Vibliotek Vibliotek

Guiden till Malmös bästa tapasrestauranger

Få mattraditioner passar så perfekt till gott vin och skönt sällskap som tapas. Den supersociala spanska plocktraditionen erbjuder inte bara ett ypperligt tillfälle att gå loss och duka upp till ett bord fullt av små godsaker, utan uppmuntrar även till att dela med sig och får till och med den någorlunda mätta på fall - det är ju bara någon tugga! Tillhörande atmosfär ska vara avslappnad och gärna lite livlig för att kunna föra en till sydligare breddgrader, men maten tar numera alla möjliga goda små former. Blir det klassiska tapas, baskiska pintxos eller kanske små tilltugg från alla världens kök? Här lär du hitta rätt. Nedan guidar vi till Malmös bästa tapas, med ett par avstickare till Lund.

Innehållsförteckning
 1. Malmös bästa tapas
  1. Vibliotek – Vin- och tapaskalas vid kanalen
  2. Plockepinn – Jorden runt på 30 tapas
  3. Escama Gastrobar – En uppfriskande bris från San Sebastián
  4. La Roche – Spanskt hela vägen
  5. Restaurang Davidshall – Stort urval
  6. Pintxos – Smått och gott vid Lundagård
  7. Mosaik – Medelhavskryssning i Malmö
  8. Jospers Vin & Grill – En katalansk tapasupplevelse

Malmös bästa tapas

Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek
Vibliotek – Tapasrestauranger
Vibliotek

Vibliotek

Vin- och tapaskalas vid kanalen

På Vibliotek står hyllorna inte helt oväntat fyllda med en hel del smaker, viner och cava från Medelhavet, varav några lär bli svårfunna på annat håll. Matmenyn bjuder på såväl klassiska som moderna tolkningar av favoritplocket, och lokalen med uteservering fylls titt som tätt – särskilt under sommarsäsongen – av sorlet från goda tider med gott sällskap.

Plockepinn

Jorden runt på 30 tapas

Kimchi, rödbetstartar och Brillat Savarin är bara några av de spännande sakerna på Plockepinns otroligt varierade meny bestående av smårätter. Här plockar man och komponerar sin egen middag efter behag, med smaker från hela världen. För att avsluta världsturnén i tapas mätt och belåten rekommenderas en måltid på 5-7 rätter.

Escama Gastrobar

En uppfriskande bris från San Sebastián

Från San Sebastián har gastrobaren Escama hämtat en härlig medelhavskänsla som är som starkast i solen på uteserveringen en skön sommarkväll. Menyn - inpirerad av det baskiska köket - skvallrar om kustlandskap med ett brett utbud av fisk- och skaldjursrätter, men har även en del för köttfantasten. Glöm för all del inte att ta en titt på den spanska vinlistan inför kalaset.

La Roche

Hemsida

Spanskt hela vägen

En god samling spanska viner får sällskap av lika goda spanska tapas på La Roches meny. Klassiska rätter som Gambas al Ajillo och Patatas Bravas är givna, men här försöker man också sätta sin egen prägel på populära rätter som till exempel Serrano enrollado med getost. Råvarorna är i regel spanska och väljs ut efter vad som passar säsongen.

Restaurang Davidshall

Hemsida

Stort urval

Välj och vraka bland många olika tapasrätter i Restaurang Davidshalls fina gamla lokaler runt hörnet från Davidshallstorg. Det stora urvalet bjuder på massor av godsaker, däribland favoriter som ankbröst, lammracks och miniburgare. Rätterna görs huvudsakligen enligt spansk eller italiensk tradition, men inspiration hämtas även från andra delar av Europa.

Pintxos

Hemsida

Smått och gott vid Lundagård

Visst kan man kalasa som i Baskien på supertrendiga Pintxos, men namnet till trots så tar menyn sig an mer än det traditionellt baskiska. Här går man helt in för allt som är smått och gott i matväg, och då finns det även rum för traditionella spanska tapas såväl som skånska och franska smårätter. Allt i en snygg miljö som passar såväl en dejt som härligt barhäng med kompisarna.

Mosaik

Hemsida

Medelhavskryssning i Malmö

Likt en medelhavskryssning i matform sträcker sig Mosaiks meny över stora delar av Europa med ett väldigt generöst utbud av tapasrätter. Ungefär 50 klassiska medelhavsrätter som bruschetta, pimientos de padron, gyros-taco och moules finns att välja bland. Kunnig och trevlig personal som står till tjänst om man är lite vilse hör lyckligtvis till.

Jospers Vin & Grill

Hemsida

En katalansk tapasupplevelse

Mitt på livfulla Lilla Torg hittar ni Jospers Vin & Grill som specialiserar sig på tapas typiska för den katalanska regionen av Spanien. På menyn står superklassiker som manchego, Jamón Serrano och brässerade blåmusslor. En tvättäkta tapasupplevelse alltså!

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta