På Restaurang AG serveras bland annat:
- Kött
- Internationellt
- Europeiskt
Restaurang AG är den prisbelönta köttkrogen som huserar en trappa upp i en gammal verkstad på Kungsholmen. I matsalen serveras AG:s omtalade kötträtter och hamburgare, och i den anslutande baren kan man mötas upp över snacks, utvalda rätter och en drink efter jobbet.
Bakom den lite hemliga ingången på Kronobergsgatan döljer sig vitkaklade väggar, råa stengolv, armaturer och specialritade möbler i ljust trä och brunt läder. Inredningen av Jonas Bohlin kombinerar bistrokänsla med AG:s karaktäristiska industrimiljö, och den välfyllda köttkylen i entrén säger en del om restaurangens koncept. Här står hängmörat kvalitetskött i fokus, med bland annat porterhouse och entrecôte på menyn. Men även sydeuropeiska förrätter (vilka kan delas runt bordet) och olika säsongsbetonade varmrätter serveras vid sidan om rediga köttbitar. Här är tanken att man ska kunna umgås över okomplicerad mat lagad på förstklassiga råvaror.
Intill matsalen ligger AG Bar, en avslappnad mötesplats där man kan spendera kvällen eller bara ta något litet före middagen. På menyn hittas ett urval av restaurangens maträtter liksom öl, vin och drinkar. Är man ett fan av AG:s hamburgare så går även denna att beställa in här.
Vill man ha en privat middagsupplevelse så har restaurangen även ett chambre séparée där man får en exklusiv uppvisning av kokkonsten.
Edit juni 2023: Fortfarande en av mina absoluta favoriter. Hit går jag minst en gång per år. Ett underskattat tips är att testa "nötryggen" i baren. Typ 100g kött, för 110 kr, och det är fan inte långt ifrån koben (som jag har för mig kostar 1500 kr per 100g). Om jag ska säga något negativt så kan jag tycka man alltid blir lurad av wagyu-sliderna. Ser otroliga ut på menyn, men blir alltid lite "meh".
Deras chef's table borde alla uppleva minst en gång. Här sitter man inne vid köket, upp till 8 personer. Man får styra musiken själv och stöka på hur mycket man vill i princip. Menyn är en avsmak på runt 6 rätter. Kostar en del, men det är värt det!
Originalrecension 2014: Håller allt som oftast AG som min absoluta favoritkrog i Stockholm. Ibland seglar någon tillfällig stjärna upp i täten (mitt senaste besök på Griffins var helt amazing till exempel), men AG återkommer alltid som favoriten. Här har jag varit snart 10 gånger, och inte en enda gång har jag varit besviken. Inte med EN ENDA rätt. Och då är ändå förväntningarna alltid högt ställda.
Oftast äter jag entrecoten på ben för två personer men på senare tid har jag vidgat vyerna lite. Senast testade jag på den skotska, som jag nästan måste säga var bäst hittills. Har även testat den polska, waguyn, och deras "grand cru". Till förrätt måste ni testa burrattamozzarellan (dela den dock då den är enorm, och ta bacon eller deras grymma carpaccio till)
NIce miljö, bra bar, alltid bemötande i toppklass. Detta är en av världens ballaste krogar.
| Av | Snittbetyg | Antal |
|
Thatsup
|
4,3
|
86 |
|
Google
|
4,5
|
4 206 |
|
Yelp
|
4,1
|
115 |
|
Facebook
|
4,6
|
2 738 |
Edit juni 2023: Fortfarande en av mina absoluta favoriter. Hit går jag minst en gång per år. Ett underskattat tips är att testa "nötryggen" i baren. Typ 100g kött, för 110 kr, och det är fan inte långt ifrån koben (som jag har för...
Trevligt ställe men tyvärr ändå lite besviken. Vi beställde tre olika köttbitar som vi delade på vid bordet, en premium och två "vanliga" samt en del förrätter och tillbehör. Jag tycker inte att det riktigt flög, varken tillbeh...
