handlar atmosfären snarare om det opretentiösa och mysiga; levande ljus i utsirade ljusstakar samsas med blommigt porslin, mönstrat golv, läder, trä och marmor. Hit kommer en strid ström gäster för såväl lunch- och middagsdejten som för en helgbrunch, en drink i baren eller en kopp kaffe på sommarens uteservering.

Menyn kantas av lyxiga och experimentella husmanrätter med internationella smaker. Till middag kan du hitta såväl flankstek med brynt soyasmör och koriander som burgare på högrev och klassiska desserter. Dagens lunch består av klassiker såsom köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka. Många av rätterna återkommer även i brunchen som serveras på lördagar och söndagar. Kombinera en Bloody Mary med allt från Ägg Benedict till koreansk råbiff, sashimisallad, burgare och fattiga riddare.

Milles har sedan starten lockat stadig publik, och att boka bord i förväg kan vara en god idé för den som är sugen på att testa maten. Vill man avsluta veckan med brunch serveras den mellan 11.30 och 17 hela helgen.

Se även Strandvägen 1

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
18 okt 2018 · Uppdaterad

Milles har en intimare atmosfär och mindre lokal om man jämför med storasystern Strandvägen 1. Dov belysning, väggarna är prydda med konst och borden är uppdukade med underbar porslin och detaljer. Älskar inredningen

Har Stockholms godaste asiatiska r... Visa hela »

25 feb 2019

Taskig service, bra mat. Instagramvänligt om man bryr sig om sådant.

3 jul 2017

En av de bästa lägena på Strandvägen, fin uteservering, älskar det gamla porslinet, cool konst, bra service och så har de förmodligen Stockholms godaste råbiff!!

21 okt 2016

Kanske Femte gången jag var på Milles. hovmästaren/servertrisen/chefen var under all kritik. Otrevlig attityd, snofsig och väldigt arrogant. Sista gången jag besöker Milles.

4 mar 2019

Besökt flertal gånger för brunch. För hög ljudnivå, dålig service men koreanska råbiffen är värt ett besök! Sitt helst ute för att slippa ljudnivån. Övriga rätter som testats är inte mer än ok.

30 jan 2016

Är det jag som är så trött på långsam service och inte längre accepterar det oavsett hur gott det är eller har jag bara otur varje gång på Milles?

Nej, det är inte okej att få vänta länge på att få bestä... Visa hela »

23 feb 2018

Snyggt, gott och trevlig miljö! Återkommande halvbra service här som verkligen skulle behöva sig ett lyft dock!

13 jun 2017

Otroligt otrevlig personal! Gå inte hit. Förstörde hela upplevelsen.

10 jul 2018 · Uppdaterad

Åt en supergod sallad och min kompis dagens lunch vilket var lax med tillbehör - både var positiva men inget som stod ut. Perfekt läge!

10 apr 2019

Milles är snyggt och härligt och stökigt med massa folk på liten yta. Helt ok mat men har vid flertalet tillfällen upplevt att personalen inte älskat att man var där. Man behöver inte älska det men önskvärt att de i så fall kunde lå... Visa hela »

14 dec 2017

Väldigt god mat men tvivelaktig service. Kommer undan med en fyra då jag sällan låter mig påverkas av en medioker personal.

29 jun 2017

Det sämsta jag varit med om. Fruktansvärt otrevlig personal. Kommer ALDRIG mer gå till Milles. Under all kritik.

10 feb 2015

Åt en lördagsmiddag på Milles förra veckan där vi möttes av trevlig personal i en varm och stilfull liten lokal. Till förrätt beställdes en tonfisktartar och till huvudrätt torsk.

Förrätten var tyvärr en bättre ide i te... Visa hela »

9 jun 2018

Har varit på Milles flera gånger och går dit pga maten, läget och atmosfären. Barpersonalen och den yngre serveringspersonalen är alltid supertrevliga och professionella men de två äldre tanterna (XXX och hennes syster) borde inte vistas i lokalen om så... Visa hela »

17 jun 2017

Tredje gången jag testade Milles nu och återigen blev jag besviken. Servicen är nog den värsta jag upplevt, hemma och utomlands. De två äldre damerna som verkar driva stället kunde inte ha mer attityd. Flera bord runt omkring oss som kände precis samma sak. Visa hela »

20 sep 2017

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Jag har aldrig i mitt liv blivit mer chockerande behandlad än jag var på Milles. Kvinnan som jag tror är chefen är mest obehagliga och gjorde vad annars hade varit en trevlig inställning en ohyggliga upplevelse. Jag blir aldrig tillbaka och jag ser till min nätverken k... Visa hela »

28 nov 2018

Vill du ha personal som är sjukt otrevlig minst varannan gång (dvs har en störning), ja då ska du gå hit. Maten är ofta god men inget utmärkande.

28 dec 2014 · Uppdaterad

Milles är mitt nya favoritställe! Provade stället för lunch för ett par veckor sedan och hade inga förväntningar alls. Direkt när jag klev fick man en sådan bra feeling att man kände sig som hemma. Snyggt inrett med cool konst och mysig belysning, m... Visa hela »

Listad i: Helglunch
29 jun 2017

Fruktansvärt dålig service. Under all kritik. Ägaren till restaurangen har en riktigt kass attityd och behandlar vissa av hennes gäster som skit. maten är god, där ska jag vara ärlig. men servicen riktigt jävla kasss.

24 dec 2014

Gick till Milles för en söndagslunch för första gången för några veckor sedan. Det var så bra att jag var tillbaka söndagen därpå igen. Min recension grundar sig alltså på brunchen endast. Har testat någon form av laxmacka,... Visa hela »

Listad i: Helglunchfavoriter
Sida 1 av 2