AG håller verkligen upp till hypen. Tog deras köttmix delat på 5 personer där vi fick ett gäng bitar från olika länder. Hade lite svårt att fota maten då mina vänner högg in innan jag ens fått upp telefonen 😄
Sjukt trevlig och ku...
Mmm, kött kött kött - I bloody love it!
Restaurang AG är en av mina favoriter i Stockholm stad. Här bjuds det alltid på riktigt bra mat och outstanding kött. Vill inte upprepa allt som sagts av tidigare skribenter utan nöjer mig med att säga: G...
“Servicen är hela tiden trevligt tillmötesgående trots att det är fullsatt i lokalen.”
“Läcker entré, läcker lokal, läcker mat. AG är värt en omväg för köttälskaren.”
“Tvåmannafatet serveras, förutom tillbehören, med husets rödvinssky men köttet är så saftigt i sig att det knappast behöver något flytande till. Dock är denna sky så pass oemotståndlig att det vore en dödssynd att inte åtminstone garnera anrättningen med den, och den enda synden vi hänger oss till denna kväll är frosseri. Något som även sällskapet bredvid gör då vi avundsjukt kastar trånande blickar efter deras Jureskogsburgare”
“Streta inte emot - välj köttspåret! Den uppmaningen kommer från Krogkommissionen som blir salig av små grisstjärtar, entrecote och porterhousestek på AG.”
Edit juni 2023: Fortfarande en av mina absoluta favoriter. Hit går jag minst en gång per år. Ett underskattat tips är att testa "nötryggen" i baren. Typ 100g kött, för 110 kr, och det är fan inte långt ifrån koben (som jag har för mig kostar 1500 kr per 100g). Om jag ska säga något negativt så kan jag tycka man alltid blir lurad av wagyu-sliderna. Ser otroliga ut på menyn, men blir alltid lite "meh".
Deras chef's table borde alla uppleva minst en gång. Här sitter man inne vid köket, upp till 8 personer. Man får styra musiken själv och stöka på hur mycket man vill i princip. Menyn är en avsmak på runt 6 rätter. Kostar en del, men det är värt det!
Originalrecension 2014: Håller allt som oftast AG som min absoluta favoritkrog i Stockholm. Ibland seglar någon tillfällig stjärna upp i täten (mitt senaste besök på Griffins var helt amazing till exempel), men AG återkommer alltid som favoriten. Här har jag varit snart 10 gånger, och inte en enda gång har jag varit besviken. Inte med EN ENDA rätt. Och då är ändå förväntningarna alltid högt ställda.
Oftast äter jag entrecoten på ben för två personer men på senare tid har jag vidgat vyerna lite. Senast testade jag på den skotska, som jag nästan måste säga var bäst hittills. Har även testat den polska, waguyn, och deras "grand cru". Till förrätt måste ni testa burrattamozzarellan (dela den dock då den är enorm, och ta bacon eller deras grymma carpaccio till)
NIce miljö, bra bar, alltid bemötande i toppklass. Detta är en av världens ballaste krogar.
| Av | Snittbetyg | Antal |
|
Thatsup
|
4,3
|
86 |
|
Google
|
4,5
|
4 206 |
|
Yelp
|
4,1
|
115 |
|
Facebook
|
4,6
|
2 738 |
Representerar du Restaurang AG?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.
På Restaurang AG serveras bland annat:
Restaurang AG ligger i prisklassen Hög ($$$$)/Mellanklass ($$$).
Vi har klassificerat AG som:
AG ligger i den högsta prisklassen, så som besökare kan förvänta sig att betala mer än på de flesta andra restauranger.
Restaurang AG ligger på Kronobergsgatan 37, 112 33, Kungsholmen. Närmsta tunnelbana är Fridhemsplan (ca 200m).